Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BİZİM KAHRAMANLAR

Fazlı GÜVENTÜRK

06 Nisan 2010, 01:57

Fazlı GÜVENTÜRK

BİZİM KAHRAMANLAR

          Kanını ve canını feda etmekten çekinmeksizin, mesleğe girerken ettiği yemine sadık kalarak ve büyük bir feragat örneği göstererek görevini ifa etmiş olmanın şeref ve gururuna sahip kahramanların haftası bu hafta.

Devlet ve millet olarak varlığımızın hürriyetçi demokratik düzen içinde her türlü iç ve dış tehlikeden uzak tutulması, kanun hâkimiyetinin sağlanması ve korunması, yurt içinde huzur ve nizamın temini, vatandaşların can, mal ve ırz güvenliğinin sağlanması ve korunmasıdır polisin görevi.

Suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, işlenmiş olan suçların işlenmeye devam olunmasının engellenmesidir polisin görevi.

 Sanıklarının yakalanarak adalete tevdi edilmesi, ilgili kanunların ve diğer mevzuatın kendisine tevdi ettiği hizmetlerin ifası polisin temel görevlerini teşkil eder.

İşte bu hizmetleri yaparken bu vatan evlatları ne zorluklar içinde çalışır, neler görür neler yaşarlar.

Her şeyden önce yönetici konumunda olanlar daha gençliklerine bile adım atmadan alınır polis kolejlerine. Orada ciddi bir eğitimden geçirilirler. Her türlü zorlukta görev yapmaktan, psikolojik eğitimlere, gündem ve güncel konulardan modern fen eğitimlerine kadar çok ciddi yetiştirilir. Adeta ilmek ilmek işlenirler alacakları görevler ile ilgili. Yetişen ve çocukluktan gençliğe adım atattıklarında teşkilatın içinde olan bu yönetim kadrosu kura çeker ve atanır görev yerlerine.

Bu arada önceden liseyi ama şimdi yüksek okulu, üniversiteyi bitirip polis olmak için müracaat eden gençler polis okullarında ciddi bir eğitim sonunda atanıyor görev yerlerine.

Her iki okuldan gelen bu insanlar lojman bulamaz, kiralar yüksektir, harcırah azdır, eş tayini sorunludur, bekarsa zaten her şey sorundur, çocuk varsa okullarına nakil sıkıntılıdır.

Ama yılmazlar.

Heves ve azimle çalışır didinir ve görevlerini yaparlar. Çok büyük olasılıkla hatta kesin olarak kendi doğup büyüdüğü yer hatta bölge dışında görev yaparlar. Her ne kadar ülke sınırları içinde olsa da örfünü âdetini bilmedikleri insanlar arasında görev yaparlar. Çoğu yerde lehçe farkından veya sokakta kullanılan dil bakımından anlaşamaz sözlerle. Ama öğrenirler amirleri memurları oranın her bir şeyini. Dilini dişini, örfünü âdetini öğrenirler.

Kendi evlatlarından çok vatandaşın çocuklarını düşünürler. Kendi evlerinin emniyetinden çok şehri düşünür. Bu insanlar hakkında ne desek ne yazsak az olacağından kelimelere sığdırmak zor oluyor.

Lafı sözü uzatmadan söylemek gerekirse bu hafta polis haftasıdır. Bu insanlar çok fedakâr, çok çalışkanlar, çok iyi insanlar. İçleri insan sevgisi ile dolu, vatan sevgisi ile millet aşkı ile dolu.

Huzur veren insanların bu haftalarını tebrik ediyor, sağlık ve güzellik dolu yarınlar diliyorum.

Selam ve dua ile…

Bu haber 4596 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi