Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ELEKTEN SACA DÜŞMEK

Fazlı GÜVENTÜRK

07 Eylül 2014, 11:12

Fazlı GÜVENTÜRK

ELEKTEN SACA DÜŞMEK

            Cumhurbaşkanı Gül, iş dünyasından isimler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu verdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

            Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti kongresinin cumhurbaşkanlığını devretmeden 1 gün önce yapılacağını anımsatarak, "Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim" dedi

            Henüz Akparti toplantısını neticelendirip, seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerine geçecek parti genel başkanı ve başbakanı açıklamadan şimdiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bazılarına göre Başbakandan rol çalarak bazılarına göre ise gazetelerle arası iyi olduğundan onlara jest anlamında bu açıklamayı yaptı.

            Bugün açıklanır ve kimin geleceği muhtemelen belli olur kesin değil elbette kimin partinin başına geçeceği. Ama en büyük adayın ve ismi dillendirilen adayın Ahmet Davutoğlu olduğu gerçektir.

            Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına seçilen Erdoğan’ın bu göreve talip olması aslında beni de bazı vatandaşlar gibi farklı algılara sevk etti. Gitmemesi ve ülkenin demokratikleşme anlamında daha alacağı yolu şekillendirmesi bence daha iyi olurdu.

            Ancak birde düşündüğünüz zaman insanoğlu nefis taşıyor bir dönem kendi isteği ile Cumhurbaşkanı olmayarak bekleyen Erdoğan’da bir nefis taşıyor ve ülkede yükseleceği en büyük makama geçiyor. Kendince haklı görmemek yanlış olur kanaatindeyim.

            Nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağının sinyallerini kendisi vermiş olmasına rağmen bende her vatandaş gibi daha ılımlı ve söylemlerinde daha yapıcı bir görev yapmasını bekliyorum. İnşallah toplumun her kesimini kucaklar ve kimseyi ötekileştirmeden görevini yerine getirir. Eğer öyle yaparsa şimdiden ikinci dönemi de hayırlı olsun diyebiliriz.

             Erdoğan’ın yapacağı Cumhurbaşkanlığını daha çok konuşacağız ömrümüz yeterse.

            Burada yeni seçilecek olan Başbakan ve parti genel başkanı ise konunun başlığında olduğu gibi elekten saca düşmüş durumda olacak.

            Yanı seçilecek ve bir toplumun içinden bu toplumun önüne çıkıp lider olacak. İşte asıl mesele burada başlıyor. Denilebilir ki zaten toplumun önünde olan ve ülkeye yön veren biriydi, kazancı ve kaybı olmayarak olduğu görevi yerine getirmesinde sıkıntı olmaz.

            Yok; Hayır ben öyle düşünmüyorum. O zaman başında bir lider vardı ve yapılan yapılmayan her şeyden o lider sorumluydu. Elbette başarısı test ediliyordu ama sonuçta fatura lideri olan Erdoğan’a kesiliyordu. Şimdi kendisi o faturayı karşılamak durumunda.

Bu sebeple elekten saca düşen bu henüz adı kesin olmayan parti genel başkanı ve Başbakan adayına kendimizce şans diliyoruz. Aslında sadece şans dilemekle kalmayıp aynı zamanda ona birde şans veriyoruz.

Verilen bu şans onun bir yıl sonraki seçimlere nasıl ve hangi konumda gireceğini belirleyecek. Belki derleyen toparlayan bir genel başkan olarak devam edecek, belki görevini yerine getirmiş ve yerini gerçek lidere devretmiş biri olarak girecek veya seçmenin karşısına çıkamayacak başarısız biri olacak.

Hadi hayırlı olsun.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2879 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi