Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

İRTİBAT KOPMADI Kİ

Fazlı GÜVENTÜRK

18 Kasım 2014, 09:42

Fazlı GÜVENTÜRK

İRTİBAT KOPMADI Kİ

            Hani bir söz var kimler geldi kimler geçti diye. Aradan bazılarına göre çok uzun zaman, bazılarına ve özellikle siyaset ile ilgilenenlere göre kısa zaman geçmiş geriye doğru oturup düşündüğümüz zaman.

            Siyaset uzun soluklu bir iştir. Bazen yıllar geçer hiçbir görev verilemez, sade bir nefer olarak parti içinde görev yaparsınız. Bazen ise kısa sürede görevler verilir ve bu görevleri başarma gayretinde olursunuz.

            Bugün bir makam verilmişken yarın o makamı verenler (ki siyasette makamı halk verir) tarafından göreviniz nihayete erer.

            Pek çok siyasetçi vardır ki bitti tükendi dendiğinde küllerinden yeniden doğar ve siyasette yerini alır. Belki bunun ulusal bazda ki en emenli örneği Süleyman Demirel’dir. Tabi olarak pek çoğu da tarihin tozlu sayfalarında yerini alır ve ta ki icraatları vefalılar tarafından anılana kadar unutulur gider.

            Her alanda olduğu gibi siyaset alanında da gerinizde hoş bir seda bırakmışsanız ne mutlu. Aradan yıllar geçse bile ölmemişseniz sitayişle ve terki dünya yapmışsanız minnet ve rahmetle anılırsınız. Aradan yarım asır geçmesine rağmen hala demokrasi mücadelesi verip bu mücadeleyi canı ile ödeyen merhum Adnan Menderes gibi.

            Hafta sonu merkez ilçe başkanı değişti. Avukat Mustafa Babayiğit partiye gerçekten ciddi görevler yaptı. Özellikle genel seçim çalışmalarında ve son yerel seçimde ne denli özverili çalıştığını yakından izleyenlerdenim. Bu bir bayrak yarışıdır ve bu bayrağı biraz daha ileri taşıması için taze bir kana ihtiyaç duyuldu ve o kan Avukat Enver Kılıç oldu.

            Enver kılıç’ı çok yakın tanımıyorum ama bildiğim duyduğum gördüğüm bir şey var. Bu görevi layığı ile yerine getirir. Ekibinde kimler var çok yakından bilmiyorum. Ancak eminim çok güzel bir ekip kurup yoluna devam edecektir.

            Başarılar dilemek ve başarısına dua etmek görevimizdir.

            Benim burada dikkat çekmek istediğim konu, bir sürede olsa siyasette faal olarak özveri ile görev yapanların devir teslim gibi kongre gibi, istişare toplantıları gibi organizasyonlarda unutulmamasıdır. Zira atalarımızın güzel bir sözü vardır. “eskisi olmayanın yenisi olmaz” eskilerin yani bir süre önce faaliyetini yürütüp şimdilerde bayrağı teslim edenlerin geri plana atılması küskünlüğü doğurur.

            “Siyasette küslük olmaz” gibi beylik laflar çokta yerini bulan açıklamalar değildir. Birde bakmışsınız; Bir unutursunuz, iki unutursunuz sonra bakmışsınız ki gerinizde küskünler demeyelim ama kırgınlar ordusu oluşturmuşsunuz.

            Medyayı yakından tanıyan ve takip eden Sayın il Başkanı Mürsel Akçay daha önceki yazılarda eleştirinin kaynağına inip konuyu irdeledi. Eminim bu organizasyonu düzenleyen kardeşime de ikazda bulunacaktır.

            Evet, belki nur yağmayacak eskiye rağbet olmaz denecek ama gönüllü bir harekette de eskisi yenisi unutulmadan bir dava varsa ortada omuz vermesi sağlanacak.

            Belki bu ilçe başkanlığı seçimi yakın zamanda olduğu için sözüm bu parti için oldu. Ama amacım tüm siyasi hareketlere ve tüm partilerin her kademedeki yöneticilerinedir.

            Güzel bir söz var “önemsediğiniz kadar önemseniyorsunuz”  önemseyin ki hep önemsenesiniz.

            Selam ve dua ile…

 

Bu haber 2946 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi