Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BAŞKAN YARDIMCILARI

Fazlı GÜVENTÜRK

24 Nisan 2009, 12:14

Fazlı GÜVENTÜRK

BAŞKAN YARDIMCILARI

            Bazı makamlara personel görevlendirmesi yaparken, görevlendirmeyi yapan insanların kılı kırk yararak düşünmek zorunluluğu vardır. Bazı insanlarında bu makama getirilen insanlara yönelik eleştiri yaparken adeta fili yorgan iğnesinden geçirmesi gerekiyor olmalı.

            Kırıkkale’mizin yerel bir televizyonu yok. Kurulması için bir ara çalışmalar yapıldı ve hep birlikte heyecanlandık. Destekleyici anlamda yazılar yazıp yorumlar yaptık. Ancak hevesimiz kursağımızda kaldı. Maalesef olmadı. İleri bir tarihe ertelendi bu hevesin gerçekleşmesi.

            Bir yerel televizyonumuz yok ama bir çok internet sitemiz var şükürler olsun. Benim bildiğim ve bazılarında köşe yazarlığı yaptığım on onbeş internet sitesi mevcuttur. Bu gelişmişlik ve bir ilin tanıtımı anlamında moda tabirle “süper” bir olay. Keşke daha çok olsa.

            Yerel internet sitelerinden birinde Kırıkkale Belediye Başkan yardımcılarından yeni atanan Halil Danacı hakkında bir yazı çıktı. AK partinin kapatılma sürecinde ilçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini ve daha sonra yerel seçimlerde Belediye Meclis üyeliğine aday olarak kazandığı anlatıyordu. Meclise girdikten sonra da Belediye Başkanının meclis kontenjanından Yardımcılığına getirildiği yazıyordu. Bu bağlamda Başbakanın istifa edip partiden ayrılanların bir daha dönemeyeceğine atıfta bulunuluyordu.

            İlk bakışta haklı bir eleştiri gibi geliyor. Ancak bu olayda eksikler var. Halil Danacı istifa ederken şahsi sebeplerini söylüyor. Bence de geçerli olan sebepler. Ayrıca partiden ayrılmıyor. Sadece ilçe başkanlığı görevinden ayrılıyor. O andan itibaren de parti için çalışmalarına ara vermeden, hız kesmeden yorulup, geride kalmadan devam ediyor.

            Ayrıca ticari alandaki mazisi ve görevine bağlı biri olarak halen azimle çalışıyor olması nedeniyle bu işi başarır diye düşünüyorum. Çok hızlı bir giriş yapması ve personele hâkimiyeti bu fikrimi daha da pekiştiriyor.

            Mevcut Belediye Başkan yardımcılarından Harun Ulusoy ve Ali Danış ise zaten yıllardır bu görevi yürütüyor. Her ikisi de başarılı ve efendi tavırları ile göz dolduruyor. Halk ile bütünleşmiş vaziyetteler. Kapılarını çalan her insana ayrı bir itina ile davranıyorlar. Konularına hâkimler. Bağlı bulunan müdürlüklerine yapılan işlere vakıf olmaları onları ayrıca başarılı kılıyor. Eminim bir insanın seveni olduğu kadar sevmeyeni de olacaktır. Eleştireni de olacaktır. Eleştiri yapılsın ama haksızlık yapılmasın. Geçmiş dönemde son derece başarılı olan başkan yardımcıları var.  Bunlarda onlardan biri. Köstek değil destek olmak lazım.

            Bu yarışta; zaman zaman bayrakların el değiştirdiğini görmek doğaldır. Bu yarışın koşucuları arasında birde Belediyenin Müdürleri var ve onlarda son derece başarılı. Tabiî ki yorulan, yıpranan müdürler yerlerini taze kanlara bırakacak. O göreve getirilen kişilerin de liyakatle seçildiğini ve emin eller olduğunu görmemiz dolayısıyla görevlendirmeyi yapana teşekkür etmek gerekiyor. İnşallah bu hassasiyet daim olur.

             Tüm bunlara bağlı olarak yönetim kademesini tabi eleştireceğiz. Valinin, Belediye Başkanının, askerin, sivilin, polisin velhasıl tüm yöneticilerimizin faaliyetlerini takip edeceğiz. Halkın gözü, kulağı, dili olacağız basın olarak. Ancak kesinlikle özellikle genç insanların önünü tıkayıcı ve mevcut insanların şevklerini kırıcı yayınlar yapmayacağız. Hatalarını gördüğümüzde kamuoyunun bilgisine sunacağız. Ama başarılarını da duyuracağız hemşerilerimize.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3431 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi