Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

UMUDUN YENİLENMESİ

Fazlı GÜVENTÜRK

02 Ocak 2010, 16:19

Fazlı GÜVENTÜRK

UMUDUN YENİLENMESİ

            İnsan neden yaş gününü kutlar ki anlamak mümkün değil. Evet, bir yaşa kadar büyümek güzel de iş zirveye çıkınca iniş için acele etmenin nedenini anlamak gerçekten zor.

            Tarihini bilmeyen, geçmişinden ders almayan insanların geleceklerini şekillendirmesi zor, hatta imkânsızdır. Bu nedenle muhasebe yapmanın çok önemli olduğuna inananlardanım. Bazen öyle zamanlar oluyor ki insan geçmişte yaptığı bir hatayı tekrarlamak anlamında yoğun çaba gösteriyor. Elbette her zaman böyle olmuyor. Bazen geçmişte ne kadar olumsuz durumla karşılaşırsan karşılaş yinede o hatayı yapıyorsun ama bunu istisna kabul edelim yinede.

            Koca bir yılı devirdik.

            Neler neler yaşandı yine bu yıl. Acısı, tatlısı, sıkıntısı, sevinci ile neler oldu. Şahsi olanların muhasebesini yapmak daha kolaydır. Oturursun iki elinin arasına başını aldığında ince ince düşünürsün. Yaptığını film şeridi gibi gözlerinin önüne getirip mimik hareketlerin bazen gerginleşerek bazen yüzüne düşen tebessümle seyredersin.

            Ama devletin, Milletin, Ülkenin neler geçirdiğini anlamak ve hafızandan geçirmek daha zordur. İlini ilçeni yaşadığın mahalleyi düşünmek ve bir yılda neler olduğunun muhasebesini yapmak çok daha sıkıntılı olur.

            Peki, sıkıntı olacak diye düşünmemek mi lazım. Elbette hayır. Tam tersi şahsi geçmiş kadar insanlığın bir yılda neler kazanıp neler kaybettiğini düşünmek gerekir. Onun muhasebesini yapmak gerekir. Bu hem kendimiz için ve hem de Rabbimizin verirse geleceğimiz ve çocuklarımız için olmalıdır.

            Bir yıl daha yaşlanmanın hüznünü de duymak lazım. Hele kırklı yaşların yarısına merdiven dayamışsanız işiniz biraz daha zor demektir.

            Bu gün dünyaya gelmemin kırk beşinci yılı.
            Bir göz kırpma anı kadar yaşadım,
            Sadece hatırladıklarım, acılar, sızılar.
            Mutluluğu hatırlamıyorsam,
            Yaşamadım demektir,

            Şairin dediği gibi. Eğer geçmişte yaşadıklarını tek tek hatırlamıyorsan onları yaşamadın demektir. Yaşadığını hissetmen içinde ne olursa olsun geçmişin muhasebesini kenara atmamalısın demektir.

            Yeni yıl yeni umut olur inşallah. Hem Kırıkkale’mize, hem ülkemize, hem Milletimize ve hem de tüm insanlığa umut olur inşallah. Sadece umut olmakla kalmaz yeni yıl tüm yüzlerin gülmesine vesile olur inşallah.

            Ülkemiz sebebi onlarla sayılacak kadar nedenden ötürü zor günler geçiriyor. Daha doğrusu bir aşamadan bir dönemden geçiyor. Bu dönemden geçerken her bir ferdin daha anlayışlı daha geleceğe güvenle bakması, daha elini taşın altına sokar olması gerekmektedir.

            Birlik beraberliğe bu yıldan çok daha ihtiyacımız var. Gelecek yıl bizi; Milli birlik ve demokratik açılım, ordu-yargı gerginliği, kapatılan etnik partilerin sorunları ve emniyete gidip vermeleri gereken ifade krizleri, unuttuğumuz AB kıstasları, Ermeni’nin kapı derdi, Kıbrıs’ın birleşme sorunu, olası bir erken seçim, Muhalefet ve iktidarın bir araya gelememesi gibi sorunlar beklemektedir. Bunlar sadece ilk akla gelenler. Saymaya kalksanız kim bilir akla gelmeyen ve düşündüğünde bulacağınız kaç önemli sorun gelir.

            Rabbim ülkeme, devletime, Milletime güç versin. hepimiz geçmiş ile geleceği umut köprüsü ile bağlayalım. Birlik olalım, dirlik olalım, diri olalım. Attığımız her adım sevenlerimize güven, sevmeyenlerimize endişe versin.

            Tek tek yeni yılınızı tebrik ediyor, saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle gelecekteki her gününüzün mutluluk getirmesini diliyorum.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4185 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi