Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BAYRAM GELMİŞ

Fazlı GÜVENTÜRK

03 Temmuz 2016, 18:43

Fazlı GÜVENTÜRK

BAYRAM GELMİŞ

            Ramazan ve Kurban bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalplerin öldüğü gün ölmez.)  [İbni Mace, Taberani]

Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tövbe reddolmaz. Ramazan bayramının ve Kurban bayramının birinci geceleri, Berat gecesi ve Arife gecesi.) [İsfehani]

Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaip gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.) [İbni Asakir]

Ülkemin bir yandan etnik ayrıştırma içine girmiş ve yıllardır gelişmesini engelleyen bölücü örgütün silahlı eylemlerine hız verdiği bu günlerde;

İslam adına, din adına kurulduğu iddia edilen bir örgütün nedense hep Müslümanlara zarar verdiği ve yine ülkemin değişik yerlerinde canlı bombalar ile terör eylemi yaptığı bu günlerde;

Saf ve temiz vatandaşları kandırıp, devlet içinde devlet yapılanması ile ülkemin ayağına çelme takma derdinde olan paralel yapılanmaların hala alttan alttan oyma girişiminde bulunduğu bu günlerde;

Bir bayrama ihtiyacımız vardı.

Her şeyden önce bir ay oruç tutmanın inşallah karşılığını aldığımıza inandığımız ve bunun için sevindiğimiz bir bayram yaşayacağız.

Efendim ülkem bu kadar dertliyken ve her gün bu kadar olaylar olmuşken, şehitler gelirken ne bayramı?

Haklısınız içimiz hepimizin kan ağlıyor, gencecik fidanların toprağa düştüğünü gördükçe kalbimiz büzüşüyor, içimiz daralıyor, boğazımıza gelen nefesimizi almakta bile zorluk çekiyoruz.

Ama eğer nefes almaz veya alamazsak kalbimizi genişletemezsek işte o zaman biteriz. Ölürüz demiyorum zira insan bir kere ölür. Kişi olarak bir defa ölürüz ve hep istediğimiz gibi bu ölümün hayırlı olmasını dileriz. O ayrı. Yani kişinin ölümü değil devletin ölümü burada sözünü ettiğimiz.

Eğer devletimiz kişi gibi yas tutar ölünün ardından çabucak toparlanmaz. Sakal bırakıp, evinden çıkmaz, her saniye ölümün ardından düşünür durursa işte o zaman ince hastalığa yakalanır.

Devlet biran önce toparlanıp gereğinde bayramını da yapacaktır. Buna dini bayramlar kadar milli bayramlar da dahildir. Onları da kutlayacaktır. Zira böylece hayatın içinde tutunup, var olacaktır ilelebet.

Devlet için kolay değildir elbet bu kadar yükün altında bayram yapmak. Ama yapmalı ki dost güven, düşman korku duysun.

Bir de şehit anaları babaları için kolay değil bu bayramı yaşamak. Zira şehidin babası annesi, eşi, evladı hep bu bayramı buruk yaşayacaklardır. Evet bilecekler şehitler ölmez ve şehitleri peygamberimizin komşusu ama yine de bir burukluk hep olacak yüreklerinde.

Yaradan Rabbim;

Bu bayramı, İslam topluluklarının birbirleri ile kavgasının sonu, İslam devletlerinin uyanışı ve küffara direnişinin başlangıcı, birlik ve beraberliğin inşasının ilk günü, devletimizin terör belasından kurtuluş zamanı, her türlü yapılanmanın tuzaklarının ayaklarına dolandığı gün etsin inşallah.

Kişisel olarak da sağlık ve mutluluğun, huzurun, mali kaygılar olmadan yaşamanın, küslüğün ve gıybetin ve hasedin nihayetlendiği, evlatların namaz kılan, geçmişlerine, atalarına ömürlerince ve nesillerince hayır dualarda bulunmanın başlangıcı olan an etsin inşallah.

Hayırlı bayramlar.

Selam ve dua ile…

 

Bu haber 2475 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi