Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KAÇINCI DEFA DİYORUM

Fazlı GÜVENTÜRK

14 Kasım 2016, 17:31

Fazlı GÜVENTÜRK

KAÇINCI DEFA DİYORUM

Bunu da defaten yazdım ve hatta bir okuyucumuz tarafından da “artık asker olduğunu belirtme yeter kardeşim” şeklinde eşletiri de aldığım konuyu galiba bir kez daha yazmakta fayda var. Hem bu konuyu ve hem de diğer konuları bir daha, bir daha anlatmak lazım ki (amacım kuşa hakaret değil) kuş beyinliler anlasın artık.

Bunları şunun için diyorum. Başta da dedim. Tekrara düşeceğim ama bu konuları bir daha demekte fayda var çünkü ciğeri yanan benim vatanım ve benim analarım.

Hah şimdi tam bunlardan sonra gelelim asli konuya.

Yıllardır dilimizde tüy bitercesine dediğimiz birinci konu bugünde ciğerimizin damarını acıtan bölücü terör örgütünün yaptığı hain saldırı ile yüreğimize kor gibi düşen şehitler konusuydu.

Evvel ki gün İstanbul’da bir saldırı oldu şükür ki şehidimiz olmadı.

Dün İntihar saldırısı hazırlığında olan iki terör örgütü mensubunun kahramanlarımız tarafından tespit edilmesi ile teslim ol çağrısına kendilerini patlatarak karşılık veren oldu.

Bugün hain örgütün bombalı araç ile saldırısı sonucunda 10 askerimiz şahadet şerbeti içti.

Dedik ki yeter ve yetsin artık. Kim ne çare buluyor nasıl akıl üretiyor, nasıl bir beyin fırtınası yapıyorsa yapsın bu işi çözsün artık.

1984 yılından bu yana çektiğimiz bu illetten kurtulalım artık.

Hap mı içiyoruz? İğne mi vuruyoruz? Patlatıyor muyuz bu çıbanı? Katmer katmer merhem mi sürüyoruz? Yada kardeşim kesip bu urlu yerin üzerine sigara külü mü basıyoruz? Bilmem ama bu iş artık bitmeli.

Efendim yurt dışı desteği varmış.

Kardeşim benim ocağımda ateşe benzin dökenin ocağında kül yok mu alevlenecek.

Nizami birliklerin faaliyetleri ile bu işin biteceği yok. Bunu da dedim. Bu işi küçük timler ve bölgeye hakim olan Özel Kuvvetler gibi özel yapıdaki askerlerin gayri nizami operasyonları ile çözmek lazım diye düşünüyorum. Arazide serbestçe dolaşan ve telsizin mandalına bastığında beş dakikada tepesinde olacağını bildiği hava desteği ile bölge halkı ile entegre olmuş bu timlerin bölgede nizami birliklerden çok daha etkin görev yağacağını düşünüyorum.

İnadına halkın eğitilmesi ve verilecek bu eğitim ile basın yayın desteği sağlanması ile bu işin çözüleceğini düşünüyorum.

Bölgedeki çocuk ve genç nüfusu mutlaka kültür aktarımı yapmak için belirli periyotlarla başta Çanakkale olmak üzere, İstanbul, Ankara, İzmir gibi yakın tarihimizin şekillendiği batı illerimizde kültür gezileri yaptırılmalı.

Şimdilerde önemle üzerine durulan bölge insana iş sahaları açılıp, yatırımlar yapılalı ki eli ekmek tutsun silah tutmasın. Akşam olunca koltuğunun altına aldığı helal kazanılmış ekmeği götürsün.

Yıkıcı ve toplum tarafından lanetlenmiş FETÖ gibi değil gerçek İslam ile bölge bilinçlendirilmeli ve yüce dinimizin “bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibi olur, yine bir insanlığı kurtaran da tüm insanlığı kurtarmış gibi olur” anlayışı verilmeli.

Biz diyelim, biz anlatalım, biz feryat edelim ve başata dediğimiz gibi bunları

Bu haber 2197 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi