Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

MİTİN ÜZERİNE Mİ GİDİLİYOR

Fazlı GÜVENTÜRK

23 Şubat 2012, 23:55

Fazlı GÜVENTÜRK

MİTİN ÜZERİNE Mİ GİDİLİYOR

            Düşünmemek elde değil. Biz çok çabuk adam harcıyoruz. Buna bağlı olarak çok çabuk kurumları karalayıp hemen olumsuz yaftaları yapıştırıyoruz. Sonrada içinden çıkmam için debelenip duruyoruz.

            Askeri damgaladık. Bazı olumsuz işler yapan askeri personelin yüzünden hemen kurumu yerin dibine soktuk. Elimizden geleni ardımıza koymadan askeri tüh kaka ilan ettik.

            Tarihin her döneminde bunu yapanlar oldu. Ancak seslerini pek çıkaramadılar. İki tane olumsuz iş yapan askerleri temel alarak askeri dinsiz imansız kabul edip tüm askerlere dinsiz yaftasını vurduk.

            Efendim buna çanak tutucu işler olmadı mı? Elbette oldu. Namaz kılıp gerçekten saf ibadetini yapmaya çalışan rütbeli personeli irticacı olmakla suçlayıp, ordudan işliğini kesen veya işliğini kestikten sonra da iş bulamamsı için sürünmesi için elinden geleni yapan olmadı mı? Tabi olarak oldu. Ancak bu olumsuzluklar askerin dinsiz olduğunu mu gösterir?

            Taburlarında askerine moral verip düşmanı karşısında psikolojik baskı yapması için “Allah Allah” nidaları attıran ordu nasıl dinsiz olabilir. Askerine süngüleşme eğitiminde ya Allah dedirten bir ordu nasıl dinsizlikle suçlanır. Ölürseniz şehit olacaksınız. Sadece siz cennete gitmekle kalmayıp yakınlarınızdan yetmiş kişiye şefaatçi olacaksınız. Peygamberle komşu olacaksınız diyen bir orduya bu yakıştırma ne kadar doğru.

            Ölmez kalırsanız gazi unvanı alacaksınız ki gaziler toplumun baş tacıdır diyen bir orduya imansızların ordusu sözünü nasıl söyleyeceksiniz.

            Başta dedim ya elbet bunu yapanlar oldu. Ordunun içinde herkes tornadan çıkmış değil ki. Mutlaka aklı kendinden bir karış önde gidenler vardı. Bundan sonra da olacaktır. Ama bunun bizim ordumuzun dinsiz yaftasını hak ettiği anlamına mı gelmesi gerekiyor.

            Şimdilerde Mitin üzerine gidiliyor.

            İnsanlar nasıl görmüyor. Ortadoğu da Türkiye’nin etkisinin nasıl güçlendiğini. Avrupa’da bazı şeylerin değiştiğini. Türk Cumhuriyetinde nasıl etkimiz olduğunu artık görmeyenimiz kalmadı değil mi?

            Tüm bunlar olurken Suriye, Irak, Mısır, İsrail, Filistin derken Türk etkisin artmasında sizce Mitin etkisi yok mu? Elbette var ve büyük oranda var. İşte bu etkini oluşmasında mit yeri gelecek resmi çalışacak yeri gelecek gayri resmi çalışacak. Kaldı ki Mit gibi istihbarat örgütlerinin zaten pek çok faaliyeti zaten gizlidir ve gizi olmalıdır. Yoksa etkisi olur mu?

            İşte dünyada ki bu etkinin artmasında kim ne derse desin Mit etkisini kesmek için yabancı istihbarat boş durmuyor. Bence Türk emniyeti ile mit kavgasının ötesindedir bu işin gerçekleri. Başta Mossad olmak yabancı istihbarat elbette boş durmayacak ve bu etkiyi kırmak için el altından oyunlar oynayacaktır.

            Bu oyunu Suriye istihbaratı kendi ülkesi için, Fransa istihbaratı Libya için, ABD istihbaratı Mısır için, İran’ı Irak’ını varın siz düşünün. Güçlendikçe set çekmek isteyenlerin oyunlarına oyun olmamak lazım.

            Bin birinci kez söylüyorum. Elbette her kurumun içinde ki pislikler temizlenecektir. Silahlı kuvvetlerin, emniyetin, mitin, orman ve hayvancılık bakanlığının, vakıflar genel müdürlüğünün, belediyelerin, müsteşarlıkların içleri temizlenecektir. Temizlenmelidir. Ama bunlar temizlenirken kurumlara cüzamlı muamelesi yapmakta ancak milli birliğe zara verir. Milli birliğin bozulması kimin işine yarar. Elbette hainlerin öyle değil mi?

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3966 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi