Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

UNUTMA UNUTTURMA

Fazlı GÜVENTÜRK

01 Şubat 2010, 12:42

Fazlı GÜVENTÜRK

UNUTMA UNUTTURMA

            Siyasi otoritenin yapmış olduğu cesur ve kararlı çıkışları ilgi ve ibretle izlerken ülkemin gündemi sürekli değişiyor.

            Bazı fikir beyan edicilerin Ergenekon, kafes, ay ışığı, yolsuzluk, çetelerle mücadele, Başbakan yardımcısına suikast girişimi iddiası konularında yapılan ilk tespitlerin hemen arkasından yapmış olduğu beyanlarla “bu iş daha ileri gitmez, burada kalır” sözlerine inanmadık ve inanmak istemedik.

            Bu değişimin karalı olduğu ve yapılan soruşturmaların sonuna kadar gideceği düşüncesini taşıyanlardanım.

            Ancak;

            Görülüyor ki birileri tarafından sistemli şekilde ülke gündemi sürekli değiştiriliyor. Dolayısıyla yapılan bu soruşturmalar sürekli gündemden düşürülerek soğutulmaya alınıyor.

            Öncelikle kararlı oldan geçen bu tür soruşturmaların ardındaki ince dokumaların ortaya çıkması için soğumaya alınmadan ancak bıktırıp usandırmadan üzerine gidilmesi gerekiyor.

            Üzerine karalılıkla gidilen bu oluşumların tespit ve yargılama süresinin hızlanması gerekiyor. Ne kadar hızlı hareket edilirse o kadar ciddi sonuçların ortaya çıkacağı muhakkaktır. Elbette hızlı davranılacak derken eksik ve hatalı soruşturma yapılmaması gerekiyor. Tam ve zamanında yapılan ve herkesin vicdanını rahatlatacak bir yargılama süreci olması şarttır.

            Eğer zamanında ve yerinde bu netice alınmazsa birincisi halkın buna inancı kalmaz. Halk desteği kaybedilir. İkicisi ise olası bir hatalı ve uzun soruşturma neticesinde masum birinin gereksiz yere içeride kalıyor olması o insanın geleceğini karartır. İmajını zedeler.

            Ortalıkta yine hatalı olduğu veya doğru olmadığı şeklinde haberlerin dolaştığı söz konusu suikast iddiasında ki kroki olayı mide bulandırıyor. Askeri personelin üzerinden çıktığı iddia edilen, hatta yutarken yakalandığı basına yansıyan bu krokinin net olarak doğru olup olmadığı sıcağı sıcağına ortaya çıkması gerekiyor.

            Eğer birileri bilinçli olarak (ki bilinçli olduğuna inanıyorum) farklı krokiler basına sızdırarak hedef şaşırtıyorsa bununda yetkili makamlarca yalanlanması gerekmektedir. Bu kroki o kroki değil açıklamasının çok net ortaya konulması gerekmektedir. Yoksa ortalıkta dolanan krokiler yine olayı soğutmaya yönelik en azından hedef şaşırtmaya yönelik hareketler olacaktır. Bu kroki gerçeğine benziyor savı var. O zaman deme ki asıl kroki değilse bile onu gören birileri tarafından çizilmiş. O zaman bunun üzerine gidilerek kimin ne amaçla basına servis yaptığının altı çizilmelidir.

            Ergenekon sanığı olarak hastanede tedavisi sürdürülen eski bir Generalin yattığı katta sebebi ne olursa olsun açılan ateşinde bu hedef saptırma veya soğutma çabaları içerisinde ele alınması gerekiyor.

            Mevcut siyasi yapılanma içinde hükümet olan siyasi partinin muhalefet ile kısır söz düellosundan kurularak bu yasadışı yapılanmaların üzerine odaklanması gerekiyor. Kim kimi düelloya davet ederse etsin önceliğin hükümet tarafından laf üretmek olmadığı bilinmelidir.

            Necip milletim söz değil icraat istiyor. Siyasi çekişmelere girmeden ortaya atılan tüm iddiaların soğumaya alınmadan biran önce net olarak ortaya çıkarılmasını ve yargılamanın neticelendirilmesini istiyor.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4023 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi