Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KİMİNLE BERABERİZ

Fazlı GÜVENTÜRK

22 Mayıs 2015, 09:13

Fazlı GÜVENTÜRK

KİMİNLE BERABERİZ

            Bir süre önce ruhumuzun ayarını yerine getirmek için kutsal topraklara yolculuk yaptık. Düşüncemizi uzunca kelimelerle yazdık bu konuda. İçimiz acırcasına ağladık oralarda ve vatana millete bayrağa devlete ve de insanlığa dua ettik oralarda. Gün dolup dönerken de yine gönlümüzün başköşesi dağlandı. Ağladı içimiz. bir an önce oralara dönme duygusu sardı içimizi. Herkese rabbim nasip etsin inşallah.

Biz uzunca süre umre ile uğraşırken doğal olarak siyaset seçime son derece ısımmış durumda. 

Siyasiler ellerindeki son kozları da oynayıp seçmene kendi projelerini anlatma ve doğru seçimin kendileri olduğunu belirtme durumunda.

            Ülke genelinde siyaset kazanı iyice kaynamış ve liderler mitinglerden mitinge koşar olmuş biz kutsal topraklardayken. Yerel siyasette de son derece hızlı bir kampanya dönemi yaşanıyor.

Akparti seçimlere bir dönem önceki iki vekil ile giriyor. Bu iki vekilin ilk iki sırayı alması avantaj mıdır? Bana göre evet. Çünkü her ikisi de yani Oğuz Kaan Köksal'da Ramazan Can da seçim çalışmalarını etkin ürütmekte tecrübeli. Seçmenine nasıl yaklaşılacağını biliyorlar. Hele bazı yapmış oldukları ve takip etmiş oldukları işler dolayısıyla seçmene daha sıcak durumdalar. Biz sizin şu işinizi takip etik sizde şimdi gereğini yapın diye düşünmeleri gayet normal.

Akparti’nin üçüncü sıra adayı Abdullah Öztürk gerçekten kişilik olarak kendini geliştirmiş biri. her şeyden önce para hırsı ve makam hırsı yok. Ben vekillik yapacağım ve bu işi en güzel yapacağım yaklaşımında. Dalga film entrika çevirmeden nasıl iyi vekillik yaparım derdinde. Yapar mı yapar neden olmasın. Seçmene kendisini anlatması seçilmesine yeter mi derseniz hem oğuz beyin hem de Ramazan beyin performansına bağlı. Gemisini kurtaran kaptandır yaklaşımı olmadan biz meclise üç kişi gideceğiz demelerine bağlı. Öyle oluyor mu? Evet belki uzunca süredir Kırıkkale’de değiliz yurtdışından da ancak takip ediyoruz ama evet öyleler. Bu kampanyayı beraberce yürütüyorlar bu çok güzel.

Milliyetçi hareket partisi adayı Seyit Ahmet göçer ve Halil Bey güzel bir kampanya yürütüyor. Belki hiç bu kadar ciddi bir kampanya yürütülmedi son yıllarda. Kendilerince ümitli olduklarını her fırsatta duyuyoruz. 

            Ana muhalefet ise adayı ile bende varım diyor ama Kırıkkale için yeterli mi zor görünüyor. Diğer partilerin adaylarının nedense bu seçimde sesi çıkmıyor.

            Birde bağımsız kadın aday var. Ayşegül Bişkin onu da basından takip ediyoruz. Ev ev geziyor, maçlara gidiyor, esnafla buluşuyor, hastane pastane dolanıyor her yerde varım diyor. Seçilmesi için partili adaylarla yarışıyor olması işini zorlaştırıyor çünkü sıfırdan başlayıp halkı inandırmak kolay değil.

Şimdi biz neredeyiz. 

Her şeyden önce kim vatan millete devlete bayrağa saygılı ve onun için varsa biz oradayız. Dinine bayrağına devletine milletine düşman olan gerek bu düşmanlığı alenen yapan yada gerekse Paralel üçgen dörtgen yuvarlak yapılanmalarla bu kutsallarımıza zarar vereceklerin yanında olmadığımız gibi canları cehenneme der geçeriz. Bizim çizimiz devlet millet bayrak ve maneviyatımızdır. kim sağlıyorsa oradayız.

Kim Kırıkkale için bir şeyler yapacaksa kim göçü durduracaksa kim yaşanır bir il yapma düşüncesindeyse kim yatırımcıları yöremize çekecekse, kim milletin içinde ve samimi bir vekillik yapacaksa, kim vatandaşın elinden tutup, boynuna sarılıp, derdi ile dertlenecekse biz oradayız. Kim ölüsünde dirisinde düğününde derneğinde vatandaşın içinde olacaksa bir oradayız.

Evet belki ekmek parası ve manevi duyum için umredeyiz hacdayız yurtdışındayız ama kalbimiz Kırıkkale ve memleket sevdası ile dolu.

Biz kiminle beraberiz biz doğru ile dürüst ile şerefi ile gözü yukarıda olmayan vatan millet aşkıyla yanan ve dışarıda düşmana içeride saçma yapılanmalara karşı dimdik duran ile beraberiz.

            Seçim ile ilgili daha çok sözümüz var ve yazacağız ve elbette adaylar ile de ilgili sözümüz var. Onları da az kaldı ama yazmaya devam edeceğiz.

Selam ve dua ile...

 

 

Bu haber 2537 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi