Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HİZMET İÇİN VAR OLANLAR

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Ekim 2009, 17:20

Fazlı GÜVENTÜRK

HİZMET İÇİN VAR OLANLAR

        Herkesçe malum olduğu üzere zaman zaman gündemden sıyrılıp ilimiz için hizmet yapanları köşemize taşıyor ve Kırıkkale için yapmış oldukları hizmeti iyi ve kötü yönü ile değerlendiriyoruz.

            Bu bağlamda Kırıkkale’ye güzel hizmeti dokunan insanlardan birilerini daha paylaşmak istiyoruz sizlerle.

             Kırıkkale tapu ve kadastro müdürü Osman Bey’’in bir nedenle odasında bulunduk.

            Tanışmamışlığın verdiği çekingenlik ortamı kısa sürede atlatıldı. Yakından ilgisinin ötesinde samimi tavırları ve Kırıkkale’den söz ederken bir şeyler yapma gayreti içinde olması ilk artısı oldu.

            Kendisinin müdürlüğü ile ilgili konulara vakıf olması ve yardım içerisinde olması ortamı daha bir samimi yaptı.

            Güzel bir bilgisayar ağı kurulmuş. İstediğiniz hemen her şeyi bilgisayar ortamında bulmak mümkün oluyor. Anladığımız ve artık bazı birimlerde öyle olduğunu kabul ettiğimiz memur zihniyetinin ötesinde iş performansını gördük. Kendisinin bu zihniyette olması elbette doğal olarak memurlarına da yansımış. Onlarda özveriyi ön plana çıkarmış.

            Devlet malının nasıl bin bir özenle ve devletin çıkarlarına uygun kullanma düşüncesinde olduğunu orada bulunduğumuz süre içerisinde gelen ziyaretçilerin ve telefonların isteklerine verilen cevaplarda müşahede ettik.

            Yaşadığımız şehrin kent planına uygun planlanması, çeşitli doğal ve coğrafi şartların olumsuzluklarını lehimize çevirip bu planların hayata geçirilmesinde başta vali ve Belediye başkanı olmak üzere yöneticilere mihmandar olmak amacında olan bir hizmeti yürüten bu müdürlüğün önemini ayrıca dile getirmeye gerek olmadığı kanaatini taşıyorum. Elbette yöneticilere olan bu mihmandarlığın halkada hizmet olarak döneceği muhakkaktır. Öyle de olmuş zaten.

            Günümüzde özellikle kent planlarının yapılmasında belediye veya valilik kanalı ile tek merkezden yürütülmesine ihtiyaç vardır. Her kurumun ve kişinin düşüncesine uygun ve sürekli değişen bir yapılanmanın bulunduğumuz şehre fayda sağlamayacağı kesindir. Bu amaçla yapılacak olan bir kent planının tek elden yürütülmesinde fayda var. Hal böyle olunca da elbette yaşadığı şehre bir şeyler katamaya çalışan insanların önünü açıp destek olmak gerekiyor.

            Tapu ve kadastro müdürü Osman Bey bu söylediklerimizi karşılıyor. Bu nedenle elden gelen desteğin verilmesi gerekmektedir.

            Konu başarılı insanlardan açılınca kız ve erkeklerin bulunduğu bir Atatürk Anadolu Lisesi müdürüne değinmeden geçmek olmaz.

            Okul aile birliği olmam nedeniyle çalışmalarını yakından izlediğim bu müdür eğitime vermiş oldu destekle okulunda güzel şeylere imza atıyor. Öğrencilerin ve birlikte çalışmış oldukları öğretmenlerin takdirini ve sevgisini kazanan müdür Hüdaverdi Demir okula vermiş olduğu mesaisini artırarak devam ediyor. Bu bağlamda başta milli eğitim müdürünün eğitimi yükseltme gayreti içinde böyle bürokratlara desteğini esirgemesi gerekiyor.

            Okulumuzda evlatlarınızın eğitim görmesi hiçte önemli değil. Gelin okulu gezin. Bilgi alın yapılan işlemlerden ve takdiri hak ediyor mu görün. Göreceksiniz az bile yazmışsınız diyeceksiniz.

            Bizler bizim ve Kırıkkale’miz için çalışanlara elimizden geldiği kadar destek vermemiz gerektiğini biliyoruz. İnşallah bu desteği asıl vermesi gerekenler bu insanların yanında ve ardında durarak verirler.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3611 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi