Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

NE BEKLİYORDUNUZ DA KARŞI ÇIKIYORSUNUZ

Fazlı GÜVENTÜRK

29 Mart 2010, 00:46

Fazlı GÜVENTÜRK

NE BEKLİYORDUNUZ DA KARŞI ÇIKIYORSUNUZ

          Bir süredir rafların tozlu sayfalarına bırakılan Anayasa değişikliği konusu yenden üzerindeki tozlar silkelenerek sofraya getirildi.

          Hükümetin çeşitli çevrelerin ileri gelenleri ile ortak akılda buluşarak hazırlatmış olduğu Anayasa değişikliği taslağına Akparti anayasası taslağı olduğu gerekçesiyle birleri hemen karşı çıktı.

          Bir bakıma doğrudur. Bu taslak nihayetinde Akparti genel merkezinde veya Türkiye Büyük Millet Meclislinde hükümetin yani Akpartinin kullanımında olduğu odalarda yapılmıştır. Muhalefetin en büyük feveran ettiği nokta bu olsa gerek. Peki, soruyorum bende. Nerde yapılacaktı. Hangi odada, hangi salonda, kimin bürosunda yapılacaktı ki bu insanlar mutlu olsunlar.

          Yeni ve kimseye ait olmayan bir büro kiralayıp dayayıp döşedikten sonra hukukçular bir araya gelselerdi de oturup bu odada yapsalardı daha mı tarafsız olunacaktı acaba. Hadi bu ara reklâmda yapayım kendime. Yeni büro açtım. İnşaat Ve Müteahhitlik Hizmetleri sigorta ve reklâm ajanslığı bürosu olarak açtım. Keşke gelselerdi de benim bu yeni büroda çalışsalardı. O zamanda olmadı ama demi. Bu seferde bizim siyasi kimliğimizi öne çıkarırlardı.

          Muhalefetin büyüğü zaten baştan karşı çıkıyor. Her türlü iktidar icraatlarına zaten karşılar. Oysa basına yansıyanlara göre bu değişiklikte öngörülen birçok konu kendi parti programlarında varmış. Onları açıp okumuyorlar veya güne göre muhalefet fikrine alışık olduklarından bazıları gibi “dün dündür bugün bugündür” felsefesini benimsiyorlar. Eğer öyleyse biran önce parti programlarından bu bilgileri çıkarmalarını tavsiye ediyorum zira insanlar artık internet çağında yaşıyor. Açıp okuyor bu programları ve değerlendirmeyi ona göre yağıyor. Sıkıntı olur orda yazanla şimdiki arasındaki fark.

          İkinci muhalefet ise aslında net konuşmuyor. Ne “tamam değiştirelim” diyor nede “ret” ediyor. Yani hani affedersiniz bir söz var ya “iti öldürme korkut” diye. Böyle işte. Net konuşmayıp kafaları karıştırıyor.

          Ayrılıkçı muhalefeti şiar edinen etnik parti ise şartlı destek veriyor. İşlerine geldiği konuşlarda evet diyeceklerini deklare ediyorlar. Yani onlarda paketin tümüne evet diyecek gibi görünmüyorlar. Ne yapacaksın. Onlarda oyunu bu şekilde oynama eğilimindeler.

          Birde görünmeyen muhalefet var.

          Onlar aba altından sopa gösteren insanlar. Halen bulundukları makamların imkânları ile hükümete karşı kazan kaldıran veya aleni olarak onların siyasi düşüncelerine ters beyanlarla kamuoyu önünde onlarla tartışma içine giren, görünmeyenler bunlar. Aslında bağımsız ve siyasi görüşü olmaz dediğimiz ama siyasetin içinde olanlar.

          İşte bu toplum içinde olanlarda hemen Anayasa değişikliğine karşı çıktılar. Düne kadar onlarda statükocu bir anayasa olan halen yürürlükteki darbe anayasasına karşı olduklarını söylüyorlardı. Ama şimdilerde sırf mevcut hükümetin koordinatörlüğünde yapılıyor diye karşı çıkıyorlar.

          Hele birde makamlarından emekliye ayrılmış bazı haber program müdavimleri var. Bunlara hiç güç kuvvet yetmiyor. Alıyorlar yerden yere vuruyorlar söz konusu taslağı. Varsan baksan daha içeriğini bile okumamıştır. Ama karşılar işte karşılar. Bunlar yaptığı için karşılar yok ötesi.

          Hükümete düşen tekrar tekrar bu muhalif düşüncelerin kapısını çalarak anlatmalı değişikliği. Üstüne giderek bıkmadan usanmadan bir daha gerekirse bin daha anlatmalı. Yoksa geçer yine referandumdan. Ama tasız geçer.

          Selam ve dua ile…

Bu haber 3945 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi