Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BAŞARILI ŞAHSİYETLER

Fazlı GÜVENTÜRK

30 Ocak 2012, 00:39

Fazlı GÜVENTÜRK

BAŞARILI ŞAHSİYETLER

            Aslında kimle konuşsanız tartışsanız herkes aynı şeyi söyler. Başarılı olan ödüllendirilmeli. Gerekli makamlara getirilmeli ve getirildikleri makamlarda inisiyatif vererek faydalı olunması sağlanmalıdır.

           Başarılı olmak; önemli olmak ve mutlu olmakla özdeşleştirilir. Başarı, kutsanan bir hedef gibi sanki… Çünkü başarılı olmuş insanların hayatı hep önümüze model olarak konur. Başarılı olmamız öğütlenir.

          Son günlerde moda olan kişisel gelişim kitapları bize başarılı insan olmanın sihirli formüllerini açıklıyor hep. Bize aklımızı, zamanımızı, duygularımızı verimli kullanarak başarı merdivenlerini nasıl süratle çıkacağımızı anlatıyor.

            Başarı denilince genellikle servet, şöhret, makam gibi konularda herkesin varmak istediği hedefler gösterilir. Ve bunlara sahip olunca mutlu olacağımız, sevileceğimiz, önemli olacağımız zannedilir.

            Oysa başarı sadece bunlardan ibaret değildir. Başarının bir de içsel tarafı vardır. Özgüven, özsaygı, erdem, iç barış, sevgi gibi iç zenginlikler. Bizi insan olarak bilge yapan, hayatımıza anlam katan ve var oluşumuzun mutluluğunu hissettiren bu içsel değerlerdir.

            Size işte bu saygı, özveri ve iç barışa sahip ve bunlara bağlı olarak başarı elde etmiş üç hemşerimizi anlatmak istedim.

            Birincisi; Kırıkkaleli değil ancak. Kırıkkale’ye Kırıkkaleli pek çok kişiden daha çok faydası olan bir şahıs. Ersan Aslan.  Bu insan Kırıkkale üniversitesinde yıllarca öğretim görevliliği yapmış, bazı sebepler ile Muş üniversitesinde çalışmış, YÖK’te önemli görevler üstlenmiş. Sonra Kırıkkale’ye Rektör yardımcısı olarak gelmiş ve ardından Teknoloji bakanlığına müsteşar olarak atanmış.

            Ersan Bey; Kırıkkale’de Beşinci mevsim yardım derneğini arkadaşları ile kurmuş ve uzun süre başkanlığını büyük başarı ile yapmış. Kendisi ile orada tanıştık. Çok verimli işlere imza attık. Şimdi Ankara’da bizi temsile eden Ersan Aslan dürüst, çalışkan, özverili, başarılı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

            İkincisi ise Kırıkkale Belediyesinde uzun yıllar başarı ile Park Bahçeler müdürlüğü yapan, Şimdi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında daire başkanlığı görevini yürüten İsmet Köksal.

            Köksal’dan beklenen Kırıkkale’deki başarısını yeni görevinde de sürdürmesiydi. Ne mutlu ki daha güzelini yaptı, yapıyor. Abartısız Kırıkkale şubesi gibi çalışıyor. Hem bizzat gördüğüm hem duyduğum ve bildiğimi paylaşmak istedim. Kim yanına gitse kapıda karşılayıp kapıda uğurlayacak kadar mütevazı olmasını yanında, bildiği bilmediği herkes ile yanına düşüp tüm işlerini halletme gayreti ile inanın takdir topluyor.

            Üçüncü tanıtacağım ise Sağlık Bakanlığında ihale işleri şube müdürlüğü görevini yürüten Suat Güventürk. Soyadına bakıp kayırırcılık yaptığımı düşünmeyin. Çok uzun yıllar Vakıflar Genel Müdürlüğünde, ardından Mamak belediyesi Fen işleri müdürlüğü ve Başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve pek çok vekil ve bakan ile arkadaş olduğu halde mütevazı tavrı ile takdir topladığını tanıyanlar bilir.

            Sizinle bu üç portreyi paylaşıyorum çünkü Kırıkkale sevdası olanların içinde başarılı olanlar varsa bilinmeli. Bilinmekle de kalmayıp ödüllendirilmeli. Daha üst makamlar mevkiler verilmeli ki daha çok faydalı olsunlar. Memlekete faydası olmayan, kendine hayrı olmayan niceleri var. Bunların içinde başarısı ile sivrilen bu gibi değerleri daha etkin değerlendirmeli.

            Bu tüm vekillerimizin, il yönetiminin ve Kırıkkale’ye gönül bağı olan herkesin asli görevidir. Aksi halde makamları hak etmeyenler gelir ve ne kendilerine ne başkasına hayrı olur.

            Söz ettiğim insanlar başta olmak üzere bu anlayışta olan insanlar görev talep etmezler. Bunlara ancak görev tevdi edilir ve bunlar canla başla çalışır.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3791 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi