Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

YEŞERMEDEN DÖKÜLEN YAPRAKLAR

Fazlı GÜVENTÜRK

02 Mart 2012, 01:04

Fazlı GÜVENTÜRK

YEŞERMEDEN DÖKÜLEN YAPRAKLAR

            Milliyetçilik duygusunun insana değer katan ayrı bir olgu olduğunu söyler dururuz. Bunun Faşizmle ilgisi yoktur. Faşizm aşırı Ulusçuluk ve ardından kaba kuvveti öne çıkaran bir rejimin adıdır. Yani baskı ve zorbalık ile ulusçuluğunu başkasına dikte etmektir.

            Bizim söz ettiğimiz bu baskı ve şiddet ile düşüncesini kabul ettirme gayretinde değildir. Biz; milli duygusunu pek çok şeyin üzerinde tutabilen, gönlünden vatan millet sevgisini memleket düşüncesini atmayan, yaşadığı yere değer katma gayretinde olanların milliyetçiliğinden söz ediyoruz.

            Yaşadığı yere faydası olan bir insanın içinde en azından merhamet duygusu kalkmammış demektir.  Bu insan nankör değildir. Bu insan borcuna sadık ve kendini sorumlu hissedendir.

            Bizde bir süre önce Kırıkkale’nin yetiştirdiği değerlerin makamlarda üst yere gelmesi gerektiğini belirtir yazılar yazdık.

            Örnekler verdik. Bu şehir dedik güzel insanlar yetiştirdi dedik. Bilgisi, birikimi, çalışkanlığı, özverisi ile bizlerin dikkatini çekiyorlar dedik. Bir yerlere, bazı makamlara gelmişler ama yetmez dedik. Bu gibi insanların daha üst makamlara gelmesinin Kırıkkale için kazanç olacağını yazdık.

            Buna inanıyoruz ve inanarak yazıyoruz. Çünkü makamlarında yükselen hemşerilerimiz şehre katkı sağlar. Oturduğu, yaşadığı mahalleye geldiğinde eksiklerini görür. Okuduğu ders gördüğü okulu ziyaret ettiğinde bir iki eksiğini giderir. Bir çivi çakar.

            Bu insanların makamlarının büyük olması her türlü kazançtır. İşsizliğin can sıkıcı olduğu dönemlerde pozitif ayrımcılık yapılması durumunda nelere çare olacaklarını siz düşünün.

            Biz bu gailede düşünürken olumsuz gelişmeler olduğunu görüyor olmamız içimizi acıttı.

            Bir süre önce Tarım Bakanlığında Gıda, Tarım ve Hayvancılık bölümünde İdari ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevine getirilen İsmet Köksal’ın görevden alınarak başka bölüme atandığını öğrendik. Kendisi ile uzun süre konuştuk. Böyle bir görevlendirmenin nedenin anlattı. Dik duruş sergilemek işte böyle bazılarının ekmeğine taş koyuyor. “ben oynamıyorum, sizinle işim olmaz” demek büyük erdemliliktir. Hangimiz yapabiliyoruz. Olası bir durumda böyle bir karar verecekken gözümüzün önüne neler geliyor neler. Köksal’ın görev değişikliği bir Kırıkkaleli olarak bana üzücü olduğu kadar vekillerden başlamak üzere yetkili herkes tarafından onur meselesi olmalıdır. Yolsuzluğu, hırsızlığı varsa sadece görev değişikliği yapmak yetmez. Cumhuriyet meydanında deşifre edelim. Yok eğer görevdeki dik duruşu ise neden, o zamanda ardında durup mücadele edelim.

            İkinci üzücü olay ise: Milletvekili Oğuz Kağan Köksal Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli’yi ziyaret etti. Ziyarete beraber görev yaptıkları başkanları ile çok güzel hazırlanan Köstekli konuşmasında MKE’nin yeni genel müdürünün Kırıkkaleli olması gerektiğini vurguladı. Ancak Milli savunma komisyon başkanı Köksal ise net bir şey söylemese de bunun olmayabileceğini söyledi. Demek ki basına yansıyan MKE Genel müdürü ataması yapıldı. Yazısı bile çıktı. Kırıkkale ile ilgisi yok. Kırıkkale ve MKE etle tırnak gibiydi hani. Bize faydaları vardı, bizimde MKE’ye faydamız vardı. Ne oldu.

            Aşırı değiliz, şiddetli Faşist hiç değiliz. Ama kesinlikle milliyetçiyiz ve bundan gurur duyuyoruz. Millet iline ilçesine imkânları akıtırken, bizim hakkımız olan neyi alabiliyoruz. Yapraklar daha yeşermeden dökülüyor. Hayırdır? Neler oluyor?

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4164 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi