Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye

Seçmen Yanıltılıyor

Fazlı GÜVENTÜRK

21 Aralık 2008, 17:06

Fazlı GÜVENTÜRK

Seçmen Yanıltılıyor

            Yerel seçimler hızla yaklaştıkça adayların kendilerini tanıtma ve öncelikle kendi partisinden olan rakiplerine üstünlük sağlayacak meziyetlerini öne çıkararak aday olabilme gayretlerini yakından izliyoruz.

            Demokrasinin ve çağdaş seçimlerin güzel yanlarından ve gereklerindendir bu kendini tanıtma gayreti. Hatta bir sürü ülkede olduğu gibi bizde de genel ve yerel yönetim seçimlerinde bu tanıtma işini profesyonelce yürüten firmalar üslenir.

            Adayların kendi biyografilerini halka sunduğu bu ortamda hak edilmemiş unvan ve özelliklerin kullanıldığını görüyoruz. Elbette anlayışla karşılıyoruz bir görevde bulunmuşsa ve bu görev ” Kaldırımdaki çakıl taşlarını bir kenara kaldırma derneği üyeliği” olsa bile bu tanıtımda yer verilmesini. Ancak olmadık ya da olması uzaktan yakından olası olmayan unvanların tanıtımda kullanılmasının etik olmadığını düşünüyorum.

            Çoğumuz hatırlarız beğenmediğimiz ve tepkinin hat safhasında olduğumuz bazı ülkelerde bu tür hak edilmeden kullanılan unvanların o insanın başını nasıl yaktığını. Amerika’da bir Orgeneralin hak etmediği halde bir bröve taktığının basına yansımasıyla nasıl istifa ettiğini hatırlıyoruz.

Kırıkkale’nin bazı seçim bölgelerinden aday adayı hatta aday olan bazılarının öz geçmişleri dolu görünsün diye çok ince görevleri bile itina ile kullandıklarını görüyoruz. Dedik ya kullansınlar ama bazı adaylarımızın olmayan unvan kullandıklarını görüyoruz. Emekli Astsubaylık mesleğini biyografisine yazan adaylarımız var. Ufak bir araştırma ile Emekli Astsubay olmadıkları görülecek olduğunu bildikleri halde kullanmalarının ne kadar doğru olduğunu sormak bir yana aday yapan partilerinde nasıl araştırma yaptıklarını sorgulamak gerekiyor. Siz ordunun başka kademelerinde görev yapmış olabilirisiniz bu gurur ve şerefle kullanacağınız bir özelliğinizdir bence ama tutup görev yapmadığınız bir kademede görünmeye çalışmanız etik olmaz diye düşünüyorum.

Tüm adaylarımıza bu yarışta haklarının olduğu kadar ve Kırıkkale’ye hizmet edecekleri ölçüde başarı diliyorum.

Selam ve dua ile…

Bu haber 6057 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi