Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÇIKIN SOKAĞA

Fazlı GÜVENTÜRK

17 Ocak 2009, 12:41

Fazlı GÜVENTÜRK

ÇIKIN SOKAĞA

            Ülkemizdeki gelişmeler jet hızıyla devam ediyor. Özellikle dalga dalga yayılan ve hayatımızın her alanında var olduklarını gördüğümüz yeni adıyla ETÖ olan Ergenekon’un marifetleri gündeme sığmıyor.

            Ancak bu kadar yoğun gündem içinde bile olsa içimiz kan ağlayarak izlediğimiz bir kanayan yaramız var.  Gazze’miz.  O hala tarihi çilesini çekmeye devam ediyor.

            İsrail kalleşinin atmış olduğu Fosfor bombaları altında inliyor. Füzeleri, tankları, topları ile bir bütün olarak saldıran ve haftalar önce yazdığım gibi soykırım uygulayan İsrail belası altında yanıyor Gazze.

            Her dakika şiddetini artıran bir dozla daha bir saldırganlaşıyor İsrail. Çünkü yok ki karşısında dur diyen. Amerika ağabeyi zaten destekliyor. Bush denen adam giderayak yapacağını yapıyor dünya barışına. İktidara geldiği günden bu yana savaş ve kan kokusu ile beslenen ve bu özelliği sayesinde ikinci kez necip! Amerikan halkı tarafından tekrar seçilen Bush son bir hamle ile Bush’luğunu göstererek gidiyor. İsrail’in saldırılarına tam destek vererek.

            Hadi o Bush o yapar. Peki Arap ülkelerinin başkanları neden çıkarmazlar seslerini. Anlıyorum Amerika sayesinde koruyorlar koltuklarını, onlar sayesinde  saltanat içinde ülke yönetiyorlar. Ama kardeşim senin burnunun dibinde olan bir hadiseye bu duyarsızlık neden? Bu topraklarda yaşayan insanlar senin soydaşın, dindaşın. Hiçim içinden geçmiyor İsrail yarın biraz daha palazlansa bu yaptıklarını bana da yapar diye.

            Makam mevki saltanat elbette güzel ve insan nefsinin isteklerinden.  Günlük politikalarla bugünü kurtarıyorsun. Güzel. Belki sana yetişmez ama bilesin İsrail bu aymazlıkla giderse senin çocukların olmadı torunların bu saltanatı değil üzerinde yaşayacağı bir karış toprağı bulamayacak. İsrail’e bir lokma ekmek bir kaşık çorba için kul köle olacak kurban olacak.

            Yazık böyle düşünen Arap liderleri tekrar ediyorum liderleri tarafından azdıkça azıyor İsrail.

            Bölgede en dik duruş sergileyen ülke lideri kim ne derse desin Türkiye oldu. Evet gönlümüzün istediği ölçüde değil. Ancak yine de bu vurdumduymazlık içinde en çok çaba sarf eden lider görüntüsünü Türkiye verdi. Birtakım anlaşmaların fesih edilip İsrail’in her şeyini protesto etmek gerekir eme ülke yönetimi ciddiyetinde olmayan olamayan şeylerde vardır. Bu tepkiyi bazen halk vermelidir. Şükür halkımız bilinçli ve gerekli tepkiyi veriyor.

            Bazı televizyon kanalları her şeyi olduğu gibi bunu da sulandırıyor tabiî ki. Neymiş küçük çocuklar İsrail’e karşı yapılan gösterilerde kullanılıyormuş. İstismara karşı olduğumuzu bu çocukların böyle işlerde kullanılmamasını defaten yazdık söyledik. Ancak bu farklı. Orada ölenler o çocukların sadece dindaşı, kardeşi değil, aynı zamanda bir çocuk orda ölenler. İşte bizim çocukların ve dünya çocuklarının bunun için kulağı duymayan, gözü görmeyen, dili konuşmayan büyüklere ders vermesi için o güzelim çocukların sokağa çıkması gerekiyor. Bu televizyon yayınlarını yapan düşünceler aynı hassasiyeti Türk polisine taş atan Bölücü Terör lehine gösteride öne sürülen çocuklar için gösterseydi keşke.

            Şehit sayısının 1000’i aştığı, yaralıların 5000’lere yaklaştığı şu günde vurdumduymaz olmayalım ve bizi yönetenlere, yönlendirenlere karşı uyanık olalım. Eğer varsa bir zulme karşı gösteri, toplantı, yürüyüş alalım çoluk çocuğumuzu ve çıkalım sokağa. Biz çıkmazsak Kahpe bombalar altında inleyen şehitleri küçük gören zihniyetler çıkar.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4508 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi