Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ARTIK ÖNÜMÜZE BAKMAMIZ LAZIM

Fazlı GÜVENTÜRK

15 Eylül 2010, 13:02

Fazlı GÜVENTÜRK

ARTIK ÖNÜMÜZE BAKMAMIZ LAZIM

            Hani özellikle çok farklı yenilgilerde takımlarımızın sözcüleri söyler ya” önümüzdeki maçlara bakacağız” diye. İşte bizlerde geçirmiş olduğumuz referandumdan sonra önümüze bakacağız.

            Yazıyı önceden hazırlayıp yayına koyduğumuz veya baskı için gazetelere gönderdiğimiz için şuan referandumun nasıl neticelendiğinin bilme durumunda değiliz ve ayrıca çıkan sonucu elbette uzunca değerlendireceğiz.

            Ancak;

            Sonuç evet veya hayır olmuş çok önemli. İki durumda da birileri mutlu olacak sevinecek birileri ise tabi olarak mutlu olmayacak.

            Seçim neticeleri daha çok tartışılır. Aradaki fark belli ki çok olamayacak. Yani herhalde on puan ve üzeri olmayacak. Bu durumda da yenilgiyi alan kaderine razı olup, demek ben bunu anlatamadım ki sonuç böyle çıktı veya benim necip milletim kararını böyle verdi saygı duyarım zaten istemesem de saygı duymak zorundayım diye düşünmeden yeni senaryolar peşine koşacak.

            Oysa;

            Böyle oldu. Sonucu halk böyle tayin etti. Bundan gayri bu Anayasaya bende diğerleri kadar sahip çıkayım, sonucu biran önce özümseyerek kabul edeyim ki ülkem kaybetmesin demeli.

            Eğer yapılan değişiklik yeterli değil ondan karşı çıkıldı ve ondan hayır dendi. Oysa daha demokratik bir teklif olsaydı bizde kayıtsız şartsız veya az kayıtlı şartlı destek olurduk. Bu değişiklik ülke insanının bağımsızlığına yeterli değildi. Biz bu yüzden günlerce meydanlarda mitingler yaptık hayır kampanyası yaptık deniyorsa şimdiden yani bugünden tezi yok çalışma başlamalıdır.

            Daha demokrat bir anayasa için, daha özgürlükçü bir anayasa için iktidar partisinin ve ona bu referandum süresince destek olan parti ve kurum, kuruluş, kişilerin çabalarını yeterli bulamayan muhalefetin kolları sıvaması lazımdır.

            Birçok sivil toplum kuruluşunun destek olmasına rağmen bazı büyük sendika ve sivil toplum kuruluşları ve dernek üstü üyeye sahip olanların bu karşı çıkışlarını yani hayır kampanyalarının sonuçlarını taçlandırması lazım. Yeterli bulmadıkları için karşı çıkış yaptıkları bu değişikliğin ötesine geçecek adımlar atarak taslaklar hazırlatılmalıdır.

            Artık geride kaldı. Artık meydanlarda söylenen sözler geride kalmalı. Birbirlerine yapılan hakaretler, aşağılamalar, terslemeler, bağırıp çağırmalar geride kalmalı.  Biran önce o referandum ortamından veya meydanların havasından sıyrılarak gerçek yaşama dönülmeli ve yasama görevini en güzel şekilde yapmak için mesai harcanmalıdır.

            Bazı hain düşünceli partiler olsa da genel manada partilerin ortak amacı ülkeyi bir adım daha iyiye götürmektir. Her yiğidin yoğurt yiyişi gibi her partide bunu farklı yönetmelerle yapma iddiasında.

            Amaç benim güzel ülkemi bir adım daha ileriye götürmek olmalı ise ve bu referandum boyunca hayır diye feryat edenlerin ortak düşüncesi diktatörlük olduğunu iddia ettikleri bu değişikliğin yetersiz oldu görüşü benimseniyorsa buyurun mikrofon sende denmeli.

            Buyurun siz bir adım ilerisini yapın, yaptırın ve bu evetçiler daha demokrat bir anayasaya destek olsunlar.

            Selam ve dua ile…

           

           

Bu haber 4701 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi