Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ASALETLİ KAHPELİK

Fazlı GÜVENTÜRK

23 Eylül 2011, 19:03

Fazlı GÜVENTÜRK

ASALETLİ KAHPELİK

     Peşin hükümlü olunmasa bile bazılarımız hemen başlığı okuyunca “küfürbazlık yapmışsın, ağzını bozmak sana yakışıyor mu?, işte askerlikten sıyrılamadın ve yine kolay küfre başvurdun” diyecektir.

     Bazılarımız ise “nasıl yani, kahpeliğin asaletlisi asaletsizliği mi olur, kahpelik kahpeliktir” diyecektir.

     Tabi ki benim için başkalarının ne dediği ve beni nasıl eleştirdiği çok önemli. Tanıyan bilir. Başkalarının bir kırıcı sözü beni adeta hayata küstürür.

     Ancak bu konuda bu başlığı atmazsam kendimi affetmezdim. En azından sevgili Basri başkanın dediği gibi net tavrımı koymaktan uzak bir yazı olurdu. Bu nedenle tavrım bu konuda budur.

     Ankara’nın göbeğinde başbakanlığa, genelkurmay başkanlığına ve tabi olarak bakanlıklara yakın devlet mahallesi denilen yerde patlatılan bomba neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlara bunu reva görüp yapılması için emir veren ve yapanlara ve yapmasına göz yumanlara “asaletsiz kahpeler” demekten başka ne demek gerekir bilmiyorum.

     Hayatını kaybedenlerden bir tanesi yeni askerden gelmiş ve aile bütçesine katkı sağlamak için kuruyemişçide işe başlamış. Bir hafta olmuş ve kahpe terörün kurbanı olmuş. Askerliğini nerde yaptı bilmiyorum. Belki terörün hummalı yaşandığı bölgede yaptı. Belki de ülkenin batısında bir yerlerde yaptı. Ne olursa olsun ama ailesi onun yolunu kim bilir nasıl bekledi. İçtimada olduğundan, görevde olduğundan, nöbette olduğundan telefon edemediğinde kim bilir ailesi nasıl merak etti. Nasıl telefon sesini ezan bekler gibi bekledi. Olan oldu ve askerliğini sağ salim bitiren genç ülkenin kalbinde terör kurbanı oldu.

     Yazık çok yazık.

     Yine bir diğer kahpece saldırı Siirt’te oldu. Polis meslek yüksek okulunu hedef aldığı sanılan saldırıda aynı araçta bulunan altı genç kızdan dördü öldü, ikisi ecelle cebelleşiyor.

     Yoldan geçen halkın üzerine ateş etmek ne kadar ahlaki ve ne kadar insani bir şeydir düşünmek lazım. Olayda hayatını kaybedenlerden biri BDP li bir yöenticinin yeğeniymiş. Kim olursa olsun. Ne BDP liye ne ne başkasına “iyi olmuş” demek mümkün değil. Hatta bu saldırıda elinde el bombası patlayan ve parçalanan lanet terör örgütünün saldırganına bile bu necip milletim “oh olsun” demez. Nihayetinde ölünün de asaleti olur. O ölen insanlık suçu işleyen de olsa, asaletsiz kahpelikte yapsa “oh olsun” demez bu yüce millet.

     Ölen genç kızlara yazık oldu. Çok yazı.

     Günün son olayı Bitlis polis meslek yüksek okulundan geldi. İçtima yapan ve henüz aday olan, on günlük polis öğrencilerinin üzerine uzun namlulu silahlar ile ateş edildi. Bir polis öğrenci şehit oldu. Onlarca yaralı var. Bu mu asalet. Yahu o çocuklar daha on gün oldu o okula başlayalı. Ne silah aldılar ellerine, ne tüfek. Bütün yaptıkları yatak yapmak ve sağa dön sola dön eğitim yapmak. Ne suçları var ki kahpeliğin dik alasını yapıp ateş edip şehit ediyorsun.

     Hemen telefona sarılıp “dikkatli olun” çağrısına on günlükte olsalar, on yıllıkta olsalar “kader” diyebilen, “vatan sağ olsun” diyebilen, “biz bunun için varız” diyebilen evlatlarımızı asaletsiz bir savaşın, asaletsiz figüranı, asaletsiz davanın asaletsiz inanmışlarının kahpece yok etmeye çalışması en basit tabirle kahpeliktir. Ama asaleti olmayan bir kahpeliktir.

     Sivile, silahsıza kurşun sıkmak veya mayın gibi kalleşçe bir silaha başvurmak bu asaletsiz kahpeliğin geldiği seviyeyi gözler önüne döküyor.

     Selam ve dua ile…

 

Bu haber 4094 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi