Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GÜNDEMİ ELİNDE TUTANLARA CEVAP

Fazlı GÜVENTÜRK

04 Mart 2010, 18:49

Fazlı GÜVENTÜRK

GÜNDEMİ ELİNDE TUTANLARA CEVAP

          Hayırdır inşallah. Güncel tabirle asimetrik bir psikolojik savaş yürütülüyor bu sıralarda Kırıkkale ve Kırıkkale’ye hizmet etme gayreti içerisinde olan yerel yöneticilerin tümüne.

          Önce kalemine güvendiğim ve inandığım tecrübeli köşe yazarlarımızdan H. Ömer Kıvanç’ın başlattığı tartışmaya yerel basınımız ve köşe yazarlarımız yoğun şekilde bir ilgi duymaya başladı.

          Bazıları tek taraflı Sayın Kıvanç’ın yazılarını yayınlama çabası içersine girdiler. Karşıt yazıları dikkate almadılar. Bazıları yapılan yorumları bile yayınlama gereği duymadılar. Bazı basın ise konuyu kendi meseleleri olarak görerek manşetten destek verir şekilde gördüler.

          Elbette memleketim için kafa yoran her ferdin düşüncesi benim için hazinedir. Dikkate alınmalıdır. Ancak gereksiz yere taraf olmak şeklinde süren bu tartışma yapılacak olan hizmeti yok sayma durumunu veya daha yumuşak tabirle gölgeleme gayretini ortaya çıkarmıştır.

          Yani kaş yapayım derken göz çıkarılmıştır.

          Kırıkkale’ye yapılacak olan hastanenin nereye ve nasıl yapılacağı herkesi germiş vaziyette.

          Yüksek ihtisas hastanesinin halen bahçesi durumunda olan alana yapılması planlanan ve ihalesi bitirilen bölge hastanesinin bir görüşe göre Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuşun hizmetini gölgeleme olduğu söyleniyor. Bence böyle bir düşünce ile hastanenin o bölgeye yapımını düşünmek cahillik ve aklı yitirmektir. Böyle bir suçlamayı da kimseye yakıştıramam. Yani o kadar cahilce bir düşünceye sahip olan bir iktidar partisi mensubu olamaz. Aynı şekilde bu açıklamaya katılan hemşerilerime de bu sıfatları yakıştırmam. Onlarda böyle bir şeyin olmayacağını eminim biliyorlardır. Belki sadece siyasi kavram gereği olarak verilmiş beyan ve düşünce savunmasıdır bu açıklamalar. Öyle bile olsa sığ bir düşünce ürünü diye değerlendiriyorum. Derinlemesine düşünülen bir açıklama değildir. Ak partinin buradaki suçu ne ki “böyle düşünmeye onlar yol açtı” suçlamasını hak etti.

          Hastanenin yeri konusunda beğenen olur beğenmeyen olur. Yani park sorunu veya şehri değişik yerlerine hizmetin gitmesi gibi düşünceler olur ama tutup bunu siyasi çıkar meselesine getirmek doğru değil.

          Ayrıca park sorunu belki bir mesele olarak çıkıyor karşımıza. İnşallah çözülerek yapılacaktır söz konusu bina. Bunun gerekliliğini herkes anlar. Projeye hâkim olmadan “eyvah arabalarımızı Ankara girişine bırakıp sonra hastaneye yürüyeceği” şekline sokmanın da anlamı yoktur. Ha konu kamuoyunda tartışıldı. İnşallah projede vardır. Velev ki yoksa ona onay verenler bir daha değerlendirir. Park sorununu hallederler.

          Ancak hastanenin ihtisas hastanesinin bir parçası olduğu düşünüldüğünde onun hizmetin kolaylaştırıcı daha modern bir yapının olduğu düşünüldüğünde farklı analara yapılmasının çokta uygun olmadığı görülecektir. Aynı işi yapan kurum ve kuruluşların aynı bölgelerde olması hizmeti hızlandırır ve kolaylaştırır. Orası burası meselesi değil. Yani bölge çok önemli değil. Ama tüm sağlık kurumlarının bölge içerisinde olması gerekliliktir.

          Şimdi tutup ta ihtisası yuva mahallesine karşı yakaya taşıyamayacağımıza göre burada parkı yeşil alanı ile modern bir binayı yaptırma gayretinde olmak gerekiyor. Hepimizin bu projeye bu yönde desteği gerekiyor.

          Sayın Kıvanç, sayın ulusoy ve onlar gibi düşünen basın, kurum ve kuruluşların bu yönde çabası daha hayırlıdır diye düşünüyorum.

          Selam ve dua ile…

Bu haber 3950 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi