Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BİR MÜSLÜMAN YAPSAYDI

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Temmuz 2011, 13:45

Fazlı GÜVENTÜRK

BİR MÜSLÜMAN YAPSAYDI

            Oklahoma'daki federal binayı yerle bir edip 168 kişiyi öldüren ve idam edilen Timothy McVeigh’nın yerine bu olayı yapan veya en azından yaptığı farz edilen insan bir Müslüman olsaydı ne olurdu acaba.

            Aklı kendinden önce giden birinin oturup bilerek ve isteyerek tasarlamış olduğu hatta yapılan araştırmalar neticesinde bu olayı en ince ayrıntılarına kadar planlamış olduğu belli olan insanın bir Müslüman düşmanı olduğu ortaya çıktı.

            Aslında uzun zamandır Avrupa’da gelişen ve el altından bazı liderlerin de destek olduğu Müslüman ve Türk düşmanlığının böyle bir sonucu doğuracağı kesin görünüyordu.

            Bu insanlık dışı olayı planlayarak ve isteyerek yapanın bir ecnebi değil de bir Türk veya Müslüman olması durumunda dünya ayağa kalkıp “işte bu barbarlar böyle” yaygarası yapmasını beklerdik. Ama en azından bu olayda da bu kadar olmasa bile az bir tepki olur diye düşünüyorduk.

            Ancak ortaya çıkan sonuç sadece bir timsah gözyaşıdır.

            Eyvallah anlıyoruz ve kabul ediyoruz taraflı düşünmeyi ve taraf olduğunuz yönde yontu yapmayı ama bu kadar da olmaz. Nihayetinde cana kast var. İnsanlığa kast var.

            Amerika’da meydana gelen ikiz kule olayının ardından nice canların yandığı ve hala yanmaya devam ettiğini düşünecek olursak haklılığımız orya çıkar.

            Usame Bin Ladin’in aranıp bulunması ve bu ikiz kule olayından sorumlu olması öne sürülerek başta Afganistan olmak üzere Müslüman ülkelerin başına kâbus gibi çöken Avrupa destekli Amerika’nın nerelerde cirit attığını hangi doğal kaynaklarla nasıl oynadığını, kaç Müsülmanın canını yaktığını sanırım bilmeyenimiz yoktur.

            Yakın tarihimizde Bosna’da yaşanan katliamlara göz yumanlar, görmezden gelenlerin, Irak’ın başına bela ettiği lideri al aşağı ediyorum diye tecavüzlerle dolu işgali nasıl yaptıklarını biliyoruz.

            Size demokrasi getiriyoruz diye halkı ayaklandırıp, ülkelerin refah ve saadet içinde yaşamalarına balta vuranların kimler olduğunu da biliyoruz.

            Tükenmeye başlayan petrole yeni kaynaklar oluşturmak amaçlı kendi dindaşlarının rahat içinde yaşamaları için hangi Afrika ülkesine nasıl zulüm yapıldığını da biliyoruz.

            Diş geçiremeyip dıştan etki edemeyeceğini analmış oldukları ülkelerin başına bazen etnik bazen dini bazen gözünün üzerinde kaş var diye terör örgütlerini oluşturduklarını ve onların yaptıkları eylemleri destekleyerek bazen silah verdiklerini bazen para verdiklerini bazen işi daha da ileri götürerek askeri eğitim verdiklerini de çok iyi tahlil ediyoruz.

            Artık globalleşen dünyada insanca yaşamak ve dini ve etnik gerçeklerini rahatça yaşamaları gerekirken el altından destek verdikleri bazen aklı havada insanlarla bazen ise siyasi olarak ülkelerin ve toplumların nasıl hunharca piyon yapıldığını bilen bizlerin uyanık olması lazımdır.

            Tabii ki hiçbir insanlık dışı eyleme destek olmamız söz konusu değil. tabii ki terörün ve insanlık suçlarının hepsine karşıyız. Türkü Kürdü yok, Müslüman’ı Hıristiyan’ı Yahudi’si de yok. Hepsine karşıyız.

            Ama bu dünyada birlikte yaşadığımız insancıkların dini ayrım yapmadan bu tür terör örgütlerinden de desteklerini çekmesi ve aynı kararlılık ve aynı sertlikte eleştiri yapması lazımdır.

            Uyanık olalım yoksa bugün 168 kişiyi öldürenler gibi yarında Müsülmanın adını kullanıp yeni sömürgeler için yavaş akıllı Müslümanları kullananlar olabiliri.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4253 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi