Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ZİRVEDE YAŞAMA

Fazlı GÜVENTÜRK

29 Aralık 2008, 17:07

Fazlı GÜVENTÜRK

Sevinelim mi üzülelim mi bilmiyorum aslında ama bir yılı daha geride bıraktık acı ve tatlı anılarıyla.

            Aslında bu yıl benim için önemli geçti. Emekliliğimin ve sivil yaşamımın ilk yılı, Sevdiğim bir yardım derneğinde görev alıp ihtiyaç sahiplerine ulaşma arzumun tatmin olduğu, memleketimde ikamet etmeye başlamış olmam ve son günlerinde dostlarımla verdiğim siyasete adım atma kararı ile ilginç ve önemli bir yıl. Bunun yanında erişemediğim sevdiklerimden ayrı geçen koca bir yıl daha.

            İnsan sevdiği ve sevenleri olduğu sürece yaşamdan zevk alır. Bu Yaradan sevgisi olur. Bu kul sevgisi olur bu çiçek böcek sevgisi olur. Ama sevgisiz en azında beğenisiz hayat yaşanmaz. Bu sevinin içinde belki en tehlikelisi insanın kendisine olan sevgisidir. Çünkü nefis girer araya. Nefsi sevmekte insanlardan uzaklaştırır yalnızlaştırır insanı.

Bilmiyorum kimi ya da neyi sevdiniz bu yıl. Yeni doğan çocuğunuzu, yeni arkadaşınızı, eşinizi, işiniz, arabanızı, evinizi, aldığınız elbisenizi. Ama bir şeyler yaşama zevki verdi değil mi? Hayatı zirvede yaşamak dorukta olmak diye bir tabir vardır. Orada yaşamak orada kalmak zordur. Çünkü fırtınalar, tipiler eksik olmaz orda. Yani o sevdikleriniz zirvededir ama onları zirvede tutmak hep zordur. Sığ’da bulunanlardan daha fazla etkilenirler, yıpranırlar. Sevdiğiniz ve değer verdiğiniz kadar sevdiklerinizle zirvede yaşama hakkınız vardır.

İnsanlar kadar ülkeler içinde zirvede olmak zordur. Orda kalmak başlı başına meziyetler ister. Yetenek yüklü insanların yönetimini ister. Yoksa bir bakmışsınız sığ’a düşmüş, güneşin doğmasını, baharın gelmesini, çiçeklerin açmasını orada bekler olmuşsunuz. Bu durumda sizi etrafında söz sahibi olmayan, varlığı ve yokluğu belli olmayan, vatandaşını korumaktan aciz bir ülke durumuna sokar. Oysa zirvede kaldığınız sürece tüm olumsuzluklara karşı dik duruş sergilemek ve mücadele etmeye çalışacak hep diri olmanızı gerekecektir. Diri kaldığınız zaman içinde ise uyuşmadığınız rehavete kapılmadığınız için yıkamazlar sizi. Asker zirvede nöbet beklerken daha emniyette görür kendini. Hâkimdedir, uyanık kalmak, doğaya karşı kendini korumak zorundadır. Oysa sığ’a indiğinde rehavet çöker ve asıl tehlike o zaman belirir.

Ülkemize duyduğumuz sevgi onu zirvede tutar. Dış ülkeler bizim hep sığ’da kalmamızı isterler. Çünkü bizim uyuşuk halimiz o zamandır. Bizi zirveden yuvarlamak için bin bir türlü numaralar yaparlar. İşte Bölücü terör belasını başımıza sarmaları, azıcık sessizleştikleri ortamda alevi Sünni çatışmasını körükleyici adımlar atmalarını, toplumsal barışı zedeleyici çocukları ön plana çıkaran sokak eylemlerini başlatmalarını, yok bilmem kime karşı özür imzaları atmalarını, hep bu zirveden indirme gayreti olarak görmek gerekir.

2008 yılında zirvede mücadele eden güzel yurdumun zirvede kalmak için gerek duyduğu kan ülke sevgisidir. 2008 yılında sevdiğimizden çok daha fazla sevelim müstakbel yeni yılda vatanımızı. Hatta öyle çok sevelim ki nefsimizin sevgisi kadar çok olsun sevgisi. Ama kesinlikle yalnızlaşmadan kesinlikle birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden nefsimiz kadar sevelim.

Benim Ülkem zirvede yaşamalı. Atalarım gibi zirvede olmalı.

Yeni yıl size sevgi getirsin. En çok sevesiniz ve en çok sevilesiniz. Bu sevginin en ölçüsüz olanı da Yaradan sevgisi olsun. Bu Rabbimize duyduğunuz sevgide sizi hep zirvede yaşayanlardan etsin. Ülkem gibi sizde yeni yıl ve tüm gelecekte “ZİRVEDE YAŞAYANLARDAN” olun.

Yeni yılınız kutlu olsun.

Selam ve dua ile…

Bu haber 4136 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi