Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BAMBU AĞACI

Fazlı GÜVENTÜRK

01 Şubat 2010, 12:43

Fazlı GÜVENTÜRK

baMbu ağacı

            Bilirsiniz bambu ağacı vardır. Toprağa ekersiniz. Suyunu verirsiniz bir yıl boyunca. Bir yılsonunda bakarsınız hiç bir hareket yok. İkinci yıl bakarsınız, yine suyunu verirsiniz bakarsınız hala toprakta bir hareket olmaz. Üçüncü yıl yine suyunu verirsiniz. Toprağını havalandırdınız yine bir hareket göremezsiniz. Dördüncü yıl umudunuzu kaybedersiniz. Suyunu veriyorsunuz, ayrık otlarını temizliyorsunuz ama yine bir hareket göremiyorsunuz. Oysa beşinci yıl olduğunda bakarsınız büyümeye başlar. Öyle büyür ki beşinci yılda 10 metrenin üzerine çıkar. Sizde şaşırırsınız.

İşte hayatta bazı şeylerde öyledir. Bir işe başlarsınız. Uğraşırsınız didinirsiniz. Ancak ilerleme görmediğinizde umudunuzu kaybedersiniz. Ama birde bakarsınız. Aman Allah’ım ektiğiniz tohumlar meyvesini veriyor. Uğraşlarınız karşılığını verir ve mutluluğu yaşarsınız.

            Belediye hizmetleri konusunda bambuyu örnek vermek istiyorum.

Acımasızca eleştiriyoruz belediyeyi ve belediye başkanı nezdinde tüm yönetimi. Oysa ona oy veren vermeyen birileri sıcak yatağında yatarken onun için çalışan insanlar vardır. Kimileri takdir eder ve daha fazla çalışması için onu teşvik eder. Birileri ise sade muhalefet olsun diye eleştirir.

            Hele davulun sesini uzaktan dinleyenler güncel tabirle kopar bu eleştiriyi yaparken.

            Ancak;

            Zorlukları içinden gören aklıselim insanlar öyle yapmaz ve desteğe devam eder.

İkinci dönem başkan olan Kırıkkale belediye başkanı Veli Korkmaz ve Belediye Başkan Yardımcı Harun Ulusoy,  Ali Danış, Halil Danacı’nın ne çok çalıştığını aklıselim olanlar biliyor. Elbette insanların hatası olur. Onlarda beşer olduklarından şaşabilir. Burada belediye çalışanları, müdürleri, memurları işçileri ve belediye meclisi üyeleri onlara yardım etmek için çırpınıyor. Kesinlikle ayırmadan söylüyorum. İktidarı muhalefeti ile meclisin nasıl özveri ile görev yaptığını yakından bilenlerdenim.

            Bazı basın yayın organlarında muhalefet il başkanının ağır eleştirilerini görünce takdir edilememenin üzüntüsünü yaşadık.

            Meclis üyeleri iktidarı ve muhalefet ile belediye hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi için seminere katıldılar. Bunu fırsat bilip haksız yere eleştiri yapmak hiçte etik değil. Zira muhalefeti iktidarı ile tam bir mesai uygulandı. Kesinlikle seminer konularını kaçırmadan hiç de o otel imkânlarından mesai içinde yararlanmadan seminerin hakkını verdiler. İnsanın kendisi nasılsa karşısındakini de öyle görürmüş. Kim nerede nasıl seminere katıldı ve seminer boyunca hangi imkânlardan faydalanarak neler yaptı bilmiyorum ama bu seminer çok faydalı geçti. Katılan üyelerin hiçbiri saniye kaybetmeden görevlerini yerine getirdi. Mesai harici kim ne yaptı bilemem. Zaten özel olduğundan çokta ilgilendirmiyor. Burada ana fikir bu seminer ne kadar faydalı oldu o önemli. Bu bağlamda diyorum ki gerekli olan bu seminer faydalı oldu istenilen sonucu verdi.

             İşte burada bambu devreye giriyor. İşte burada bambuyu hatırlamak gerekiyor. İşte burada sabırlı davranmak gerekiyor. Sabır gösterip meclis çalışmalarında ne kadar etkili olduğunu görmek gerekiyor.

            Bazen belediye mevzuatlarının öğrenmek gibi konularda tecrübe kazanmak için uzun seneler gerekliyken bazı zamanlarda birkaç saat konuşarak oluşan dostluk gibi kısa sureli faaliyetler bir ömrü etkileyecek güzellikler doğurabiliyor.

            Selam ve dua ile...

Bu haber 3817 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi