Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye

BENİ YÖNETENİN BENDEN İYİ OLMASI LAZIM

Fazlı GÜVENTÜRK

21 Aralık 2010, 00:01

Fazlı GÜVENTÜRK

BENİ YÖNETENİN BENDEN İYİ OLMASI LAZIM

            Bazı şeylerin gereğinden fazla zamana yayılması o konunda ilaç olur, dermen olur, merhem olur. Ama bazı konular vardır ki uzadıkça can sıkar, yürek yakar, moral bozar, toparlaması zor olur.

            Kırıkkale Akparti il başkanın istifası ile boşalan il başkanlığına halen atama yapılmadı. Belki bu yazı basıma verildiğinde atama yapılmış olur ama uzadı bir kere. Bugün atanmış olması bu yazının içeriğini değiştirmez.

            Bu konuya dokunmanın yanlış anlaşılacağı kaygısını taşıdığımdan ucundan kıyısından yazdım ve çok değerli köşe yazarlarının yazılarını okumakla yetindim. Onlarda maşallah uzun uzun ve tadını çıkararak yazdılar ve yazmaya devam ediyorlar. Haklılar yazmakta. Konu uzuyor, malzeme çıkıyor. Birileri bunu yani malzemeyi değerlendiriyor bazıları aleni olmasa bile gönülden destek olduğu Başbakan ve partisine zara gelmesin diye uyarı yazıları yazıyor.

            Girmemeye çalıştık bu konulara. Çünkü ne kadar söylersek söyleyelim ve ne kadar kendimizi ifade etmeye çalışırsak çalışalım, hatta valla bizim öyle bir planımız yok dersek diyelim bir ucundan biz de adaylar arasında olduğumuzdan yazarsak yanlış anlaşılır diye düşündük.

            İl başkanı seçimi uzadı. Bu uzama başta da dediğim gibi faydasızlık getirmeye başladı. Birçok kişinin adı geçiyor. Bazıları ilgili. Yani Kırıkkale Ankara arası 80 km lik top atışlarında isabet kaydediyor. Adaylığı doğru, genel merkeze çağrılması doğru, görüşünün alındığı doğru, kendini ifade ettiği doğru. Ama bazıları karavana. Hem de öyle tabanca, tüfek karavanası gibi değil top karavanası çok sapar. Yani ilgisiz yerlere gider merminiz. Öyle karavana. Ne çağrılmış, ne görüşülmüş, ne sorulmuş. Ama adı geçiyor ite bir türlü.

            Bazılarının partiyle bile alakası yok. Bazılarının Kırıkkale ile alakası yok. Bazılarının misyon bildiği yok. Bazıları devleti bilmez. Bazıları çok parasına güveniyor, bazılarının parası yok. Bazıları falancanın adamı, bazıları adam yokluğundan ithal edilmek isteniyor.

            Yok, ben kabul etmiyorum. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gerçekten insan üstü bir gayet göstererek mücadele ettiği, ülkenin bekası ve refahı için gecesini gündüzüne kattığı partisinin bu kadar gereksiz polemik içinde olduğunu ben kabul etmiyorum.

            Ben rahatım. Şükürler olsun kafamın ardında önünde üstünde altında bir planım yok. Benim görevim belli ve yapmaya çalıştıklarımı küçük beyinli olmayanlar görüyor. Yapılanları küçümseyenler ise zaten küçüktür oda pek önemli değil.

            Evet, il başkanı biran önce atanmalı. Artık sıktı. Bu sıkış yanlışa götürür. Elbette en doğrusunu bulmak için aceleci olmamak lazım. Ancak pek çok isim ile görüşürseniz ve sürekli değiştirirseniz ve ilgili ilgisiz herkesi oraya çağırırda “hele bide sen söyle” derseniz olmaz. O zaman herkes kendini il başkanı gibi görmeye başlar. Yarın atayacağınız insana itaatte zorlanır. Hatta itaat etmez. Neden etsin ki oda adaydı ve oda olabilirdi. Ama kendince bir mazeret bulup “olurdu ama aha bundan olmadı” dedikten sonra hemen ardından “beni yönetecek adamın benden iyi olması lazım” diyecek ve itaat etmeyecektir. Yetkin insan gelsin elbet tartışmasız bu gerekli ama biran önce gerekli.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4791 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi