Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İTHAL BELEDİYE BAŞKANI NASIL OLUYOR

Fazlı GÜVENTÜRK

05 Nisan 2010, 18:05

Fazlı GÜVENTÜRK

İTHAL BELEDİYE BAŞKANI NASIL OLUYOR

      Kırıkkale’nin tanınmış gazetecilerinden yani çok eskilerinden Mehmet Ali Çetiner ağabey bir yazı yazmış ve Kayseri belediyesini yere göğe sığdıramamış. Aman ne güzel?

      Kayseri belediyesinin yapmış olduğu icraatları sıralamış ve otobüsünden trenine yazmış belediye başkanını.

      Sendikacının Kırıkkale’den, futbolcunun Brezilya’dan çıkacağını ama Belediye başkanının Kayseri’den çıkacağını yazmış. Başka yerlerden çıkan başkanları adeta yok saymış.

      Şimdi;

      Her şeyden önce herkes her yerden çıkar. Yani kişinin yeteneği doğuştan değildir. Bazı genleri yatkın olabilir, ama kimse anasının karnında bir şeyleri öğrenmiyor. Elbette sonradan edindiği bilgi ve yetiştirilmeyle bazı konularda bir adım önde olabiliyor. 

      Yaşadığımız  şehirde yetişen ne kadar ünlü var. Kendini ilgi alanlarında veya mesleklerinde kanıtlayan nice değerlerimiz var. Bu düşünce yani buradan yetişmez düşüncesi peşin havlu atmak olmaz mı?

      Belediye başkanları içinde geçmişte ne denli başarılı çalışmaları  olanları nasıl yok sayarsınız. Hiç mi kimse bir şey yapmadı bu memlekete. Hiç mi birisi taş üstüne taş koymadı başkanlardan.

      Gelelim şimdi ki başkana.

      Siyasi görüşünü beğenin veya beğenmeyin. Ama her şeyden önce dürüst ve sağlam iş yapan bir başkan değil mi Veli Korkmaz. Kime ne çıkar sağlamış. Bizler bir yıldır birlikte çalışıyoruz. Özellikle hak hukuk konusunda azami dikkati gösteriyor. Kimsenin hakkı geçmemesi için gerek müdürlerine gerek amirlerine sürekli uyarıda bulunuyor.

      Şu işçi maaşları konusunda çok tepki aldığını biliyorum. Hepimiz onunla birlikte bunun ezikliğini ve burukluğunu yaşıyoruz. Elinden gelen çabayı gösterme gayreti içinde olduğunu izliyorum yakından. Ama geçmiş dönemlerden ve beklide şahsının ilk dönemindeki iyi niyetinden kadro fazlası işçilerin alacakları konusunda zorlandığını görüyorum.

      Ancak çözülecek bu sorunda. Yok ötesi. Şehrin imarı konusunda titizliği ve diğer yerel yönetim hizmetlerinde ki gayretin nasıl yok sayarsınız.

      Ben bunları yazarken kimseyi pohpohlamıyorum. Ne benim nede başkasının buna ihtiyacı var. Benim nasıl bir parti iç muhalefet yaptığımı bilenler bilir. Doğru neyse o. Yanlışa geçit mi vereceğiz. Asla.

      Ancak;

      Ben belki biraz fazla milliyetçilik olacak ama bulunduğum şehir ve benim vatandaşımın en iyisi olduğuna inanıyorum biz en iyisiyiz. En güzelini başarırız. Mehmet Ali ağabey bizimde hiç küçümsenemeyecek özelliklerimiz ve hasletlerimiz var. Bu yeteneklerimizi de sergiliyoruz. Haa desen ki yeterlimi kardeşim. O zaman farklı. Yeterli değil. Birlik olup şehri daha güzel yönetme anlamında uyarı yapalım. Eleştirelim. Hatalarını didikleyelim.  Ama iş ithal bir başkan getirme olayına gelince orda dur. Kimseye ihtiyacımız yok ağabey. Bizim muhtaç olduğumuz kudret Kayserili başkanın da kanında dolaşan bizim kanımızda da dolaşan TÜRK’ lük kanıdır onu harekete geçireceğiz o kadar.

      Selam ve dua ile… 

Bu haber 4056 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi