Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ANLAMSIZ PARANOYA

Fazlı GÜVENTÜRK

02 Ocak 2010, 16:19

Fazlı GÜVENTÜRK

ANLAMSIZ PARANOYA

            Kimse kimseyi yargısız infaz ile suçlamasın. Veya kimse kimseyi anlayıp dinlemeden vatan haini yapıp, kendiside vatanseverliğin yüce tahtına çıkıp etrafa naralar atmasın.

            Bir süredir basının ve ülkem gündeminin en önemli meselesi; Başbakan Bülent Arınca yapılacağı iddia edilen suikast girişimi ile yatıp kalkıyoruz.

            Kimi ilk gün Bülent Arınçı yalancılıkla suçladı, siyasi şov yapmakla ve siyasi rant elde etmek için böyle bir senaryo uydurduğunu söyledi. Kimi polisin nüfus elde etmek için askeriyeyi harcadığını ve komplo kurduğunu dile getirdi.

            Kimi Ordunun göz bebeği silahlı kuvvetlerin kalbi sayılacak Özel Kuvvetler Komutanlığında çalışan personelin bir adresi aklında tutmayan geri zekâlılardan oluştuğunu söyledi. Kimi seferberlik tetkik kurulu gibi bir birimi kanunsuz işlerin olduğu yer saydı.

            Kimi suikast iddiasından kendince nemalanmak istedi. Hükümeti, devleti, kabineyi yaylım ateşine tuttu ve orduya sahip çıkma adına yıktı viran eyledi tüm değerleri. Kimi de tersini yaparak orduya saldırmak için bazı muhalefet partilerinin ardına sığındı.

            Kimi zaten bir nedenle “ne olursa olsun karşı çıkayım muhalefet yapayım, çamur atayım” anlayışında olduğundan yayın organlarından düşememek için ağır ithamlarda bulundu.

            Televizyonlarda boy boy demeçler verip görüntü akıtan Emekli generaller, emekli istihbaratçılar ve artık çaptan düşmüş birtakım insanlar gizliyi deşifre etmek için birbirlerinin önüne geçtiler. Oysaki inanın ne o birimle ilgileri var, ne o birimi görmüşler nede o birimde çalışanlar hakkında bilgi sahibi değiller. Duymuşlar iki kelime onunla amel ediyorlar.

            Hele birde yargının emekli olmuşları veya dünden beyin emekliliği geçmişleri var. Onlarda başka cepheden yargıyı hedef alıyorlar. Yapılan aramanın yasal çerçevede olmadığını, yok kovuşturma, yok soruşturma evresi diye aziz milletimin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Hukuki terimleri ardı ardına sıralayarak Mehmet emminin, Ayşe teyzenin aklıselim olarak düşünmesinin önüne geçiyorlar. Elbette sadece bu da değil. En tehlikelisi veya en acısı veya en içten hesapları ile yargıyı etkilemeye çalışıyor, süreci sağlıklı şekilde yürütmek için gecesini gündüzüne katan başta hâkim olmak üzere tüm savcıları etki altına almaya çalışıyorlar. En saf tabirle yönlendirmeye çalışıyorlar. Denilecek ki onlar o kadar akılsız mı? Yönlenmesinler. Haklısınız belki ama insan beşerdir.

            İlk günden beri aynı şeyi yazıp çiziyorum. Suikast olamaz. Burada dile getirilmesi güç bazı şeyler olabilir. Ama suikast olmaz. Başkasını takiptir, ilgiliyi takiptir, başka sebeple söz konusu yerde bulunmadır. Ama suikast değildir.

            Öyle yoğun ki bu olaydaki karışık fikirler. Herkes bir türlü paranoya haline geldi. Basından izlemişsinizdir. Hâkimi takip ettiği iddia edilen askeri araçlardaki 7 kişi gözaltına alındı. Sorgulandı serbest bırakıldı. Görüldü ki aşçı, uzman çavuş, elektrikçi er, marangoz onbaşı vardı arabanın içinde. Hâkim bu kardeşlerimizle takip edilmeyeceğine göre, demek ki bir yanlışlık var, demek ki bir hata var. Demek ki bir paranoya var işin içinde.

            Düşmanın en çok istediği toplum içerisinde kargaşa ve güvensizlik ortamı oluşturmaktır. Gayeleri bu karanlık hava ortalığı sarmışken de sinsi sızışlarını sessiz ve derinden yapmaktır.

            Düşmanın emellerine ulaşmaması için daha bir kenetlenmemiz lazım. Art niyetli kişilere meydanı bırakamadan, hukukun en etkili işlemesini sağlamaya çalışmalıyız.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3689 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi