Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KÜMELEŞEN TALEPÇİLER

Fazlı GÜVENTÜRK

23 Aralık 2013, 02:24

Fazlı GÜVENTÜRK

KÜMELEŞEN TALEPÇİLER

            "Ey iman edenler, Allah’tan korkup sakının ve sözü doğru söyleyin. Ki O (Allah), amellerinizi ıslah etsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve Resulüne itaat ederse, artık o en bü­yük kurtuluşla kurtulmuştur.

            Daha önce bu konu ile ilgili yani doğru konuşmak ve doğruyu söylemek ile ilgili yazılar yazdım.

            Ancak siyasetin hareketlendiği bu günlerde bir kez daha yazma durumu hâsıl oldu ki insanları içimizden geldiği gibi uyarmak gereği doğdu.

            Sirayette yerel seçimler tarihi belli olduğundan beri yerel yönetimlere aday adayları çıktı. Bu insanlar aday adayı olduğu andan itibaren etraflarına olumlu veya olumsuz pek çok insan yuvalandı. Kimi makam peşinde kimi mevki peşinde kimi para pul peşinde olduğundan sardı etraflarını.

            Aday adayları doğal olarak bu insanların hepsine mavi boncuk dağıtmak durumunda kaldı. Kim ne istiyorsa onun isteği doğrultusunda adımlar attılar. Kimin isteği varsa yok diyen olmadı.

            Aday adaylık süreci tamamlanıp “artık adaysınız” dendiğinde de bu insanların yani adayların etrafı bu sefer daha bir sık dolmaya başladı. Adeta safları sıklaştırdılar, omuzları bir birine değer oldu.

            Belki siyasetin gereğidir bu safların sıklaşması, belki böyle olması gerekiyor ki bu tür bir etrafta kümeleşme oluyor. Ama bu kümleşme ve bu dirsek temasının olması saf ve temiz olmuyor.

            Söylediğim her şey kesinlikle partisine gönül vermiş, davasına gönül vermiş, adayını gerçekten seven insanlara değil. Bu insanlar için zaten makam mevki şöhret para önemli değil. Onlar sadece davaları ve gönül vermiş oldukları genel lider ve partilerinin olması gerektiği yer için çalışıyor.

            Benim asıl sözüm kim olursa olsun ona yaranmak için dün söylediklerinin arkasında durmayanlaradır.

            Onlar için değer ölçüsü maalesef farklı anlamlar taşıyor. Onlar için değerli olan kendi çıkarı ve kendi nefislerinin istenen yerde olması ve kendi nefsine uygun ortamın oluşmasıdır.

            Genel yöneticiler için de elbette durum aynıdır. Ama bizim konumuz yerel olduğu için yerel adayları uyarma ihtiyacı duyduk.

            Bakın ne güzel aday adaylığı safhasından aday konumuna geldiniz. Bu belki beşeri olarak parti liderlerinin iki dudağının arasından çıktı ama aslı olan Rabbimin bunu size nasip etmesi ile oluştu.

            Yine Rabbim kime uygun görür ve kime takdir ederse o başkan olacak veya o il genel meclis veya Belediye Meclis üyesi olacaktır. Mühim olan hayırlısını istemek ve hayırlısına talip olmaktır. Zira ne makamlar vardır ki insanlar oraya yükselmek için varını yoğunu ortaya koyar ama o makama gelince ailesi çoluk çocuğu işi eşi dostu her şeyinin üzerinde bin bela oluşur. Bu nedenle en hayırlısını dilemek ve gerçekleştiğinde en hayırlısını yapmak gerekiyor.

            Adayların çok dikkat edeceği konuda yazımızın ana fikrini oluşturan konudur. Etrafınıza kümleşen insanlara dikkat ediniz. Elbette saf düşünce ile size destek verecek insanlar olacaktır. İyi tahlil ediniz. Onlara sizinde desteğiniz tam olsun. Ama kesinlikle etrafınızda bulunan art niyetli kişilere dikkat ediniz. Onları etrafınızdan uzaklaştırmanız hem sizin olası bir seçilme durumunuzda rahat görev yapmanız için gerekli, hem temsil ettiğiniz parti ve misyon için önemli ve hem de dize güvenip oy veren veya verecek olan insanların hakkı hukuku için önemli. Zira onlar talep üzerine talep edecekler ve huzurunuz kalmayacak bunu biliniz.

            Selam ve dua ile…

 

 

Bu haber 3108 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi