Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

YENİDEN FİLİSTİN

Fazlı GÜVENTÜRK

04 Ocak 2009, 12:51

Fazlı GÜVENTÜRK

YENİDEN FİLİSTİN

            Bir süre önce İsrail’in yapmış olduğu vahşeti tarihi gelişimini de ele alarak, neden İsrail kahrolsun dediğimizi ve neden Filistin’de ölenler kardeşimiz olduğunu “KESİNLİKLE SOYKIRIM” adı altında yazmış olduğum yazımda sizlerle paylaşmıştım. Bu yazı duyarlı yerel gazete ve internet sitelerinde yayınlandı ve ciddi bir teveccüh gördü. Sebebi güzel kelimelerle süslü olması ya da güçlü bir kalem ile yazılmış olması değildi. Tek sebebi olayı hergün ekranlardan izleyen ve için için gözyaşı döken insanların İsrail-Filistin olayının tarihi gelişimizi yazmış olmamızdı.

            Benim önceki kaleme aldığım yazıda İsrail katliamında şehit olan Filistinli sayısı 300 dolaylarındaydı. Maalesef şimdi şehit sayısı sokakta oyun oynayan çocukların ve evinde elinde kalan son erzak ile çocuklarına çorba kaynatan annenin de vurulmasıyla 450 civarına dayandı. Yaralı sayısı ise yine çoğunluğu ağır ve uzuv kayıplısı olmak üzere 2500’e dayandı.

            Nerede bu Birleşmiş Milletler; nerede bu Güvelik Konseyleri, nerede bu burnundan kıl aldırmayan Avrupa devletleri, nerede bu Ülkesine kendince hizmetlerde bulunmuş bir lideri al aşağı etmek için okyanus aşıp devlet işgal eden Amerika, nerede bu Allah(cc)’ın bahşettiği petrolün parasını lüks içinde tüketen Arap liderleri ve nerede yeşil bir yaprağın düştüğünde veya bir köpeğin zehirlendiğinde ortalığı ayağa kaldıran insanlar ve uzattım biliyorum ama nerde bu boyalı basın,renkli televizyon kanalları.

            Bizler içimiz kan ağlıyor diyoruz ama oradaki aç insanlara bir ekmek parası göndermekten kaçıyoruz. Yardım kuruluşları oraya yardım yapmak için çırpınıyor. Hanginiz bankaya gidip “al kardeşim şu para Filistin’deki insanlara yardım parası” dediniz. Zor geliyorsa bankaya gitmek hanginiz cep telefonunun tuşlarına birkaç kez basarak yardım için mesaj çektiniz. Yardım kuruluşları güvenilir değil falan sözü hiç inandırıcı değil. Siz yapın yardımınızı o insanlar sizin için on yardımı ulaştırır. Birilerinin olumsuz propagandasına rağmen ulaştırır. Bu kuruluşlar hiçte size lanse edildiği gibi değil inanmayın.

            Bu zulüm bitecek gibi değil. İsrail bu bölgede olduğu sürece karnını doyurup yurt dışındaki Yahudilerden yardım alabilmek için hep böyle saldırgan olmak durumunda. Yanaşmazlar barışa. Adamların ülkelerinin yıllık geliri kadar bir para her yıl hibe olarak kasalarına giriyor. Etrafı Müslüman ülkelerle çevrilmiş bir İsrail aslında yaşayamaz bile. Ancak böyle Müslümanları katlederek ve dünya ülkelerinde de mazlum rolü oynayarak yaşamını devam ettirmek zorundalar.

            Dünya’nın sessiz kaldığı bu vahşette maalesef yeni bir perde açıldı. İsrail Kara harekâtını başlattı.  Havadan ve füzelerle yaptığı harekât yetmiyormuş ve öldürdükleri insan sayısı azmış gibi şimdide kara harekatı ile perçinliyor bunu.

            İnsanların acımasızca şehit edildiği bu ortamda bırakın işi gücü, ocaktaki yemeği, ağlayan çocuğunuzu, dükkandaki müşteriyi, daktilodaki evrakı yada televizyonun kumandasını bu insanlar için kapatın gözlerinizi ve bir fatiha okuyun. İçinizden dolu dolu gelerek okuyun ve bir dakika dua edin. Akşam namazını kılarken düşen bir füze ile parçalanan 15 şehit için yapın bunu. Yapın ki belki huzur-u mahşerde sessiz kaldığımız için bizleri Rabbimize şikâyet etmesinler. Yalnızca bir dakika içten duygu fışkırarak.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3846 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi