Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SUSMAYI BİLMEK

Fazlı GÜVENTÜRK

29 Ocak 2011, 00:29

Fazlı GÜVENTÜRK

SUSMAYI BİLMEK

            Atalarımız mı söylemiş bilmiyorum ama kimin olursa olsun güzel bir söz var.” Cahil insan davula benzer, sesi çok çıkar ama içine baktığınızda boştur.”

            Son günlerde siyaset yine canlandı.

            İstifa eden, aday adaylığını açıklayan, istifa eden ama bekleyen, istifa etmeden arka planda aday düşüncesi olanlar, bulundukları görevlerde birilerinden işaret bekleyenler var.

            Tartışmalar da başladı. Siyasi taşlar eteklerden dökülürken kalpler kırılmaya başlandı. Ülke genel siyaseti böyle olunca peki bizim cennet Kırıkkale’miz durur mu? Bizde de siyaset son hızla gidiyor.

            İşte burada susmanın önemi ortaya çıkıyor. Bazen konuştukça kalplerin kırıldığını görüyoruz. Amacın memlekete fayda getirmesi, amacın şehre hizmet, amacın mekânı güzelleştirmek olduğu siyasi faaliyetlerde siyasi erklerin biraz daha itidalli olması gerekiyor.

            İnsan çok konuştukça bilgisizliği ortaya çıkmasın diye daha fazla daha fazla konuşur. İşte burada da tartışmalar büyür. Oysa şairin dediği gibi “yoktur hiçbir tartışmanın aslında galibi.” İnsan sadece düşüncesini hortlatır. Karşısındakini de bu hortlak ile korkutmaya çalışır.

            Bazen bakışlar önemlidir. Bir bakış ile tüm düşünceni anlatırsın elbette bakmasını bilen yapar bunu. Ama görmesini bilene.

            Yaşamın her noktasında olduğu gibi elbet siyasette de böyledir. Susmak gücün göstergesidir aslında. Konuşmak ise insani bir olgu olmasına rağmen çok konuşmak suçluluğun ifadesidir. Bu sözde benim değil. yine çok ünlü bir düşünürün sözüdür.

            Siyasiler bende içinde olmak üzere konuşmayı severiz. Bize bir konuyu verin onu sündürdükçe sündürürüz. Hele işimize gelmiyorsa bu sorulan soru allar pullar döktürürüz. Birde üzerine rakiplerimizin açığını yakalar veya yakaladığımızı zannedersek değmeyin keyfimize.

            Madem atasözlerinden başlayıp, düşünürler, şairler dedik öyle devam edelim bu yazımıza. “ bin kitap söz yazarız kalbi uslandırmak için ama bir acı söz yeter bin kalbi kırmak için”

            Kırıkkale siyasetinde birden başlayan suçlama, suçlamaya cevap verme konusu olduğunda siyasetin gerildiğini, ortamın çok gerildiğini gördük. Suçlamanın konusuna girmiyorum. Gerekte yok.

            Ancak bu tür konularla gerilen ortam ve çok gerekli olmayan cevap verme sıkıntısı rağbet görmüyor.

            Karşındakinin lüzumsuz suçlamalarına cevap vermek, onun kadar konuşma yarışına girmek, onun üslubu ile onunla savaşmak benim tarzım aslında. Ama bu bende olsam şuanda memleketimin içinde siyasi kuvvet konumunda olan insanlar içinde olsa yanlış.

            Şimdilerde siyasi sıkıntı çeken insanlar biraz daha etrafa laf yetiştirme yarışında. Çünkü siyasi bir gelecek yapma veya elemanı durumunda olan siyaset kurumunun içinde seçilip seçilememe gelip gelememe kaygısı var. Bu nedenle onun bu çıkışlarına sessiz kalmak en güzel cevaptır bence.

            Hadi bir söz daha söyleyelim. Dedik ya bugün sözlerden başladık öyle gidelim. Bir Kızılderili sözü.” Bir insanın hakkında hüküm vermek için onun kundurasında kırk gün gezmeniz lazım”

            Selam ve dua ile…

 

Bu haber 4247 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi