Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

AKIN DEMEYELİM DE

Fazlı GÜVENTÜRK

17 Ağustos 2010, 11:22

Fazlı GÜVENTÜRK

AKIN DEMEYELİM DE

            En son il başkanı Zühtü Aksal ile bir araya geldiğimizde biraz sitem biraz öneri dolu olarak referandumla ilgili olarak çevre ilerin ondan fazla toplantı yaparak halka bu referandumu anlatma gayretinde olduğunu, bizimse bu konuda zayıf olduğumuzu bildirmiştik.

            Bizim önerimiz nasıl yerini buldu bilemiyorum ne kadar etkili oldu. Ama son günlerde Kırıkkale’den Ak partinin önde gelenlerinin geçiş yaptığını görüyoruz. Akın demeyelim ama bir geçiş var.

            Son bir hafta on gün içinde bakanların teveccühünü görüyoruz. Her gelen bakan mutlaka bir yaraya merhem oluyor. Bunda şüphemiz yok. Ama bunun ötesinde referandum ile ilgili fikirlerini paylaşıyor.

            Ak partinin teşkilat başkanın ziyareti çok aydınlatıcı oldu.

            Tam bir konferans ders karışımı bir şeydi. Konusuna hakim olan bir perde arkası liderinin referandum maddelerini anlatırken ders verir mahiyette teşkilatın görev ve sorumluluklarını nasıl anlattığına şahit olduk. Çok aydınlatıcı oldu. Herkes üzerine düşeni aldı.

            En çarpıcı yaklaşımından biri “yapan kalır yapamayan ve a yapmayan gider” sözüydü. Kesinlikle katılıyorum. Bir yere seçilmişiniz, bir yerde görev almışsınız. O yerin hakkını vereceksiniz. Vermek zorundasınız. Eğer “yan gelip yatarsanız” olmaz. Bulunduğunuz yere bir şey katmıyorsanız veya katamıyorsanız orada bulunmanınız ne anlamı kaldı ki.

            Partinin etkili bir yerindesiniz veya siyaset yoluyla bir yere seçilmişsiniz. Güzel. O zaman orada en faydalı olmanın yolunu arayacaksınız. İl divanının toplantısına dahi teşrif etmezseniz ve beraber yola çıktığınız başkanlarınız yalnız bırakırsanız anlamsızlaşır sizin mücadeleniz.

            İl başkanı ilçe başkanı belediye başkanı neyse işte tüm liderlerinizi mücadelesinde yalnız bırakırsanız doğru yapmamış olursunuz. Elbette ölümcül nedenler vardır. Onlara yapacak bir şey yok. Ama nedensiz yere bu tür organizasyonlara katılmamak doğru değildir. Teşkilat başkanı bunu gösterdi orada. Doğru da yaptı. Üstüne alması gerekenler alır inşallah.

            Bu akınlardan biri sessiz gerçekleşti. Başbakan yardımcı Bülent Arınç’ın askerliğini Kırıkkale’de yaptığını biliyordum amcamdan çok duydum ve dostluklarını biliyorum. Ne zamandır bir araya gelip konuşamadıklarını da biliyordum. Yozgat dönüşü çay molası veren Arınç askerlik anılarını tazelemekten mutlu olduğunu vurgularken başka beyanat vermek istememiş. Ama satır aralarında da masada bulunanlara mesajını vermekten geri kalmamış

Son akın ise Devlet Bakanı Zafer Çağlayan. Kendisini Kırıkkale bakanı olarak tanıtırken abartı yapmıyordu. Sevdiğini belli etti Kırıkkale’yi. Ziya dayının takdim ettiği mendil ile terini silerken anlattığı neden “evet” örnekleri genellikle sanayi odaklı oldu. Bu ziyarete milletvekillerinin verdiği destekte şık görüntü verdi.

İşte çevre illerde olan bu ziyaretlerin ve halka anlatmanın faydalarını böyle gördük. Böyle olmalı, daha çok olmalı, azami olmalı. Parti liderlerinin Kırıkkale teveccühü devam ederken neden “evet” veya neden “hayır” diyeceğimizi net anlamamız gerekiyor.

Selam ve dua ile…

 

           

Bu haber 3614 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi