Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

NUR PEYGAMBER

Fazlı GÜVENTÜRK

21 Nisan 2011, 09:05

Fazlı GÜVENTÜRK

NUR PEYGAMBER

            Liderler vardır bulundukları veya lideri oldukları topluluğu rezil eder, liderler vardır vezir eder.

            Lider olmanın özelliklerini defaten yazdım ve lider zor bulunuyor dedim. Bazı önde gidenler vardır ama ne karizması ne birikimi ne vizyonu ve nede hareketleri ile lider olamazlar.

            Önder oldukları topluma felaket getiren birçok insanı bu tarih gördü ve lanetle yazıyor. Ancak sadece içinde yetiştikleri topluma değil tüm insanlığa faydası olan ve kurtuluş vesilesi olan insanları da minnetle yazıyor.

            Tarihin yazmış olduğu bu minnet duyulacak insanlardan tartışmasız en önemli olanı Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’dir.

            Dünyanın ve insanlığı yaradılış gayesi olan Allah(cc)’a itaat ve ibadetin, terbiyenin, tevazünün en büyük örneğidir tartışmasız.

            Geçmiş tüm peygamberin ardında saf olup hakkın divanına durduğu ve lider kişiliği ile örnektir Sevgili Peygamberimiz.

            Geçenlerde bir programda izliyorum. Dini bilgiler verme gayretinde olan hocaya ilginç bir soru geldi.

            “madem Allah(cc) Peygamberimizi bu kadar seviyordu, neden melek veya nur olarak yaratmadı. İnsan olarak yaratıp bu kadar çile çekmesine izin verdi.”

            Evet; değişik bir yaklaşım tarzı.

            Hoca güzel cevap verdi. “eğer nur veya melek olarak yaratsaydı ve insanlığa tebliğ için gönderilseydi tüm insanlık “ tabi melek bu kadar güzel itaat ve ibadet eder, bizler insanız, nasıl dayanalım bu ezaya cefaya, bizim gücümüz yetmez ki biz melek değiliz derlerdi”

            Çok doğru.

            Hicret eden peygamber yerinden yurdundan kovulmakla ondan sonra gelecek zulüm gören Müslümanların şartlar olgunlaşana kadar farklı memleketlerde dinini yaşamasına örnek oldu.

            İnsanlık düşmanları tarafından görmüş olduğu çok çeşitli işkencelere karış direnerek ve sabır ederek sonraki gelenlere sabrın ne olduğunu anlatması bakımından örnek olmuştur.

            Kendisine inana bir avuç insan varken tebliğe devam ederek tüm insanlığa ulaşma gayreti ile damla damla nasıl göl, nehir, deniz, okyanus olunacağını göstererek örnek olmuştur.

            Cahiliye devri adetlerini bir bir kaldırarak nasıl alışkanlık ve geleneklerin insanlığa fayda analında değişeceğini göstermiştir.

            Cennet ile müjdelenmiş olmasına rağmen ibadetlerini daha da sıklaştırarak hazırcılığın karşısında olduğunu göstermiştir.

            Düşmanlarına karşı taktikler geliştirerek nasıl komutanlık yapılacağını göstererek galibiyete ulaşılacağını hayatında yaşamış oldukları ile ortaya koymuş ve örnek olmuştur.

            Birkaç kişiden nasıl devlet kurularak, insanca ve islamca yaşantı sürülebileceğini göstermiştir. Ümmetim, ümmetim diyerek nasıl mahiyetine sahip çıkmayı göstermiştir.

            Sosyal devleti, devlet başkanlığını, halka hizmeti, dinine hizmeti, yetime sahip çıkmayı, aile yaşantısını, çocuk sevgisini, hayvan sevgisini, canlıya yaklaşımı yaşantısı ile göstermiştir.

            Zahiri anlamda zaten nurdur. Ama beşeri anlamda nurdan yaratılsaydı, melek olsaydı, tüm bunları yaşamında tatbik etmeseydi kimi nasıl inandırır, nasıl insanlığa ışık olurdu.

            İnsanlığın kurtuluş reçetesi olması dileğiyle kutlu doğum haftasını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

            Selam ve dua ile…  

Bu haber 4906 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi