Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

MHP DE HAKLI CHP DE

Fazlı GÜVENTÜRK

06 Mayıs 2013, 10:00

Fazlı GÜVENTÜRK

MHP DE HAKLI CHP DE

            Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz. (Hucurat Süresi 6)

            Biz peşin hüküm vermeyi ve hemen karalamayı ve ardından bu karalamaya kendimizin inandığı bigi başkasını da inandırmaya gayret etmeyi sever, onunla hüküm vermeyi başarı sayarız.

            Eminim başlığı okuyan pek çok insan hemen peşin hüküm ile kim bilir nasıl yaftalama yapmıştır.

            Son günlerde uzunca sayılacak bir aradan sonra iş hayatında olmanın verdiği etki ile geçenlerde yazdığım konuya kaptırdık kendimizi. Hani adamın bir yeni bir kamyon almış, sabaha kadar uykuları kaçıyormuş, biniyormuş yeni kamyona alıyormuş yakıtını ve dağ taş demeden yüklediği malzemeleri yerlerine ulaştırma derdine düşüyormuş.

            Bizde öyle olduk. Yeni iş hayatının verdiği duygu ile rüyalarımızın rengi değişmiş ve ilgi alanı oraya kaymıştı. Ancak kendimize gelmemiz uzun sürmedi.

            Bu yazıyı sabah namazını kılıp biraz daha dinlenmek amaçlı yattığımızda gördüğümüz rüya üzerine hemen kalkıp yazma ihtiyacı duyduk.

            Rüyamızda; ömrümüzün en uzun zamanını askerlik mesleği ile geçirmemiz, bu sürenin azımsanamayacak kadarını dış görevlerde tamamlamamız, dış görevde kaldığımız sürenin ciddi kısmını gerek ülkemizde ve gerekse kendi ülkelerinde ayrılık düşüncesi ile kargaşa çıkaranların arasında yapmamız ve bu kocaman süre içinde vatan hasreti çekmemizden olsa gerek bayrağı gördük, vatanı gördük, hasreti gördük, silahın altında mücadeleyi gördük.

            Rüyamızda Ortadoğu da bir yerdeyiz. Operasyon yapıyoruz. Timimiz ile birlikteyiz. Kendimizi dışında tutarak söylüyoruz hepsi ciddi eğitim almış, hepsi özveri içinde çalışan, hepsi cengâver timimiz ile birlikteyiz.

            Operasyon bitiyor, şükürler olsun başarılı geçiyor, timin neşesi yerinde, toplanma alanı meskûn mahal. Kontrolleri yaparken yanımıza mahalden çocuklar geliyor. Birazda operasyonun başarılı geçmesinin verdiği etki ile sulandırıyoruz ortamı. Çocuklara yabancı olduğumuzu söylüyoruz. Amerikalı olduğumuzu söylüyoruz.

            Çocuklara Türkiye’yi soruyoruz İngilizce olarak. Bilmediklerini ve bildikleri kadarıyla sevmediklerini söylüyorlar. Çocuk aklı ile pek çok şey ile suçluyorlar. Cidden suçlamaları yersiz ve mesnetsiz. Çok zorumuza gidiyor. Alıyoruz göğsümüzde sakladığımız bayrağı açıyoruz ve avazımızın çıktığı kadar bağırıyoruz. Türk’üz diye, biz olmasaydık burada ne yapardınız diye, en zor zamanınızda biz vardık diye.

            Uyanıyoruz ve zorumuza gidiyor Türklüğe böyle bir bilgisizlik ve ilgisizliğin olması. Hele mesnetsiz suçlamaların olmasından nasıl rahatsız olduğumuzu burada dile getirmemiz imkansız.

            Gelelim konumuzun başlığına. Açılım derdi ile terörün bitmesi derdi ile galiba fazla kaptırdık kendimizi bu olaylara. Kesinlikle terörün bitmesi için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Bunda şüphe yok. Ama kafalardaki sorunların acilen giderilmesi gerekiyor. Barış derken kendimizden taviz vermemiz, Türklüğümüzden ödün vermemiz beklenmemeli.

            Irkçılık asla, kafatasçılık asla. Ama kendimizi inkâr etmemiz konusu da asla. Bu nedenle gerek MHP ve gerekse CHP’nin kafasındaki sorunların giderilmesi ve bu konudaki eksikler in acilen çözülmesi gerekiyor. Aksi halde iyi bir yolda ilerlerken farkında olmadan hepimiz duvara toslarız. Bayrak, vatan, millet kavramları üzerinde konuşurken kalplerin mutmain olması lazım. Hassasiyetlerinde haklı olan her kesime açıkça ve eğip bükmeden anlatmak lazım. Önce kendimizi tanıtmamız lazım, kendimizi kendimizin tanıması lazım, ardından kafaların ardında hesap yapmadan bu işin çözümüne omuz vermek lazım. Ne kuru kuruya karşı çıkan haklı, nede dayatma ile beynimizi zorlayanlar haklı.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3379 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi