Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

MÜBAREK MISIR

Fazlı GÜVENTÜRK

16 Şubat 2011, 00:09

Fazlı GÜVENTÜRK

MÜBAREK MISIR

               Tanrı tanımamayı hayatındaki en büyük övünç haline getirmiş bir
ateist varmış.Adam bir gün ormanda gezerken gördüğü güzellikler karşısında her
zamankinden fazla hayrete düşmüş. Bir yandan ''Evrim ne güzellikler yaratmış!'' diye düşünürken diğer yandan da bu güzelliklerin tesadüflerle oluşmasının sandığından
çok daha zor olduğunu kavramış. O DA NE? O böyle dalgın dalgın yürürken aniden arkasında kocaman bir ayı belirmesin mi? Hemen bütün gücüyle tabanları yağlamış.
               Ayı arkada bizim ateist önde uzun süre koşmuşlar.Kovalamaca uzadıkça ayı aradaki mesafeyi kapatmaya başlamış.Adam, korkudan doğan telaşla nereye bastığını bile göremez hale gelmiş.Derken ayağı bir dal parçasına takılmış ve düşmüş.
Ayı da son darbeyi indirmek içi atlamış avının üstüne.Adam havadaki dev pençeyi görür görmez hayatında ağzına almadığı bir kelimeyi haykırmış:
-ALLAH!
Bu kelimenin bir ateistin ağzından dökülmesiyle her şey bir anda donmuş, ayı havada asılı kalmış. Adam şaşkın şaşkın etrafına bakınırken bir ses ona hitap etmiş:
- Ey Allah'ın kulu! Yıllarca ona inanmadın, yaratılışı aptal kozmik tesadüflere bağladın, Allah adının geçtiği meclislerden kaçtın ve ona inanları aşağılayıp bir de bunu böbürlenme vesilesi yaparak ömrünü heder ettin. Şimdi başın sıkıştığı anda ondan yardım istiyorsun.Yine de onun sonsuz merhameti sana kucak açıyor. Şu anda iman edersen öbür cihanda seni cennetine kabul edecek.Adam iman etse bile öleceğini anlayınca, bir zeka oyunu ile bulunduğu durumdan sıyrılmayı düşünmüş ve:
- Yok, ben can havliyle öylesine bağırmıştım. Ama eğer tanrının varlığına imam etmem isteniyorsa onun mucizelerini görmem gerekiyor. Eğer bu kudret bu kadar güçlü ise şu an beni yemek üzere olan ayıyı imana getirsin" demiş. Ses ona:
-Emin misin? O her şeyi bilir ve görür ona göre düşün, demiş. Adam da:
-Eminim, demiş ve tabiat yeniden canlanmış. Ayı da kocaman bir külçe halinde adamın üstüne düşmüş. Avını bacaklarının arasına alarak üstüne oturmuş ve ellerini gökyüzüne açarak duaya başlamış:
-Allah’ım, sana hamdolsun! Senin rızan için oruç tuttum ve senin verdiğin rızkla orucumu açıyorum...

            Sen ömrünce bir ülkenim vatandaşının feryadına bakmadan kendi saltanatın uğruna çok şeye göz yumarsan olacağı budur. Sırça sarayların içinde buhar banyosu ile cilt güzelliği yarışına gidersen, eşini dostunu kayırıp milletin düşüncesi ne diye düşünmezsen olacağı budur.

            Bir milleti tecrit edip, yalnızlaştırırsan, tek yardım kapısı olan senin tarafını duvar yaparsan, başta necip milletimin gönderdiği yardımlara baraj olur, set olur, ulaşmasına engel olursan, Filistin gibi mazlum bir milleti kaderine terk etmek için her şeyi aparsan olacağı budur.

            Bazı ülkelerin kendilerinin bile uygulamakta güçlük çektiği laikliği bahane ederek halkın yaşayış tarzına müdahale edersen, inançları ile oynarsan, duyarlılıklarını göz ardı edersen olacağı budur.

            Mübarek gitti. Mısır’ı terk etti. Kalıntılarının silinmesi zaman alacaktır. Birçok kuruma derinine nüfus ettiğinden uzunca bir süre kim yönetimde olursa olsun Mübarek etkisi devam edecektir.

            Bu dalga demokrasiye inanmakta sıkıntı çeken ülkelerde sürecektir. Birçoğunu etkisi altına alacaktır. Halkın isteklerine uzaktan bakan liderler gidecektir. Halkın içinde olup onun derdi ile dertlenmeyenler kendi dertlerine yanacaktır. Artık inansalar bile, iş işten geçecektir. Onun için özellikle liderlik rolü verilen insanların geç kalmadan imanlarını, inançlarını gözden geçirmesi lazımdır.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4514 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi