Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BORDO BERELİ OLMAK

Fazlı GÜVENTÜRK

06 Mart 2013, 11:21

Fazlı GÜVENTÜRK

BORDO BERELİ OLMAK

            Özel Kuvvetler Komutanlığının yapısı ve görevleri ile ilgili bazen kamuoyunda birden bire çok konuşulma olur. Basın bilgili bilgisiz yazar, çizer ve bu yapılanmanın çözümünü yapmaya koyulur.

            Bazen bu konuda tık çıkmaz. Sessizlik hâkim olur ve sanki bu yapılanma hiç olmamış gibi hiç yokmuş gibi davranılır.

            Bu konuda en çok sesin çıktığı zamanlar Özel Kuvvetlerin bir şeyler yaptığı veya yapma gayretinde olduğu zamanlardır. Asla buradan illegal bir yapma olduğu sonucu çıkmasın. Ne zaman terör ile ilgili veya Özel Kuvvetlerin diğer görevleri ile ilgili başarılı faaliyeti varsa bu konu gündeme gelir, getirilir.

            Bu günlerde yine sıkça gündeme getirilmesinin nedeni terörün çok olduğu bölgelerde nokta operasyonları ile başarılı sonuçlar alıyor olmalarından kaynaklandığını veya gerekli gereksiz bir yargı operasyonu olama ihtimali olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Yani ya bölgede çaresiz bıraktıkları terör örgütünün uzantıları bunları sorgulatıyor veya dediğim gibi sıkça askere yapılan yargı ile ilgili bir operasyon vardır ve Özel Kuvvetleri de kapsıyordur bu nedenle gündemde tutuluyordur.

            Nihayetinde bu haksız ve mesnetsiz iftiralardan bunalmış olacak ki Genel Kurmay Başkanlığı da bir açıklama yaparak bu yapılanmanın bilinmeyenlerini bir defa daha kamuoyu ile paylaşma gereği duydu.

            Bu açıklama uzun ve detaylı. Anlayana sivrisineğin az olduğu anlamayanın davul zurnayı bırakın orkestra ile cevap verse az kalacağı bir açıklama.

            Özetle “ Özel Kuvvetler Komutanlığı; gizli ve illegal bir yapılanma olmadığı gibi, faaliyetleri de illegal değildir. Geçmişe yönelik soruşturma ve dava konusu olmuş birtakım iddialarla Özel Kuvvetler Komutanlığının suç örgütü gibi gösterilmesi, en başta gece gündüz demeden, hayatının önemli bir kısmında ailesinden ayrı ve zor koşullarda görev yapan ve bazıları şehit veya gazi olan personelimize yapılmış bir haksızlıktır.

            Özel Kuvvetler Komutanlığı; 1952 yılında Başbakanlık Milli Savunma Yüksek Kurulu'nda dönemin Başbakanı ve 10 Bakanı ile Genelkurmay Başkanının aldığı karar ile "Hususi ve Yardımcı Muharip Birlikleri" adıyla kurulmuş, 1970 yılında "Özel Harp Dairesi" adını almış ve 1992 yılından itibaren "Özel Kuvvetler Komutanlığı" adını kullanmaya başlamıştır.

            Özel Kuvvetler Komutanlığının vazifesi; kara, deniz ve hava kuvvetlerinin harekâtını kolaylaştırmak, personel seferberliği sistemi içinde ülkemizin işgaline karşı gerekli planlamaları yapmak ve seferde emirle icra etmek ve teröristle mücadelede verilen görevleri yapmaktır.” Denilmekte.

            Özel Kuvvetler Komutanlığı öyle bir birliktir ki o birliğe girmek için her hangi bir Subay, Astsubay, Uzaman olmayacaksın. Her şeyden önce emsallerin arasında temayüz etmiş vasıfların olacak.

            Seçileceksin. Yani üyelerinin hepsi birbirinden değerli ve seçki olan bir komisyonun karşısında spor atış, eğitim ve sicil yönünden ter dökeceksin. Seçin yapılması için özelliklerin ön plana çıkacak. Ardından adli ve idari yönden ciddi bir araştırmaya tabi tutulacaksın. Adeta seninle birilikte yedi sülalen araştırılacak ve sakınca olmayacak.

            Art niyetli düşünen ve olumsuzluk karakteri olan veya çamur atma şampiyonu olanlar hemen bu araştırmanın sadece irticai açıdan olduğunu söyleyeceklerdir. Hayır; doğrusu öyle değil. Bu araştırma pek çok açıdan ve kesinlikle gerekli olan, olması şart olan çok yönlü bir araştırmadır.

            Türk silahlı Kuvvetlerinin bu seçkin askerleri ile ilgili yazı sizlerde takdir edersiniz bir sayfaya sığmıyor. Gelecek yazıda bu bordo bereliler ile ilgili sizlerle hasbıhal etmeye devam etmeyi (Rabbim izin verirse) planlıyorum.

            Selam ve dua ile…

 

Bu haber 5419 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi