Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ERMENİ DEĞİLİZ

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Ocak 2012, 00:15

Fazlı GÜVENTÜRK

ERMENİ DEĞİLİZ

            Ne kadar basit. Hepimiz Ermeni’yiz, Hepimiz Kürt’üz, Hepimiz Türk’üz, Hepimiz şuyuz buyuz demek.

            Kardeşim Atamız var, geçmişimiz var, tarihimiz var, kültürümüz var. Biz niye şu bu olalım.

            Tabi olarak Türk’ü Kürt’ü Ermeni’yi Laz’ı Çerkeş’i seviyoruz insan olduklarından. Ama kimse bize bir şeyleri dayatmasın ve zorla Din, dil, Irkımızla oynamasın.

            Ermeni gazetecinin henüz ne olduğu tam anlaşılamayan ancak belli kesimlere göre çete işi, bazılarına ise tamamen ferdi olarak işlenen suç olarak tarih sayfalarında yer alan cinayetinden sonra birileri kraldan çok kralcı olma yolunda koşar adım ilerliyor.

            Kimilerine göre on binlerin yürüyüş yaparak verilen kararı sorguladığı bir cinayetin ardından bir süre önce piyasalarda dolaşan pankartların yeniden sallanmaya başlandığını gördük.

            Dedik ya başta. İnsan olarak kimse ile bir sorunumuz yok. Allah’ın verdiği canı ondan başkasının almasının doğru olmadığını bilen bir kültüre de sahibiz şükürler olsun. Ancak kimse genler ile oynamasın.

            Denilecek ki genler ile oynama değil bu. İnsani bir tepkidir nihayetinde buda. Evet, kabul ama elime pankart alıp Hepimiz Ermeni’yiz demekte bence farklı bir Faşizm örneğidir.

            Birine bir şey olunca hemen karşı tez üretip bizde karşılığında şunu yapalım diyen bir nevi kindar takımından değilim. Kanı kanla yıkamazlar. Nihayetinde klan suyla yıkanır. Ancak ortada olan bazı gerçeklerde düşünülünce insanın zoruna gitmesi gayet doğaldır.

            Şehitler olduğunda, canlar yandığında bir nevi bölücü terör tarafından katliam yapıldığında, toplu veya ferdi şehitlerin olduğunda evinden çıkmayanlar ne oluyor da bir Ermeni’nin cenazesinde ortalığı yıkıyor.

            Yani çıksınlar sokağa elbet tepki versinler. Elbet biz de en az onlar kadar faili meçhul cinayetlere veya faili ama karanlık olaylara veya her türlü insanlık dışı eylemlere karşıyız. Ama bizim tepkimiz kişiye göre muamele edilmesi ve etnik kökenin suyun üzerine çıkarılarak bunun üzerinden tarihi şan ve şöhretle dolu milletimin adını karalayanlaradır.

            Ermeni toplumunun dünya üzerinde Yahudiler kadar etkili olduğunu biliyoruz. aslında çoğunluk olduklarından değil sadece güzel organize olduklarındandır bu etkileri.

            Nihayetinde her yıl nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri tarafından gündeme getirilen, son günlerde Fransa ile bizi rahatsız eden ve dünyanın pek çok ülkesinde kabul edilmesini sağladıkları sözde soykırım tasarıları onların bir başarısıdır.  Gelecekte bu tür tasarılar ile bizim ve inanmış insanların moralini bozmaya devam edecekler gibi görünüyor.

            İşte bu kadar dış etkinin içerisinde kendini gösteren bu diaspora maalesef bizim içimizde de etkili olduğunu son yapılan Ermeni yürüyüşü ile ortaya çıkardı. Bizde de çok etkiliymiş meğer.

            Cinayetlere karşı olmak Ermeni bayraklarını alıp sokağa dökülmek değildir. Bakın kimler birleşti bu gösterilerde bir inceleyin. Bölücü örgüt bunların en büyük destekçisi olduğunu gösterdi. Ben bu insanlardan bu hassasiyeti Allah korusun bir şehit olduğunda da göstermesini istiyorum. Veya ülkemin başını ağrıtan bir konuda da çıkıp aşınası yolları tepmelerini diliyorum.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3521 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi