Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KÜRT YOK / TERÖRİST VAR

Fazlı GÜVENTÜRK

18 Ağustos 2009, 11:22

Fazlı GÜVENTÜRK

KÜRT YOK / TERÖRİST VAR

            Biz insanları çok çabuk suçlamaya alışık toplumuz ya. Şimdi kesinlikle erken fikirliler! Başlığa bakıp ilk suçlamayı yapacaklar ve beklide devamını okumadan yorum yaparak yaftalama yapacaklar.

            Araya emekli ağabeylerin yapmış oldukları şube başkanlığı seçimini aldıktan sonra( ki seçim çok önemli ve olan bazı olaylar anlamında yazılması gerekiyordu) tekrar malum açılım olayına dönmek gerekiyor.

            Toplumun her kesiminin düşüncelerini dile getirdiği bu konuda söylenecek elbet çok söz var.

            Hele şehit ailesi, gazi, asker gibi terörden direk etkilenmiş insanların söyleyecek daha çok sözü oluyor.

            Düşünceleri değerli bir kardeşimiz seri şekilde yazmış olduğum yazılardan birine değindi ve “açılıma belli ki sende karşısın. Neden net olarak kardeşim benim ömrüm dağlarda geçti ben açılım maçılım anlamam. Karşıyım.” Demiyorsun şeklinde sitem etti.

            İşte mesele bu.

            Açılıma körü körüne karşı olmak mı? Doğru olan. Yoksa fikirlerin ortaya konularak bu çözümsüzlüğün bertaraf edilmesi mi doğrusu?

            En kötü karar bile kararsızlığın getirilerinden çok şey kazandırır. Kararsız davrandığın zaman bitişini hızlandırırsın. Bu tür devlet meselelerinde de kararlı davranmak siyaset üstü düşünmek gerekiyor. Eğer siyasi anlamda düşünürsen bir arpa boyu yol alamazsın.

            Kararlı davranacaksın ancak bu davranışı hızlandıracağım diye de yanlış yapmayacaksın. İşte pratik zekâ ve olağan üstü olmak budur.

            Bu sorun çözülmeli. Çözümden yana olmamak yanlıştır. Çözümsüzlüğe terk edilen bu sorun çok canlar yakmaya ve evlatlarımıza acı miras bırakmamıza yol açar.

            Bunun çözülmediğini düşünelim. Bu ülkeye bir şey olmaz. Bir karış toprağını terör ile almazlar. Bombalama, eşkıyalık yapma, Mehmetçiğe kahpe kurşun sıkma ile bir yere varamazlar. Ülkenin toprak bütünlüğünü bozamazlar.

            Gayri nizami harbin tekniklerini uygulayan terör grupları ülkemi rahatsız eder. Mertçe olmayan bu çatışmada canlar yanar. Elbette bir ölür bin diriliriz. Bu ülke için canını feda edecek milyonlar var. Ben ülkem için ölmeyeceksem bu can köpeklere leş olsun. Bundan hiç kuşkum yok ki vatanı için benim gibi düşünen sayısız insan var.

            Teröre harcayacağımız maddi kayıplarımız çocuklarımızın geleceğini karartır. Ülkemin geleceği için harcayacağımız parayı teröre yatırırsak gelişmiş ülkeleri ancak beş nesil önceki demode televizyonlardan iç geçirerek seyrederiz.  Bizim başımıza bu belayı saran onlarında istediği bu zaten. Onlarla aşık atmamız için, onlarla aynı kulvarda koşmamız için terör belasından kurtulmamız gerekiyor.

            İşte bu anlamda çözüme evet. Ama her yazıdan sonra tekrar ediyorum.

Bu anlamda çözümsüzlüğün karşısında, Kürdü, Türkü hepsi saf tutmalı. Kandan nemalanan teröristlere ve onların hamisi dış mihrakların oyununa gelmemek gerekiyor. Teröristi ve onun eli kanlı liderlerini muhatap kabul etmeden, demokratik tavırlarla ve kesinlikle teröre taviz vermeden çözülmeli bu iş.

Birilerine açılım yapacağım diye yüce Türk milletinin gönlü kırılmadan ve gururu ayaklar altına alınmadan yapılmalı. Bunun için Türk milletinin karşısında Kürt yok. Terörist var ve onların hamileri var. Onlarla mücadele edilerek bu iş çözülmeli.

Selam ve dua ile…

Bu haber 3347 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi