Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

AYRIM ZAMANI DEĞİL

Fazlı GÜVENTÜRK

15 Ocak 2011, 13:29

Fazlı GÜVENTÜRK

AYRIM ZAMANI DEĞİL

            “Herkese eşit mesafede olup, kimsenin adamı olmadan, kimseye yaranma çabası göstermeden, kafamın ardında bir hesabın peşinde olmadan görev yapacağım”

            Çiçeği burnunda Kırıkkale Ak parti il başkanı Mehmet Demir Kırıkkale Belediye Meclisi Ak parti grubunun tebrik ziyaretinde yukarıdaki kelimeleri söylerken inandığını yani bu şekilde hizmet etmeye inanmış görünüyordu. Tarafsız ve birleştirici olmanın önemini gördüğünü anlattı.

            Birleştirici olmanın en önemli konu olduğunu anlamayanımız yoktur. Hele bu Akparti Kırıkkale teşkilatında çok daha önem arz ediyor. Zira hem Kırıkkale kamuoyunun hem de Genel merkezin gözünde çok sık il başkanı değiştiriliyor olması ayrımın üst seviyede olduğu kanaatini doğuruyor.

            Geçmiş il başkanlarından Nuh Dağdelen ve Zühtü Aksal birleşmenin önemini biliyorlardı. Ayrı düşüldüğünde sıkıntı olacağını biliyordu. Başardılar veya kısmen başardılar bu ayrı konu. Ama imajı yıkamadılar. Biliyorum ki her ikisi de her kesimi kucaklama çabası içindeydiler. Ancak bu ucube nitelik bizim üzerimizden yani Akparti Kırıkkale teşkilatından atılamadı.

            Şimdi eski il başkanın yeniden gelmesi ile bir ivme kazandığı görülen teşkilatta birleştirici bir listenin yapıldığı görülüyor. Liste dikkatle incelendiğinde farklı grup oluşturdukları gözlenen ekiplerden temsilcilerin olduğunu görmek mümkün görünüyor. Elbette herkesi yönetime dâhil etmek temsilcilerin girmesi ile olur. Bu anlamada listenin güzel olduğu görünüyor. Efendim daha kapsamalı olur muydu? Elbette isteğin ölçüsü yok. Olurdu. Özellikle bu güne kadar bir makama gelmemiş ama gerçekten gönülden çalışmış Akparti’nin her faaliyetinde bulunmuş gençlerin daha çok temsili mümkün olabilirdi.

            Şimdi bu güzide ekip ile başarıyı kovalamak kalıyor geriye. Her parti yönetiminde olan ayrı fedakârlıkla çalışacak. Parti yönetimine giremeyenler daha farklı bir fedakârlık içinde çalışacak. Partinin il teşkilatı, ilçe teşkilatı, il geneli, belediye meclisi ayrı bir fedakârlık gösterecek. Tek elden yapılan bir planlama ile herkes sahada olacak.

            Özellikle bu yeni yönetimin içinde olanlar bu planlamada fikirlerini çok açık söyleyecekler. Beyin fırtınasını yapacaklar. Düşüncelerini ortaya koyacaklar. Başkana planlamasında esneklik payı bırakarak tüm bildiklerini anlatacaklar. Ama planlama bitince ayrı garı olmadan yola koyulacaklar.

            Bizim görev yaptığımız dönemlerde bir planlama yapacağımız zaman astlarımızın fikirlerini tek tek dinlerdik. Aynı zamanda üstlerimize de fikirlerimizi açıkça beyan ederdik. Ama bu planlama safhasında olurdu. Karar verilip işe başlandığında zinhar geriye dönülmez, liderin emri sorgulanmaz, ortaya virüs atılmazdı. İşte burada da böyle olmalı. Yani planlama safjasında tüm yönetim fikrini söylemeli. Beyin fırtınası sonucunda ortak akıl bulunduğunda ve karar verildiğinde artık herkesin o hedefe koşar adım gitmesi gerekiyor. Çatlak ses ve ayrımcılık yapmadan amaca ulaşma gayreti olmalı.

            Yeni yönetim bu şekilde kucaklayıcı olursa başarı gelir. Aksi halde bizim anılma şeklimiz değişmeden devam eder.

            Selam ve dua ile…

           

 

Bu haber 4625 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi