Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EŞEKTEN DÜŞENİN HALİ

Fazlı GÜVENTÜRK

30 Nisan 2009, 16:01

Fazlı GÜVENTÜRK

Amerika’da ıssız bir köyden şehre bisikleti ile giden papaz’ı durduran trafik polisi ceza yazmayı kafasına koymuş. Durdurmuş papaz’ı.  Ehliyeti sormuş var. Plakaya bakmış var. Papaz tecrübeli tabi. Ceza yazdırmamak için tüm önlemini almış. Polise “ evladım ben kendi halinde bir papazım. Sağ yanıma hazreti İsa’yı, sol yanıma hazreti Meryem’i aldım. Kasabaya gidiyorum” der demez polis “hah şimdi yedin cezayı. Tek kişilik bisiklete üç kişi biniyorsunuz” demiş ve basmış kendi halindeki Papaz’a cezayı.

            Şunun için anlattım bu fıkrayı. Kırıkkale bazı konularda iller arasında ilk sıraları almaya devam ediyor. Güzel konularda elbet ilklerde olmamız bize gurur veriyor. Ancak bazı konularda ilk sıralarda yer almamız hiçte hoş olmuyor. Kaldırımsız şehir nitelemesi bunlardan biri.

            Şimdilerde birde buna en çok ceza trafik cezası yazılan şehirlerden biri unvanı ekleniyor.

            Adeta fıkrada vurgulandığı gibi sebep aranır oldu ceza yazmak için. Şehir içindeki hız limitini kontrol amaçlı kurulan radarlar adeta can yakar oldu.

            Tabii ki her trafik kuralı uzun araştırmalar ve incelemeler neticesinde ortaya çıkıyor. Her işaret ve işaretçiye dikkat etmek kuraldır ve canla ödenecek bir kuraldır. Ancak bu kadar sert ve acımazsızca uygulamak pek olan gelmiyor.

            Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlarmış. Yenilerde eşekten düştüm bende. Bu nedenle halini anladıklarımın dili olmak için yazıyorum. Şehir içerisinde 50 km’lik hız sınırı uygulamasına takılıp 70 km hızla girdiğim radara diyetim 265 lira oldu.  Aslında iyi oldu. Göz göre göre girdim. Akşam ile yatsı arasında trafiğinde hiç yoğun olmadığı bir saatte kavşaktan önüme çıkan bir araca vurmamak için hızlandım ve girdim radara. Elbette demedim bunu mazeret olarak polis memurlarına. Gerek te yoktu. Çünkü biri beni tanıyordu. Hem Emekli Asker olduğumu hem Meclis üyesi olduğumu hem gazeteci olduğumu biliyordu. Görüştüğümüz insandı yani. Ama tanıdık manıdık demediler bastılar cezayı. İyide yaptılar. Hem bundan böyle daha dikkatli davranmamı sağladılar hem eş dost ayırımı yapmadan gerekeni uyguladıklarını gösterdiler.

            Son derece nazik ve görevlerine hakim şekilde kırmadan dökmeden yazdılar cezalarını.

            Bu sebeple 26 Nisan günü Yeni mahalle eski rektörlük binası önünde tren yolu geçidinde görevli arkadaşları tebrik ediyorum. İnşallah Amirleri ve Müdürleri de gereken takdiri verirler onlara.

            Takdir ederiniz ceza almak hiç hoş değil. Bu nedenle benimde canım yandı bu konuda. Ama kural neyse eşit uygulanıyor olması şıktı.

            Burada trafik kurallarının sert uygulanmasından yana olduğumu ancak bazı kuralların aşırılığa kaçmasından mutlu olmadığımı vurgulamak isterim. Zamana uymayan ve tamamen demode olmuş bir kuralı da bu denli sert uygulamak gereksiz ve yersiz.

            Okulların ve meskenlerin çok seyrek olduğu yerlerde inatla 50 sınırını dayatmak hiçte adil gelmiyor bana. Söz ettiğim bölgeyi herkes bilir. Bir tane ev var mı orada. Zaten bölünmüş yol.  Bir yanı tren yoluna yaslanmış yaya geçidinin olmadığı ve yayaların kullanmadığı bir bölge. Orada bu kural gereksiz. Daha etkin olan yerlerde bu uygulamaların yapılması daha doğru olur diye düşünüyorum.

            Kazasız belasız ve elbet bu herkesi az çok etkileyen kriz döneminde cezasız günler diliyorum.

Bu haber 3890 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi