Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Böl Parçala Yönet

Fazlı GÜVENTÜRK

21 Aralık 2008, 17:05

Fazlı GÜVENTÜRK

Böl Parçala Yönet

            Geçenlerde çok satan gazetelerden birinde çıkan ve Ergenekon sanığı ve tutuklusu bulunan emekli yüzbaşı muzaffer TEKİN’e ait olduğu söylenen not defterindeki yazı sanırım oldukça ilgi çekiciydi.

            Bir ülkeyi fetih eden komutan uzun süre düşünmüş. Acaba bu zapt ettiğim ülkenin insanlarını hapse mi atayım uzun süre çıkmasınlar ya da hepsini kılıçtan mı geçireyim diye. Bu soru kafasını meşgul ederken bilge olan yardımcısı akıl verir. “Halkı birbirine düşür sonrada onlara en iyi hakemliğin senin tarafından yapılacağını göster. Ancak kesinlikle uzlaşma yollarının hepsini tıka. Hiç çıkar yol bulamasınlar ki tek çözüm sen olasın”

            İşte işin püf noktası galiba burada değimli?  Tarihin her döneminde gayri nizami yolarla ülke yönetimini ele geçirip bir yerlerde sürekli söz sahibi olmaya çalışan insanlar ve bir başka ülkenin topraklarında ya da yönetiminde gözü olan devletler işte bu yolu denemişler. Yakın tarihimize bir bakalım. İşte PKK denen terör sorunu. Kimin tarafından çıkarıldığı net bilinmemekle birlikte kimin finanse ettiği ve kime hizmet ettiği gün gibi ortada değimli? İşte Hizbullah olayı, İşte bombalı saldırılar, İşte Ermeni sorunu.

            Ne yazık ki saf ve temiz duygularla vatandaşlık görevini yapan vergisini veren insanlarımız bu oyunları görmüyor. Meşhur söz vardır ya “böl parçala yönet” işte bu art niteli insanlar ve devletler kavgada bileğini bükemeyecekleri veya kavga ortamında foyalarının ortaya döküleceği endişesiyle arkadan hareketle alt etmeye ve yönetmeye çalışırlar.

            Ülkenin başına gelen her olayı bu gözlükle görmek zorundayız. Etrafımızda olan bitenleri özellikle gençlere anlatmak zorundayız. Dilimizin döndüğünce ülkemiz üzerinde emelleri olan devlet ve şahısları etraflıca açıklamak görevimiz olmalı. Bunu bir görev bellemeliyiz.

            NATO üyesisiniz diye dünyanın her yerine ordumuzu süren başta Amerika olmak üzere NATO’yu aha bugün aha yarın diyerek olmadık ve ucube istekler öne süren Avrupa ülkelerini, daha düne kadar bizim pasaportumuzla dünyada caka satan Peşmerge liderlerini devlet adına olduğunu iddia eden bir sürü suikastı işleyenleri insanlarımıza anlatmak zorundayız. Özellikle gençlerin bu tür ayak oyunlarını iyi görmesi gerekiyor. Yukarıda zikrettiğim gibi bunu herkes bir görev bilmeli.

Bu konulardan sadece biri olan Irak’ın işgalinin ülkemize etkisi ve Peşmergelerin dünü bugünü ile ilgili konferans metni niteliğindeki bilgi notunu Valilik makamına yazı ile bildirdim. Özellikle okullarda anlatılmak üzere onay ve neticeyi bekliyorum. Bunun gibi diğer olaylarında anlatılası için yönetici konumunda olan insanlarımızın ciddi bir çalışma yapması kaçınılmazdır. Okullarında öğrendikleri bu bilgileri evlerinde ebeveynleri ile paylaşan bir gençlik ile gelecekte bu art niyetli insanların ve devletlerin etki alanları oldukça azaltılabilir.

Hep söylenir bilinmeyen korku oluşturur diye, bilinen ve deşifre edilen şey korkutmaz. Zira önleminizi alırsınız, çaresini bulursunuz ve müdahale edersiniz. İşte bu karanlık zihniyetlerin deşifresini yapıp halka anlatmak lazım ve bu bir devlet görevi olmalı, yoksa her isteyen ülkem ve milletim üzerinde at oynatır.

Selam ve dua ile…

Bu haber 3765 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi