Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GEÇ OLMADAN YAPMAK LAZIM

Fazlı GÜVENTÜRK

15 Eylül 2009, 13:01

Fazlı GÜVENTÜRK

GEÇ OLMADAN YAPMAK LAZIM

            İnsanların hayatında unutamadıkları anlar vardır. Anıların içinde saklanan bu anlar, bazen doğum günlerindeki alınan hediyeler, bazen evlilik yıldönümündeki yenen yemek, bazen çocuğun doğduğu anki sevinçtir.

            Bazen’se gezilen görülen bir yerin güzelliği büyüler insanı ve unutulmayan anlar arasına girer.

            Unutulmayacak anlara bir yenisini eklemek için yapılması iyi olur diye düşündüğüm bir önerimi paylaşmak istiyorum sizlerle.

            Şu mübarek günler bitmeden alın ailenizi ve sahur vaktine yakın binin arabanıza Ankara’ya gidin. İki aile aynı arabayı kullanırsanız tasarruf etmiş olursunuz. Şiddetle tavsiye ederim.

            Sahur vaktinde kurtuluş parkına varın. Hava güzel. Yanınızda getirdiğiniz böreğinizi semaverde demleyeceğiniz sıcak çayınızla tüketin ve niyetlenin ertesi günün orucuna. Sabah ezanı okunmak üzereyken Hacıbayram veli hazretlerinin türbesinin bulunduğu yere varın.  Bahçesinde dolaşırken dinleyin ezanı. Lütfen minareye bakın ezan dinlerken. Alttan bakınca neler anlattığını, göğe nasıl uzandığını görün.

            Ezan bittiğinde türbede bulunan hazretin ruhuna ve belki Rabbimin onun yüzü gözü hürmetine yapabileceği dileğinizi mırıldanın.

            Girin camiye. Henüz İsmail hoca vaaza başlamamıştır. Sabahın sünneti ile birlikte birkaç vakit kaza kılın. Birde mescit namazı kılarak bu mekânı armağan eden ve bugünde koruyup halkın ibadetinde tutanlara dualar edin. İsmail hocanın gülen yüzü ve yumuşak sesi ile anlattıklarını dinleyin ve hayatınıza ne kadarını yansıttığınızı düşünün. Namaz sonrasında türbenin kapsında yapılacak duaya sizde iştirak edin. Duanın her kelimesinde kendiniz bularak dinleyin.

            Gündüzünüz size ait. Dinlenin. Gezin. Ama mümkünse Sincan harikalar diyarını, Keçiören parkını, yeni düzenlene gençlik parkını görün. Hem dinleneceğiniz yerler var hem güzelliği var.

            İftar vaki koca tepedesiniz.  Ankara’ya başka açıdan bakarken bahçesinden birde Kocatepe müezzininden dinleyin akşam ezanını. İsterseniz bölgede bulunan iftar çadırında isterseniz yaptırdığınız köfte ekmeklerinizi yiyin iftarda bu bahçede. Namazını kılın ve camiyi gezin. Muhteşem yapıya hayran kalmamak mümkün mü? Bahçesindeki kitap fuarına girin. Kitaplığınıza mutlaka alınacak çok eser var. Fiyatlar daha uygun olduğundan eksikleriniz giderici kitaplara daha rahat sahip olma imkânı var burada.

            Çok oyalanmadan Balgat’ta bulunan kutsal topraklardaki kutsal mekanın minyatürünün olduğu camiye varın. Teravih namazını orada kılın. Her rekâtta secdeye vardığınızda size Resulullah’ın imamlık yaptığını hissederek kılın. Sağınızda solunuzda saf olanların hazreti Ömer, Hazreti Ali, Hazreti Osman olduğunu üst kattaki bayanların safında hazreti Ayşe’nin hazreti Fatma’nın oluğunu düşleyin.

            Dönüş yolunda arabada bulunan evlatlarınıza Atatürk orman çiftliğinden alacağınız dondurmanın eşliğine bir sahabenin hayatını anlatın. Güzel bir ilahi kaseti koyun ve ailece mırıldanarak yolculuk yapın.

            Evinize gelip dinlenmeye çekildiğinizde nasıl bir manevi huzur içinde olduğunuzu görün. Şu fani hayatta baki ömür için harcayacak bir gününüz ve üç kuruşunuz varsa mutlaka yapın. Ömür bitiyor. Bakın dün kaç yaşındaydınız bugün kaç yaşındasınız.

            Gündemden güzel uzaklaştık ama gerekli oluyor bazen. Sıkıcı maddi hayatta manevi hayatı şarj etmek gerekiyor.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3763 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi