Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İLK HEYECAN

Fazlı GÜVENTÜRK

17 Mart 2011, 02:43

Fazlı GÜVENTÜRK

İLK HEYECAN

            Taksiye binen müşteri şoföre bir şey sormak için hafifçe omzuna dokunur. Şoför bir çiğlik atıp, direksiyonun kontrolünü kaybeder, bir otobüse çarpmak üzere iken direksiyonu kırar, kaldırıma çıkıp, bir vitrinin önünde arabayı durdurur ve arkaya dönüp müşteriye:

"Bir daha bunu yapmayın!" diye bağırır.

            Müşteri ise sakinlikle bir ufacık dokunmanın onu bu kadar korkutup sıçratacağını düşünemediğini söyler.

            Bu arada kendini toparlamış olan şoför, müşteriye dönüp:
"Haklisiniz, aslında sizin kabahatiniz yok. Bugün benim ilk taksi şoförlüğüm. 25 senedir cenaze arabası şoförüydüm"

            İlk aday adayların belirlenip, müracaatların tamamlanması ile ilk heyecanlar geride kaldı. Seçim yaklaşıyor. Bazı partilerde daha son müracaat zamanına çok zaman varken bazıları bu defteri şimdilik kapattı.

            Akparti müracaata rekor kırdı. Son bilgilere göre altı bin civarında Türkiye genelinden müracaat varken Kırıkkale’de üç kişilik vekillik adaylığı için yirmi bir aday adayı var.

            Güzel olan çok çeşitli meslek gruplarından olması adayların. Profesöründen avukatına, doktorundan işçisine, memurundan bürokratına, iş adamından müşavirine kadar geniş bir yelpazede aday adayları mesleği dağılmış durumda. Yani bir iş çerçevesine çakılıp kalınmamış. Bu aday adaylarının çeşitli olduğu kadar seçmenlerinde tercihlerinde çeşitlilik olacağının değişik bir göstergesidir. Kitle partisi olmak ve Başbakanın herkesimi kucaklıyoruz, her kesimin her grubun, her zümrenin partisiyiz dediği budur galiba.

            Aday adaylarının bazıları eski ve siyasi kurtlar. Yani bunlar eski taksi şoförleridir. Onların omuzlarına dokunmak bir yana şoför koltuğunun yanında duran levyeyi çekip vursanız yine korkmazlar. Onlar siyaseti birliler, onun raconunu anlarlar, adımlarını sağlam basarlar. O kurt aday adayları arkadan cenazenin omuz teması yapmayacağını birliler.

            Ancak;

            Toy aday adaylarının omzuna dokunursanız vitrinden içeri sokar adamı. TIR’ın altına sokar.

            Seçmenin karşısına geçen eski, yeni, kurt, toy ne kadar siyasetçi ve aday adayı varsa dikkat etmeli. Konuşmaları ve yaptıkları ile seçmenin artık gözleri onlarda olacaktır. Bir nevi elleri omuzlarında olacak ve zaman zaman soruları ile, istekleri ve talepleri ile dokunacaklardır.

            Partilerin aday adayları görücüye çıktı. Artık onlar ilk yapacaklarını yaptılar ve bende varım dediler. Şimdi kendilerini en çok nasıl tanıtırız sıkıntısı başladı. Köyden kasabaya her yeri gezip her türlü insanla buluşup bu işe nasıl ve hangi birikimle talip olduklarını anlatmaları gerekiyor.

            Aday adayları bu tanıtımı yaparken asıl iş parti genel merkezine düşüyor. Sağlam ve etkin bir değerlendirme yapmaları gerekiyor. Saçma bir aday tespiti ile seçmeni küstürmeleri olasıdır. Kayırmacı bir aday seçimi ile aday adayı olan tüm grupları karşısına alabilir. Bu nedenle kesinlikle tabanın sesine kulak vererek seçim yapılmalıdır. Gerekirse kimsenin yani siyasi hiçbir makamın bilgisi olmadan seçmenle direk temas ile seçim yapılmalıdır.

            Aksi durumda adayın acemi taksi şoförlüğü gibi olmaz seçmenin acemiliği. Yani seçmene yanlış bir temas ile ne fren kalır ne otobüs şasesi.

            Selam ve dua ile…

 

Bu haber 4082 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi