Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÜÇGENİ, KARESİ PARALELİ DAHİL

Fazlı GÜVENTÜRK

15 Mart 2015, 17:08

Fazlı GÜVENTÜRK

ÜÇGENİ, KARESİ PARALELİ DAHİL

            Bazen olaylar karşısında soğukkanlılığımızı koruyamıyoruz ve hemen gereksiz yere eleştiri ve gereksiz yere duygularımızı kontrol etmeden hamleler yapıyoruz ki buda bizi yanlış yönlendiriyor.

            Bir bankaya el konuldu haberi ile ortalık birden gerildi ve ülkemin gündemi hemen değişti.

            Pek çoğu neler dedi neler?

            Bankadaki paralara devletin el koyacağından tutun, çalışanları kapı dışarı edecek fikrine kadar. Bankada hesabı olanların araştırılıp, ferdi kişilere ve esnaf kesimine yaptırım uygulanacağına kadar pek çok şey hemen ilk günden gündeme getirildi ve bilgi kirliliği yaşandı.

            Oysa birkaç gün hatta saat geçtikten sonra olayların bu şekilde algılanmasının yanlış olduğu görüldü.

            Sadece yönetim kadrosunun yani üst düzey yöneticilerin değiştiği ve çalışanlara bir şey olmayacağı görüldü.

,           Ben banka işlerinden anlamam.  Bu konuda ahkam kesecek değilim ve zaten bu haddimde değil.

            Ama izlediğim ve gördüğüm kadarıyla olayların hukuki bir alanı var. Kimilerine göre siyasi bir operasyon olda da bunun böyle olduğunu gördük. İstenen belgeleri verilmiyor ardından istenen belgelerin verilmesi için tekrar süre veriliyor yine verilmiyor. Hal böyle olunca devlet adamlarının net olarak açıkladığı gibi hangi banka olsa ona da yapılacak işlem gibi buna da yapılıyor.

             Başta dediğim gibi duygusal davranıp bu olayı yanlış algılayanlar olduğu kadar bilerek bilinçleri karıştırıp kamuoyunda yanlış algılanmasını isteyenler de hiçte azımsanacak kadar olmadı.

            Kaldı ki devlet içinde devlet olmaya çalışan yapının finansal kaynağını kurutmak devletin görevi değil midir?

            Sen farklı yapılanma ile devlet içinde yapı oluşturacaksın, devletin hassas yapısına dinamit koyacaksın sonra da devletin bunu kurutmak için alacağı önlemi sadece siyasi olarak göreceksin.

            Kim kimle dost bunu bu tür olaylarda dada iyi görüyoruz. Daha düne kadar birbirlerini sokakta görseler güncel tabirle gırtlaklayacak olanlar en kötü sırtını dönenler şimdi sıkı vıkı dost oldular ve birbirlerini savunur duruma geldiler.

            Biz bu garip dostluğu basın camiasından yanlış işlere karışanlar veya en hafifletici tabirle yanlış işlere karıştıkları iddiası ile göz altına alınanlar olduğunda da gördük izledik.

            Devletin laik düzenine kastediyor bunlar iddiası ile bir zamanlar onları gömme gayretinde olanlar şimdi anlaşılmaz derecede birlik olup devletin bekasını savunanlara karşı omuz veriyorlar.

            Buna bazı muhalefet partilerinin böyle tepki vermesini normal karşılarken bazılarının bu tavrına akıl erdirmek imkansızlaşıyor. Devletin bekası için bu zamana kadar canını ortaya koymuş, eylemleri ve söylemleri ile devletin yanında olan bazı muhalefet neden böyle yapar anlamak mümkün değil.

            Elbette bir kısım medya da buna dahildir. Yani onların da bu tavırlarını anlamak imkansızdır.

            Hep söylüyoruz bin birinci kere yine söylüyoruz. Suçlu varsa cezasını çekecek. Kim olursa olsun suçluyu savunmak ancak (namuslu sayısız avukatları dışarıda tutarak söylüyorum) para ile tutulan avukatların işidir.buna elipsi, dairesi, üçgeni, karesi, paraleli dahildir.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2523 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi