Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KIRIKKALE KAZANSIN

Fazlı GÜVENTÜRK

31 Mart 2009, 16:36

Fazlı GÜVENTÜRK

KIRIKKALE KAZANSIN

            Şehrimizi yönetecek ve bu yönetime katkıda bulunacak insanları seçmek amacıyla yapılacak olan yerel seçimleri için adayları yapacakları hamleler için son tura girildi.

            Seçimler demokrasinin bir tezahürüdür. Bu tezahürün hayırlara vesile olması en büyük temennimiz.

            Adaylar varlarını yoklarını ortaya koyarak meddi ve manevi olarak cidden yorularak bu yarışa hazırlandılar ve neticeye yaklaştılar. Tabi olarak hepsinin gönlünden seçilmek geçiyor.

            Bu adaylık süresi boyunca güzel gelişmelerde oldu. Zaman zaman yazdım. Dostluğun hâkim olması gerektiğini. Öylede oldu. Birkaç münferit olay dışında seçim süreci güzel geçti şükürler olsun. Az bir zaman kaldı. İnşallah bu süre sonunda da aynı sağduyu hâkim olur ve kazasız belasız şu seçimler neticeye ulaşarak insanları üzmez.

            Seçim propagandaları boyunca adaylar bazen ucube vaatlerde bulundular. Kimisi bin işçi alacağım bu belediyeye dedi. Kimi yapımı hızla devam eden pazaryerini iptal edip bitme aşamasına gelen tesisi kapatacağını pazarın yerinde kalacağını söyledi.

            Kimisi fark var dedi. Çıktı yola ancak diğerlerinden ciddi bir farkının olduğunu gerçekçi projelerle ortaya koyamadı. Kimisi biz varız dedi. Yaptıklarımız var ortada dedi ama bu yaptıklarının satışını halka anlatamadı.

            Kimisi biz yaşlıyız tecrübemiz var dedi ama yaşlılığın dezavantaj olduğunu görmedi. Kimisi solun gerçek sahiplerinin kendileri olduğunu vurguladı. Öyle oy istedi. Ama bilemedi ki halk itibar etmiyor sola sağa. Kimi arkasında cılız bir parti ile çıktı yola. Anketlerde son sıralarda yer aldı.

            Broşürlerini inceleme fırsatı oldu partilerimizin. Gördük ki ciddi projeleri olan bir iki kişi dışında kimse yok. Bunlarında bu ciddi projelerini hayata geçirmeleri için kuvvetli maddi desteğe ihtiyaçları var. Bu maddi kaynağın nereden alınacağı ise belli değil. Kimse kimseye babasının hayrına beş kuruş vermiyor. Vermezde. Peki, nasıl ödeyeceksin halen alacaklı diye gösteri yapıp karşılıksız söz verdiğin işçinin maaşını. Mevcut başkan bir plan dâhilinde ödeme yaptığını söylüyor. Yine bu aralar ödeme yapacağını söylüyor. Bu ödeme planı gücünü de iktidardaki mevcut hükümete dayandırıyor. Arkalarının hükümette olması durumunda Kırıkkale’ye güzel hizmetlerin gelmesin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

            Şartlar böyle olunca projesi olmayanların hemen yarıştan düşmeleri gerekir. Onlar daha fazla gitmemelidir. Çünkü kaybeden Kırıkkale olur. Projesi ve bu projeyi hayata geçirecek kaynağı olmadan yola çıkmak hazırlıksız başa geçmek Başkanı olduğu kadar memleketimizi zora sokar. Güzel fikirleri olabilir ancak bu fikirlerin halkın kullanımına sunulma imkânı yoksa yani finansal kuvvetin yoksa buda yetmez. Hem yapılabilirliği olan ciddi ve faydalı işler için projen olacak hem de bu projeler için arkanda bir güç olacak. Ben kendi imkânlarım ile götürürüm dediğinde bu yetmiyor. Kredi bulabilme imkânın olacak. Birilerinden gerektiğinde karşılıksız yardım alma durumun olacak. Kolay değil belediye yönetmek. Aybaşında maaş olmadığında ev nasıl yönetilmiyorsa belediyede karşılığı olmayınca yönetilemez.

            Tüm Türkiye gibi Kırıkkale’de kararını çok ciddi düşünerek vermeli. Fantezi hayallerle hepimiz kaybederiz.

            Selam ve dua ile…

 

           

Bu haber 3716 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi