Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

AKPARTİ'NİN İL BAŞKANI

Fazlı GÜVENTÜRK

13 Aralık 2010, 01:57

Fazlı GÜVENTÜRK

AKPARTİ’NİN İL BAŞKANI

            Sanki ülkenin gündemi az yoğunmuş gibi birde Kırıkkale Akparti il başkanlığı meselesi çıktı ve Kırıkkale gündemini uzunca bir süredir meşgul ediyor.

            Artık eski diyeceğimiz il başkanı Zühtü Aksalın istifası ile boşalan il başkanlığının yerini doldurmak için belki Kırıkkale gibi orta ölçekli bir ilde yaşanmayacak kadar gereksiz spekülasyonlar oldu.

            Zaten Kırıkkale’nin Akparti il başkanlığı meselesi hep sıkıntılı olmuş. Yani birini görevlendirip uzun süre il başkanlığı yapmasına pek olanak sağlanmamış. Haliyle bir istikrarsızlık ola gelmiş.

            Bu istikrarsızlık başta parti politikalarını gerçekleştirmede sıkıntı oluşturmuş. Kim başkan olursa olsun o koltuğa rahat oturamamış. Her an devrik başkan olma korkusunu yaşamış. Hal böyle olunca ekibini bile oluşturmakta zorluk çekmiş hatta imkansızlaşmıştır.

            Bu olay yani il başkanının sık değişiyor olması il teşkilatına zarar veriyor. Onlarda sağlam basıp ayaklarının üzerinde durarak kendi fikirleri ve projeleri üzerinde çalışma yapamıyor.

            İl başkanının istikrasız olması yani muktedir olmaktaki devamlılığının olmamsı en direk bile değil direk olarak Akparti’ye zarar veriyor. Ankara’da mücadele verip hükümet olup Türkiye’ye hükmetmeye gayret eden başta Başbakan olmak üzere tüm Akparti teşkilatı etkileniyor.

            Belki Kırıkkale ne kadar etkiler denilecektir. Etkiler hem de çok etkiler. Değil orta ölçekli bir ilin küçük bir kasabanın bile devleti yöneten partinin politikalarını ortaya koyamaması çok etkiler.

            İl başkanın sürekli değişiyor olması ayrıca birde imaj sorunu doğurur. Ankara’dan baktığınızda daha il başkanı sorununu bile haledememiş bir teşkilatın güveni ne kadar sağlam olur?

            İnanın bu imaj meselesi il başkanları toplantısında bile dikkat çeker. Şöyle on yıllık bir il başkanın toplantıda oturması, söz alması, konuşması, dinlenmesi başka olur. Sürekli seçim yenileyen ve yarın bu makamda bile oturması güç olduğu değerlendirilen il başkanın oturması başka olur.

            Kırıkkale il teşkilatının başına geçecek olan insanın her şeyden önce il teşkilatı ile barışık olması gerekiyor. Her kesimi kucaklaması gerekiyor. Milletvekilleri ile çok sıkı ilişki içerisinde olmalı. Belediye başkanı ile diyaloglarının üst seviyede olması gerekiyor.

            İlçe başkanları, ilçe teşkilatları, partiye gönül vermiş tüm insanlarla ilişkilerinin üst seviyede olması gerekiyor.

            Dinlemesini bilmesi gerekiyor. Görüşlere saygı göstermesi gerekiyor. Fikirlere açık olması gerekiyor. Köyden yoğurt satmaya gelen Mehmet amcanın birde teşkilata uğrayıp çayımı içeyim dediğinde gönül rahatlığı içinde kapıyı çaldığında onu güler yüzle karşılayacak biri olmalı.

            Vali bey ile yapmış olduğu görüşmede konuşması oturup kalkması ile devlet protokolünü çok iyi bilmeli. Bir kanun maddesinden söz ederken ilgi verebilecek kadar kanunlara hakim olmalı. Valinin yanından çıktığında simitçinin tezgahına oturup orada ayakkabı boyacısı ile simidini paylaşabilmeli, çakı bıçak satan esnafla sohbet edebilmelidir.

            Kitlelerin önüne çıktığında net kelimeler ile konuşabilmeli, eee, ııı, demeden hitabetini yüksek tutabilmelidir.

            Böyle bir il başkanı bulmak zor değildir. Kırıkkale il teşkilatı bu tip insanlarla doludur. İyi araştırmalıdır. Araştırma iyi yapılırsa evvel Allahın izniyle on yıllık bir başkan rahat seçilir.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3982 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi