Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

AÇMAK LAZIM

Fazlı GÜVENTÜRK

19 Mayıs 2010, 22:35

Fazlı GÜVENTÜRK

AÇMAK LAZIM

            Bu konu üzerinde yazmak oldukça zordur aslında. Konu özel hayat olunca kılı kırk yararak konuşmak, yazmak, yorum yapmak, birikimlerini ve toparladıklarını paylaşmak oldukça zordur.

            Evet, bir süredir gündemde olan ve Deniz Baykal’ın CHP genel başkanlığından istifa etmesi ile sonuçlanan demeyelim de farklı bir sürece giren kaset olayına girmek doğru değil.

            Defaten belirttiğim ve yazdığım gibi özel hayatın gizliliği vardır, mahremiyeti vardır. Bu konuda deşifresyon yapmak aslında kimsenin haddi hududu olmamalı. Bunu yapmayı, icra etmeyi bırakın niyet dahi etmemeli insan. Hele bunu basın veya çağımızın icadı internet ortamında anında dünyaya yayılmasını sağlamak hiç ahlaki değil.

            Okumuşsunuzdur. İlk haber çıktığında bir saat beş dakika yayında kalıyor ve kaldırılıyor bu skandal görüntüler. Bu kadar süre içerisinde gösterilen bir görüntünün tüm dünyada halen sergileniyor olması yapılan işin çok büyük ahlaksızlık olduğunu gösteriyor.

            Yapmıştır yapmamıştır olmuştur olamamıştır polemiğine girmek yanlıştır. Olmasa iyiydi. ama doğru veya yanlış bir görüntü geziyor ortalıkta. Baykal veya muhatap Bayan Milletvekilini yalanlamadı bu nedenle insanların kafasında soru işaretleri istemeden de olsa oluştu.

            Bunlar bizim dışımızda geçelim bunları.

            Şimdi bazıları biliyorsunuz durumdan vazife çıkarmayı pek sever ve pekiyi bilir. O yılda bir yapılması gelenek olan ve şükür şimdi kurtulduğumuz askeri darbelerin çıkış noktaları da iç hizmet kanun ve yönetmeliğinde belirtilen “durumda vazife çıkarmak” maddesine dayanılarak yapılmıştır.

            CHP’nin şimdi ki durumundan da bazıları vazife çıkardı.

            Kimi toplayıp üç beş genç insanı Baykal’ın geri dönmesi için açlık grevi yaparken, bazıları evrak üzerinden iş yaparak delegelere imza kampanyaları düzenliyor. 

            Kimileri sessiz bir bekleyiş içerisinde kenarda olup biteni seyrederken içinden planlar yapıyor.

            Kimlileri yazılı ve görsel basını kullanarak Baykal sonrası senaryoları dillendirme gayretine giriyor.

            Bazıları göreve talip olduklarını ve CHP’ye yeni yön verenin kendisi olması dileğini başkaları üzerinden dillendiriyor ve gerek ulusal bazda gerekse parti içerisinde nabız yokluyor.

            Ben ihtimal vermiyorum ama Baykal’ın geri dönme olasılığı çok düşükte olsa varken lider adaylarının çıkıp ta ben adayım demeleri mümkün görünmüyor. Sonuç olur düşüncesi sürecektir bu olasılık varken. Olası bir geri dönüşte aforoz olma ihtimali olacağından açıkça çıkamaz kimse.

            Baykal’ın net kararı vererek partinin önünü açması ve ana muhalefet görevine kaldığı yerden devam etmesi lazım.

            Yoksa

            Gelenekleri köklü olan ve düşüncesine katılmadığım bu sol partiye yazık olur. Dağılır ve silinir gider. Net kararlar verilerek bir hafta kalmış kongreye öyle gidilmesi gerekir.

            Selam ve dua ile…

           

 

 

Bu haber 3936 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi