Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

DARBECİ

Fazlı GÜVENTÜRK

26 Temmuz 2016, 16:03

Fazlı GÜVENTÜRK

DARBECİ

            Bazı zamanlar yazılarda hayatımızdan kesitler verip geçmişe dönük hatıralardan veya olaylardan söz ediyoruz.  Binaenaleyh asker olduğumuzu de yeri gelince gurur ve şeref ile söylüyoruz.

            Dün bir kalkışma yaşadık. Darbe girişimi idi. Bazı yönleri ile acemice hazırlanmış veya düzenlenmiş bir darbe girişimi.

Asla eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmüyorum.

Ama böyle acemice darbe yapılmaz. Olay ilk andan itibaren saçma ve acemice. Her şeyden önce birlik ve koordine yok. Bir kısmı boğaz köprüsünü kapatacak, bir kısmı daha kışladan hareket etmemiş olacak. Yukarıda F-16 lar ve helikopterler tur atacak ama Karadan birlikler yerlerini almadıkları gibi daha nereye gideceklerini bilmeyecekler.

            Dediğim gibi böyle acemice darbe olmaz. Halka ateş etme yetkisi vereceksin. Tank ile uzun namlulu silahlar ile halkı tarayacaksın. Sonra da halk adına darbe yapıyorum diyip destek bekleyeceksin öyle mi?

            Polisin kalbi özel harekâtı bombalayıp yıllarca beraber görev yaptığın insanları adeta bölücü örgüt gibi imhaya kalkacaksın. Oysa düne karar aynı polis ile Sur sokaklarında. Cudi de kumanyanı, matarandaki son suyunu paylaşmadın mı?

            Devletin mahrem yeri İstihbaratı sanki Bölücü örgüt kampı gibi görecek helikopterle ölüm yağdıracaksın. Ve darbe yapıp üç gün sonra o istihbaratla çalışacaksın öyle mi? Vay ki vay.

            Milletin meclisini Gara Metina Kandil gibi F-16 ile bombalayıp, devleti kurtaracaksın öyle mi?

            Olay olduğu ilk anda polis oğlum görevinin başına gitti. Doğal olarak kızım, damadım ve ailemize yeni katılan gelinkızımız darbe nedir bilmiyorlar ve oğlum göreve gittiğinden ağlıyorlar. Onlara şunu dedim. “ağlamayın, bu ülke yalnız değil, bu devlet kimsesiz değil, bu bayrak öksüz değil ve bu ezan yetim değil. Kaderden öte kader vardır. Siz asker evladısınız ama şerefli! Askerin evladısınız, siz polis kardeşisiniz ve eşi olacaksınız ama şerefli! polisin.” Dedim. Askerin polisin şereflisi şerefsizi olur mu demişlerdir eminim. Ama oluyor işte.

            Kendi milletinin üzerine devletin deruhte ettiği silah ve mühimmat ile saldıran asker şerefli asker midir?

            Devlet içinde devlet olma derdi ile emir aldıkları örgütlerin devamı için devletin sırlarını satan polis şerefli polis midir?

             Bölücü örgüte yapmadıklarını yapamadıklarını millete yapıp yüzlerce insanın ölümüne yol açan binlerce insanı yaralayan şerefli midir?

            Bu konuda binlerce şey yazacağım yazarım. Yer sıkıntısı var. Ama bu konu burada bitmeyecek.

Sabaha kadar bir yanda oğlumun özel birimdeki yerinden haber alma derdi ve meydanda demokrasi nöbetine katılmış biri olarak, özel birliklerde görev yapmış bir asker olarak, sekiz on senelik siyaset geçmişi olarak, yeğenlerinin şimdi karşı karşıya gelen,  yarısı asker, yarısı polis olan biri olarak, devletini milletini ezanını bayrağını her şeyden üstün tutan biri olarak bu konuda çok diyeceklerim var daha.

            Sadece iki kelime ile “şimdilik” son cümlemiz olsun. Bu sınavda milletim göğsünü devletinden milletinden olmayana karşı siper edip, bu devlet için şahadet şerbeti içen güvenlik güçleri ile can vererek ve basın kendisinden umulmayacak kadar darbeye karşı çıkarak müthiş bir sınav verdi. Tebrik ediyorum ve susuyorum ileride bu şükürler olsun ki başarılamayan darbecik hakkında defaten yazma ve konuşma hakkımı baki tutarak, ha efendim başarılsaydı darbecik mi olurdu derseniz hayır olmazdı ve pek çoğu alkış tutardı hain ve yandaşlarına diyorum. Tabi şimdilik…

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2646 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi