Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KUTLU DOĞUMDA TAVSİYEMDİR

Fazlı GÜVENTÜRK

04 Nisan 2013, 10:29

Fazlı GÜVENTÜRK

KUTLU DOĞUMDA TAVSİYEMDİR

            İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünleri nasıl değerlendirelim, neler yapalım diyorsanız size en güzel tavsiyeyi sonda söylemeyi planlıyorum.

            Ama bir kaynaktan aldığım tavsiyeleri sizlere aktarmak ve yapabildiğimizi birlikte yapmak içinde kaynağın detaylarını paylaşayım öncelikle.

            O’nun getirdiği mesaj bir huzur kaynağıdır. Bu huzur kaynağından istifade edebilmek için O’nu ve O’nun getirdiği nûru tanımak gerekir. Bu amaçla Allah Resulü’nü (sas) tanıtan kitaplar okuyabiliriz. Okuduklarımızın kalıcı olması için de öğrendiğimiz bilgileri başta aile fertlerimiz olmak üzere çevremize anlatabiliriz.

            Akşamları çocuklarımıza Efendimizin (sas) yaşadığı örnek hayattan kesitler anlatabiliriz. O’nun ashabıyla arasında geçen diyalogları hikaye tarzından anlatarak çocuklarımızın dikkatlerini Peygamberimizi anlama üzerinde yoğunlaştırabiliriz.

            Nebiler Serveri’ni hayatını anlatan video kasetlerini veya film CD’lerini ev halkıyla beraber izleyebiliriz. Yine bunun gibi Efendimizin (sas) hayatından kesitler sunan veya Onunla alakalı yazılan şiirlerin bulunduğu ses kasetlerini dinleyebiliriz.

            Bir gül satın alarak yanında da Efendimizi (sas) anlatan bir kitapla beraber akraba veya dost ziyaretlerinde bulunabilir, onlarla beraber Efendimiz (sas) yörüngeli sohbetler yapabiliriz.

            İki Cihan Serverı, “Beni Hûd, Vakıa, Mürselat sureleri ihtiyarlattı.” (Tirmizi, Tefsir, 57) buyuruyor. Bu surelerde içerisinde kıyamet sahnelerinin resm edildiği ayetler, Allah Rasulü’nü (sas) derin bir tefekküre salmıştı. Bizler de bu günlerde bu surelerin muhatabının kendimiz olduğunu düşünerek Hûd, Vakıa ve Mürselat sûrelerini okuyabiliriz.

            Allah, “Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber’e hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de O’na salât edin ve tam bir içtenlikle selâm verin.” (Ahzab, 33/56) buyurarak bizlerden Efendimiz’in (sas) ismini andığımız zaman salavat getirmemizi istiyor. Bu İlahi emir doğrultusunda bizler de özellikle bu günlerde Efendimiz’e (sas) bol bol salavat getirebiliriz. “Allah Rasulü’ne nasıl salavat getirelim?” diyorsanız işte size birkaç örnek: Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammed. Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin adede ma fî ilmillâhi salaten daimeten bidevâmi mülkillâhi. Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve ashâbihî biadedi ilmike ve biadedi ma’lûmâtike.

            Salât-ı Tefriciye Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihî’l–ukadu ve tenfericu bihi’l–kürabu ve tugdâ bihi’l– havâicu ve tünâlü bihi’r–reğâibu ve hüsnü’l–havâtimi ve yüsteska’l–ğamâmu bivechihi’l–kerîmi ve alâ âlihi ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin biadedi külli ma’lûmin leke.

            Elbette müsait olanlar bunları yapacaktır. Rabbimize şükür Resullullaha selam için bu haftayı bu günleri uygun değerlendirmek lazım.

            Bu hafta etkinliklerinden sizlere önereceğim en büyük organizasyon; Kırıkkale’nin tanınmış kadın hocalarından Cemile Erdal’ın programıdır. 7 Nisan 2013 günü Kızılkanat iş merkezinde saat 12.30 da hayrunnisa dernek başkanı Cemile Erdal bu konferansı gerçekleştirecek. Şimdiden Allah’ın izniyle biliyorum ki son derece faydalı ve öğretici bir etkilik olacak. Bir Ramazan ayı boyunca Cumhuriyet meydanından başlayıp, yine Cumhuriyet meydanına dönene kadar Kâbe’de, Ravza’da ruhumuza verdiği ayarın etkisi halen devam eden hocanın, etkili konuşması, konulara hakimiyeti ve anlatımdaki sadeliği emin olarak söylüyorum Kırıkkale’yi sarsacak. Ruhu için ayar isteyen, gönlünde Allah korkusu olan, Peygamber sevgisi olan her katılımcının unutamayacağı bir organizasyon olması kaçınılmazdır.

            Bu haftalarda çoluk çocuğun elinden tutup, ruhun temizlenmesi için tavsiyem orada olmanızdır. Sonuç hane halkımıza göreceksiniz nasıl gül kokusu ve gül güzelliğinde dönecektir.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3851 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi