Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye

ERMENİ ELDİVENİ

Fazlı GÜVENTÜRK

07 Kasım 2010, 10:49

Fazlı GÜVENTÜRK

ERMENİ ELDİVENİ

            Elbette şimdilerde pek kullanılmıyor ama ilk okul çağından başlayarak devam eden ortaokul lise çağlarında kullandığımız ve nihayetinde soğuk memleketlerde gerektiği zamanlarda çifter olarak taktığımız eldivenleri biliyor onların koruyuculuğunu inkâr etmiyoruz.

            Ancak eldivenin “Ermeni’si” olduğunu bilmiyordum.

            Parmaklarının ucu açık olanını çok kullandık. Özellikle operasyonlarda tetiği daha sağlıklı düşürmek ve aynı zamanda soğuklardan korunmak için çok kullandık bu eldivenleri. Ama dedim ya bunun isminin “ermeni eldiveni” olduğunu bilmiyordum. Bir dostum söyledi adını.

            Bu eldivenlerin bir özelliği var, bilirsiniz. Eldiveni hangi elinize takarsanız fark etmez. Yani sağı sola solu sağa takansız bile değişen olmaz. Her iki ele de sorunsuz olur.

            Hayırdır diyeceksiniz. Nerden çıktı bu eldiven muhabbeti.

            Terör diyeceğim.

            Terörün sağı solu, dini, milliyeti olmaz. Elbet bir uğur vardır uğrunda can yakacak kadar önemli. Uğrunda can alıp, cana kastedip, uğrunda bazı şeyleri feda edecek kadar önemli bir konusu vardır. Ama bir yere vardığında yani bir safhaya geldiğinde artık önemi yoktur o değerin ve artık amaç sadece hedefe ulaşmak için her şey meşrudur alanına gelecektir.

            Üzerinde çok şeyleri yazılıp söylendi ama Taksim olayı hala içimizde yaradır ve uzun süre öyle kalacaktır. Şükür ölen olmadı ama yaralılar ve uzuv kaybedenlerin acısı da küçümsenmeyecek kadar büyüktür.

            Canlı bombanın nerdeyse çocukluğundan başlayarak profilini çıkardı medya. Daha doğrusu emniyet güçlerinin araştırmasına katkı vererek ta geçmişine kadar indiler. Çok mu önemli? Evet; Çünkü bir insanın canına kıyması zordur. Süper bir inanmışlık gerektirir.

            Ölmek zordur. Bilerek ölüme gitmek daha zordur. Elbette bazı zamanlar olur bunun ötesi olmaz. Severek gidersiniz ölüme. Buların başında Ülke gelir. Millet gelir. Din gelir namus gelir inanmışlık gelir. Çatışmaya gidersiniz, operasyonlara gidersiniz, yanan evde çocuğunuzu kurtarmak için gözünüzü kırpmazsınız. Onlara eyvallah. Onlara gidilir. Ucunda ne olursa olsun, ölümde olsa kalımda olsa çekinmezsiniz bunların üzerine giderken. Düşünmezsiniz sonunda ne olur canım mı gider yok mu olurum diye.

            Ama canlı bomba olmak zordur. İşte bu aşırı bir bitmeyi gerektirir. O farklıdır. Biraz sonra yok olacaksın ve yok olurken yok edeceksin. Zor işte kısaca zor. Böyle bir beyin yıkama nerde var. Nasıl bir beyne hükmetme bu?

            İşte öyle bir beyin yıkama sonucu olsa gerek ki o bomba patladığında Kürdü, Türkü, Lazı, Ermenisi, Müsülmanı ayırt etmeden yaralanıyor, ölüyor. Dolayısıyla teröründe sağı solu olmadan etkiliyor insanları.

            Hep diyorum. Baş eğmemek lazım, dik durmak lazım, basını, halkı, yöneticisi, iktidarı, muhalefetiyle her kesimin dik olması birlik olması lazım. açıklamalarda, beyanatlarda, konuşmalarda, mecliste, kahvede, sokakta bunlardan söz ederken açık vermeden ve korkmadığımızı onların oyunlarına gelmeyeceğimiz vurgulamak ve hitap ettiklerine anlatmak gerekiyor.

            Terör “Ermeni eldiveni” gibiyle bizde onların karşısında sağımızın solumuzun olmadığını bizimde tek vücut olduğumuzu göstermemiz gerekiyor.

            Selam ve dua ile…

           

           

 

Bu haber 3741 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi