Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

MECLİS ÜYELERİ NE YAPAR -2-

Fazlı GÜVENTÜRK

23 Şubat 2010, 13:46

Fazlı GÜVENTÜRK

MECLİS ÜYELERİ NE YAPAR -2-

            Manşet yazarlarından Sayın H. Ömer Kıvanç’ın yazılarına vermiş olduğumuz cevaba devam etmeden önce bunu neden yaptığımızın bir kez daha ne anlaşılması lazımdır. Bunu yaparken elbette öncelikle şahsi olarak meclis üyesi olmam önemli rol oynar. Ama daha da önemlisi ben Akparti gurup başkanıyım. Bu meclisin içerisinde iktidarı ve muhalefeti ile güzel dostluklarımız var. Bu nedenle kendimizi sorumlu hissettiğimizden bu konuya cevap verme gereği duyduk.

            Meclis üyelerinin seçimlerde aday olabilmek adına çok gayret gösterdiklerini ama aynı gayreti şehrin düzeni tertibi ve kalkınması için göstermediklerini yazmış. Doğru olan kısmı var bu savın. Oda evet seçimlerde gerek aday adaylığı ve gerekse adaylık zamanında gerçekten çok çalışma gerekiyor. Efor sarf etmeden bir şeylerin yapılmasının mümkün olmayacağı gibi çok çalışıp kendinizi hakla anlatmadan da seçim kazanma şansınız yok. Bu doğru ama yanlış olan kısmı seçildikten sonra şehre çalışmama kısmındadır.

            Sayın Kıvanç, siz belediye başkanlığı ile diyalog kurabilecek bir yapıdasınız. Gerek müdür gerekse başkan ve yardımcılarına ulaşabilecek durumdasınız. Kimin yaşadığımız şehre neler katma gayreti içinde olduğunu kolaylıkla tahlil edebilirisiniz. Böylece kişileri suçlarken seçim gayretin örnek verirken şimdiki gayretli çalışmaları da göz ardı etmemiş olusun.

            Kelimelere karşılık cevap verme gereği duyuyoruz suçlamalara. Sorumluluğu hissetmede acze düşüldüğü söylenmektedir. Yok, buda yanlış kim hangi konuda acze düşmüş. Meclis gayet güzel görev yapıyor. Elbet ufak sıkıntılar olacak. İktidar muhalefet veya kişiler arasında fikir ayrılığı olacak. Buda zaten demokrasinin gereğidir ve olmalıdır. Yoksa kimsenin acze düştüğü falan yok.

            Daha söylenecek söz var ama keselim burada ve bu suçlamaları neden yaptığına gelelim.

            Sayın Kıvanç bir siyasi partimizin ilçe başkanının düşünceleri doğrultusunda yeni valilik binasının neden Ata tepe bölgesine yapılacak olmasını sormuş ve tüm bu suçlamayı bundan ve ihtisas hastanesi bölgesine yapılacak yeni bölge hastanesinin yeri için yapmıştır.

            İhtisasın önüne yapılacak hastanenin yerinin Osman durmuşun izini silme gayreti ile yapıldığı ne kadar sığ düşünce. Bu Sayın Kıvanç ne sana yakışıyor. Nede köklü bir siyasi partinin İlçe başkanına yakışıyor. Bu nedenle detaylı cevap vermiyorum ama yuttuğum anlamına gelmesin.

            Evet, şehir daraldı. Koskoca şehir iki cadde arasına sıkıştı kaldı. Şehri mimari yapısı ve kent anlayışından ödün vermeden dağıtmak gerekiyor.

            Bazı kamu kuruluşlarını vatandaşın kolayca ulaşabileceği bölgelere taşımak gerekiyor. Hatta özel bankaların da aynı şekilde dışa doğru taşırılması gerektiğine inananlardanım.

            Bunu yaparken inanların alışkanlıkları, ulaşım durumu, belli bölgelere belli kurumların toplanması gerekmektedir. Rastgele bir taşıma ileride sıkıntılara neden olur. Bu anlamda valilik binasının insanların baks geçidi kullanarak kısa sürede yaya veya şehir içi araçlarla ulaşması anlamında uygun yer olduğunu düşünüyorum. Kırıkkale’nin en büyük pazarının o bölgede olmasının, hastanelerin bazılarının ilgili yerde olmasının insanların alışkanlıkları anlamında düşünüldüğünde yine bölgenin uygun olacağını değerlendiriyorum.

            Atatürk bulvarının ciddi bir park ve gezi bölgesi olacağı düşünüldüğünde söz konusu bölgenin cazibe yeri olacağını bu nedenle bölgenin uygun olacağını değerlendiriyorum.

            Alanda bulunan ağaç katliamı diye söylenen ağaç kesiminin uygun düşünce olmadığı, o bölgenin binanın tamamlanması ile çok daha yeşil alana kavuşacağını düşünenlerdenim.

            Elbette karşı düşüncede olanlar da kendilerince farklı bölge olmasının uygun olacağını söyleyecektir. Ama benim fikrim bu diye meclis üyesi olarak yerden yere vurulmayı da hak ediyorum demek değildir.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 5253 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi